Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Plannen en ontspannen 09-05-2009 » Wat wij doen

Plannen en ontspannen 09-05-2009

Ja het was zover. Een vriend van een vriend van ons, uit de US is in Nederland en komt straks ook op ons feestje. Hij kent hier nog niet veel mensen (alhoewel met de dag meer) en wij hebben hem en zijn vriend natuurlijk uitgenodigd om een dagje met ons naar Keulen te gaan. Dat zal natuurlijk helpen omdat hij ons dan in ieder geval ook wat beter kent.

We zouden in eerste instantie de mannen oppikken om 9 uur op het station maar ze hadden zich wat verslapen en we hebben ze daarom om 10 uur opgepikt. Direct zijn we gaan rijden naar Duitsland. Natuurlijk bij de grens even gestopt om een foto te maken want dat vinden Vincent en Marcel erg leuk.

Onderweg hebben we het gas best wel ingetrapt we rijden tenslotte in Duitsland. Vincent had daar overigens geen enkel probleem mee. Ik heb toch wel eens meegemaakt dat buitenlanders zich veel zorgen maken als de naald boven de 120 km uitkomt. Eenmaal in Keulen aangekomen hadden we al snel een parkeerplaats in de Dom garage. Nu eerst koffie en natuurlijk zit daar een Starbucks.

Natuurlijk moest daar ook even wat bij worden gesnackt. Het was al rond het middag uur en we hadden allemaal best wel trek in iets. Na deze lekkere koffie zijn we doorgelopen naar de Dom. De Dom moest natuurlijk bedwongen worden en we kochten kaartjes om naar boven te mogen. Meteen begonnen we aan de klim. Gelukkig was het erg rustig dus konden we gewoon rustig aan naar boven sjokken. Het is zo’n ongelofelijk eind naar boven. Gelukkig zijn er onderweg wat halte plaatsen.
Ook konden we even bij de klokken stoppen die gelukkig net geluid hadden dus dat gebeurde niet meer toen we ernaast stonden.
Nadat we de 533 treden hadden gelopen waren we boven en konden we van het uitzicht genieten.
Nadat we weer beneden waren en al die treden aan de andere kant nog een keer maar dan de andere kant op hadden gelopen hebben we even rustig door de kerk gelopen. Het is echt een ontzettend grote kerk maar het is wel eens leuk om dat te bekijken.

Eenmaal weer buiten was het tijd geworden voor de lunch. Na enige discussie bleek dat Vincent de Duitse keuken wel eens wilde proeven. Dus op zoek naar een restaurant waar ze worst verkopen. Ja ik weet wel in Duitsland is meer te vinden, maar ze zijn toch bekend om de braadworst. Gelukkig vonden we een leuk restaurantje, echt Duits, waar we een heerlijke worst met gebakken aardappeltjes hebben verorberd.

Daarna zijn we de stad weer ingelopen. Even naar de Media markt waar Marcel zich natuurlijk niet kon inhouden en hij was weer een stuk elektronica rijker. Toen we naar buiten gingen bleek het inmiddels licht te regenen. En ja onze Amerikaan wilde even zijn ongenoegen uiten en riep “godverdomme”:) natuurlijk hilarisch op dat moment want het kwam volledig onverwacht uit zijn mond.

Gelukkig viel die regen heel erg mee en was het meer miezer regentje. Aan het einde van de winkelstraat waren we weer erg dorstig geworden en kwam natuurlijk de ijsdiscussie. Natuurlijk zagen we een mooi winkelcentrum waar ze zeker ijs zouden hebben want er stond een omgekeerd ijsje op het dak. Daar hebben we dus maar even een ijsje gegeten. Niet iedereen want Marcel en Vincent hielden het bij wat drinken.
Het was alweer het eind van de middag en als we Marcel en Vincent op tijd terug bij het station wilden hebben dan moesten we nu toch wel terug. Onderweg bleek dat we wel wat meer speling hadden en dus konden we toch nog even gaan eten. We besloten om naar Maredo te gaan in Oberhausen. Om precies te zijn in Centro. Daar hebben we al eens eerder gegeten en je kunt daar een lekker steakje eten.

Eenmaal aangekomen was het gelukkig erg rustig en konden we meteen aan tafel. We hebben een voorgerecht maar overgeslagen want we hadden pas laat gegeten en zaten dus nog aardig vol. Vincent en Ik hebben nog wel wat aan de gezondheid gedaan door het salade buffet te nemen. Het is een rijkelijk gevuld buffet en het smaakte weer heerlijk. Daarna hadden we allemaal natuurlijk een steak. Wel allemaal een verschillende. Het smaakte weer heerlijk. Een toetje heeft alleen Harry nog genomen (ijs natuurlijk) maar de rest zat al helemaal vol.

Na het eten hebben we Vincent en Marcel weer naar het station gebracht en pas laat waren we thuis. Het was een hele gezellige dag.
Aangezien we ook een druk weekend tegemoet gingen heb ik de vrijdag maar vrij genomen. De hele dag heb ik me bezig gehouden met het verder voorbereiden en het regelen van de details. Het draaiboek is klaar, de planning is gemaakt en bijna alles is nu geregeld. De dingen die nog geregeld moeten worden zijn gepland en dus zou er niets meer mis kunnen gaan. We laten in ieder geval niet veel aan het toeval over. Dus alles is nu gepland en nu komt het neer op een goede uitvoering van het geheel.

De dag nadert nu snel. Het komt nu allemaal goed. Het weer kunnen we alleen niet plannen.
De weersvoorspelling:

dinsdag
19-05-2009
16 °C
9 °C
14 km/u
61%
1.3 mm

Regen maar gelukkig niet veel. De kans op regen is 61 % en dat is meer dan het een paar dagen geleden was. Het is natuurlijk nog steeds koffiedik kijken maar we hopen dat het toch wat warmer en droger zal zijn. We zullen zien. Jullie duimen allemaal toch mee;)

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende