Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
De grote dag 19-05-2009 » Wat wij doen

De grote dag 19-05-2009

5 uur, het is nog wel erg vroeg maar euh ben ik nou toch zenuwachtig geworden…. Ja inderdaad, niet zozeer het trouwen maar meer gaat alles wel goed. Een keer of 10 heb ik de dag wel doorgenomen en bedacht of alles wel geregeld was. Dus na 2 uur denken en draaien er maar uit. Harry ligt nog lekker te slapen, het is ook pas 7 uur.

Eerst maar eens even kijken naar de reacties op de web-log, hyves etc etc. Leuk hoor al die hartverwarmende reacties. Om 7:45 kwam Harry ook uit bed en na even wat gekletst te hebben en zo vroeg hij of ik een beschuitje wilde maken en thee. Die thee was nog ok maar dat beschuitje was niet echt de bedoeling. Ik had bij de bakker een ontbijtje besteld en dat zou om 8:30 komen.

Maandag was ik nog even langs de bakker gegaan, in het geheim, om te regelen dat hij eerder zou komen. Ze zouden hun best doen maar eigenlijk kon dat niet. Gelukkig ging om 8:10 de bel. Inderdaad dit was echt “saved by the bell” en de bakker kwam het ontbijtje brengen. We hebben toen samen van het ontbijtje genoten en Harry dacht dat hiermee de verrassingen voorbij waren.

Daarna de rommel weer opgeruimd. We hadden gegeten aan een tafel waar later het buffetje op moest komen want veel andere mogelijkheden waren er niet meer. We hadden Maandag tenslotte de kamer al verbouwd. Gelukkig viel het mee en was alles zo weer schoon.

Toen ging de bel. Een collega van KEMA kwam even een mooi bloemstuk afleveren en natuurlijk een kaart daarbij van de collega’s. Een paar mooie flesjes wijn waren er ook bij en dat is bij ons natuurlijk in goede handen.

Daarna de laatste hapjes gedaan die vers moesten zijn. Scheren, douchen aankleden en weer snel in de auto om de corsages op te halen in Zevenaar. Ze stonden al klaar dus ik kon meteen weer weg.

Eenmaal thuis was Harry inmiddels ook klaar met scheren en douchen en konden we de broodjes gaan smeren. Om 11:00 kwamen Peter en Mareike binnen en Mareike hielp meteen mee met het maken van de broodjes. Zo langzaam kwamen de daggasten allemaal binnen gedruppeld.

IMG_1664

IMG_2146

Alles was klaar en onder controle dus nu even omkleden. Iedereen zat inmiddels lekker aan de koffie en we hebben de broodjes gegeten. Ondertussen ook even de corsages op doen. De broodjes smaakte prima en het weer was al vanaf vanochtend lekker zonnig. Het duimen heeft echt heel goed geholpen want het is ook de hele middag nog zonnig gebleven.

IMG_1687

Plotseling gaat Mareike naar beneden en roept Peter mij even want de auto staat voor maar dan wel op een plek waar Harry het kan zien en dat is niet de bedoeling. Mareike is net weer boven komt de chauffeur er achteraan. Niet erg maar nu moest ik wel even zeggen wat er aan de hand was. Helemaal fantastisch natuurlijk want ik had stiekem een Cadilac Sedan deVille uit ’59 gehuurd. Fantastisch wat een bak.

Natuurlijk hing iedereen over het balkon om een glimp van die kar op te vangen maar dat was niet zo makkelijk want je kon van boven alleen de neus zien.

IMG_1696

IMG_1697

Nadat iedereen de broodjes op had en de koffiekopjes leeg waren zijn we begonnen met de foto sessie. Erg leuk want de kinderen van mijn op dat moment nog aanstaande schoonzus (nou officieel dan want eigenlijk is ze dat al heel lang) wilden zich ermee bemoeien en wilden natuurlijk vooral erbij op de foto.

Na deze foto sessie naar beneden om in de hal een groepsfoto te maken. Dat was nog niet zo heel makkelijk want het was best een behoorlijke groep. Iedereen moet natuurlijk ook zie hoe hij beneden komt. Gelukkig gaat dat allemaal vanzelf en beneden aangekomen kunnen we de groepsfoto maken.

IMG_1758

Nu natuurlijk snel naar dat autootje;) Ontzettend zeg wat is die bak groot. Natuurlijk hadden we hierdoor al bekijks en de hele groep moest alles even goed bekijken. Bij de auto hebben we natuurlijk ook weer veel foto’s genomen. Het starten van de auto was al een beleving en zeker dan ook nog het rijden. Net een schip.
In Zevenaar rijden we dan de straat in langs het gemeente huis waar een hele groep vrienden (Hangplek o.a.) ons staan op te wachten. Dat was echt een heel mooi moment. Iedereen was helemaal verrast dat we met een Cadilac aan kwamen rijden en natuurlijk was dat ook voor ons een hele beleving.

IMG_1770

IMG_1787

Eenmaal naast de auto gingen we de trouwzaal in. Iedereen kwam ons achterna en ging lekker zitten op de banken achter ons. Onze muziek draaide wel alleen heel zachtjes. Wij hebben het wel gehoord maar ik geloof niet dat veel gasten het ook hebben meegekregen. Wij hadden gekozen voor de Pet Shop Boys, New York City Boy. Een van onze favorieten en het gaat dan ook nog eens over een land wat wij helemaal fantastisch vinden.

IMG_1794

IMG_1854

Nadat iedereen lekker was gaan zitten begon de ambtenaar met haar verhaal. Het ging ontzettend gemoedelijk. Zo hadden we haar eigenlijk ook ingeschat na ons gesprek een paar weken geleden. Heel leuk deed ze het en ze had een heel leuk verhaal gemaakt van ons verleden, onze ontmoeting en hoe wij zo ons leventje hebben ingericht.

Natuurlijk werden de getuigen nog even besproken en omaatje. Ze is al 81 en dit maakt ze toch nog maar weer mee en dat vinden wij echt ontzettend fijn. Het was ook wel even een heel emotioneel moment waarop velen toch even moesten slikken en dat hadden wij natuurlijk ook. Omaatje hield het niet droog maar dat is omaatje.

Vervolgens kwam het moment waarom het nu al de hele dag gaat en waar het de hele dag over zal blijven gaan en dat duurt maar heel kort. Eerst heb ik Ja gezegd en daarna Harry. Zo dat viel mee;)

IMG_1803

IMG_1833

Onze neefjes hadden ook deel aan de trouwerij dus die werden door de ambtenaar erbij geroepen en die moesten een aantal dingetjes doen. De ambtenaar vertelde dat Harry het niet leuk vindt als Jaap er niet is en daarop reageerde Lorenzo met “nou ” en toen lag iedereen in een deuk.

Nadat iedereen was bijgekomen ging de ambtenaar weer verder en mochten wij onze handtekening zetten. Daarna de getuigen en daarmee was het eigenlijk al geregeld. Maar de neefjes moesten nog even werken want de ringen moeten natuurlijk ook nog. Damian hield het kussentje vast maar was inmiddels al gaan spelen met de ringen en de lintjes waar het mee vast zat en dus lag de ring eraf.

IMG_1817

Dit was natuurlijk ook weer zo hersteld en hij bracht het netjes op het kussentje naar ons toe. Lorenzo gaf de ring van mij aan Harry waarna Harry de ring om mijn zweterige vingertje schoof. Daarna gaf Silvester de ring van Harry aan mij zodat dat ik Harry de ring om de vinger kon schuiven.

IMG_1842

IMG_1846

Na de ring ceremonie gaf de Ambtenaar het huwelijksboekje aan Jeremy, mijn oudste neefje (en nu dus ook officieel;) ) en die bracht het boek naar ons. De kinderen waren dan ook de eersten die ons feliciteerden. Daarna de ambtenaar en toen hebben we een felicitatie ronde gehouden voordat we weer naar buiten gingen. Ondertussen draaide onze muziek, Kylie Minogue, I wouldn’t change a thing. Het viel me op dat er veel geëmotioneerde mensen waren en dat deed ons veel.

IMG_1862

IMG_1863

Het was een mooie ceremonie en bij buitenkomst stonden collega’s van Harry met een grote vlag van Esso. Ook dat was heel erg leuk. Natuurlijk hebben we daar ook even een foto bij gemaakt.

IMG_1902

We hadden veel bekijks gekregen van het winkelende publiek die allemaal werden aangetrokken doordat er een huwelijk werd voltrokken maar een bruidje met een mooie jurk kwam niet naar buiten.

Zo hebben we nog even rond gelopen en wat foto’s genomen. Oa van de auto want dat moet toch wel goed vastgelegd worden. Nu wilden natuurlijk de neefjes ook mee in de auto. Wel de drie kleinsten hoor. De grote, Jeremy, ging weer bij z’n ouders in de auto.

De kleinste, Damian, was er inmiddels volledig van overtuigd dat de Cadilac kon vliegen. Als je maar hard genoeg gaat kun je met die auto vliegen en van die overtuiging was hij niet af te brengen.

We vertrokken weer en gingen via dezelfde weg terug als we gekomen waren maar helaas zo konden we niet weg want de ingang was weer afgesloten met paaltjes. Nadat de onduidelijkheid was wegenomen door Gertie, die dus helemaal naar achteren moest lopen om de mensen ervan te overtuigen dat we zo toch echt niet eruit konden ging de stoet omdraaien.

Wij hebben ons even afgescheiden van de groep en zijn naar tuin ’t hof gereden. Daar aangekomen heeft Peter weer hele leuke foto’s gemaakt. Het is echt een ontzettend leuke tuin, niet super groot meer wel erg leuk ingericht. Hij was tiptop in orde. De kinderen kwamen plotseling ook de tuin in rennen en die hadden een ijsje gekregen van de eigenaresse van de tuin.

IMG_1927

IMG_1941

IMG_1951

We hadden natuurlijk niet veel tijd dus moesten we al snel weer door naar huis om daar eerst afscheidt te nemen van de Cadilac. Het was natuurlijk leuk geweest om die bak de hele dag te hebben maar dat is echt onbetaalbaar.

De kamer was inmiddels volgestroomd met veel gasten en toen wij binnen kwamen stond daar een fantastische taart die we van Ma Jansen hadden gekregen. Die hebben we toen eerst aangesneden en daar hebben we lekker van gesnoept. Lekker kopje koffie erbij mmm helemaal goed.

IMG_1961

IMG_1969

De familie had, in de tijd dat wij in de tuin zaten, de boel verder allemaal klaargezet. Wij hebben gewoon lekker rond gelopen en met alle mensen een praatje gemaakt. Ondertussen werden de cadeaus overhandigd met natuurlijk nog een keer de felicitaties.

Ondertussen werd ook het warme deel van het buffet bezorgd door onze chinees en daar werd ook meteen op aangevallen. Het was erg goed verzorgd door hun en het smaakte ook heerlijk.

Wij hadden aangegeven dat wij geen stukjes enzovoort wilden maar dat hadden we alleen aan mijn familie doorgegeven. Die doen dat altijd maar wij vinden het op zich wel leuk maar hebben het liever niet. Er was natuurlijk nog een hangplek familie. Ja die zijn niet te sturen 😉 en hadden dus wel een stukje voorbereid. Het was heel erg leuk en heel pakkend gemaakt.

IMG_2022

IMG_2024

De dames en heren hadden volledig achter onze rug om allerlei voorbereidingen hiervoor gedaan en ze hebben ons over van alles uitgehoord zonder dat wij dat eigenlijk in de gaten hebben gehad. Het stukje was heel erg leuk en nadat het was opgevoerd vonden we het ook prima. We kregen daarbij ook een heel leuk boek met wensen van die groep vrienden, helemaal top!

Tegen zessen kwam de receptie langzaam ten einde en gingen gelukkig voor ons ineens heel veel handjes wapperen. De hele kamer werd aan kant gemaakt en de boel werd netjes opgeruimd. Natuurlijk was nog lang niet alles weg maar het was weer leefbaar. We vertrokken daarna, nu gewoon in de Volvo (met Peter als chauffeur) naar Zeddam om te gaan eten.

Daar aangekomen stonden we netjes op het bord vermeld en zijn we naar binnen gegaan om te borrelen. We hadden een BBQ besteld en die stond al klaar. Buiten eten was helaas niet mogelijk omdat het toch niet warm genoeg was. Nadat we geborreld hadden bleek ook dat het heel eventjes geregend had dus maar goed dat binnen zijn gaan zitten.

Het was een uitgebreid buffet met vlees en vis en natuurlijk waren er salades, frieten, sauzen, nasi etc etc. Wij hebben heerlijk gegeten en ondertussen lekker gekeuveld over de belevenissen van de dag en over van alles en nog wat.De toetjes werden heel leuk opgediend op etagères. Op 2 verdiepingen lagen allerlei soorten bavarois en op de bovenste verdieping lag ijs. Dat laatste moet er ook wel zijn want zonder ijs is een buffet niet compleet;).

IMG_2054

IMG_2080

IMG_2117

Mareike kon na de ceremonie niet mee naar de receptie want ze moest nog les geven. Ze is danslerares en die lessen kan ze natuurlijk niet zomaar afzeggen. Gelukkig waren er wat lessen uitgevallen. Dat was al een paar weken zo dus ze kon toch nog komen. Het duurde wel even voordat ze het gevonden had, maar ze heeft het gevonden en ze heeft nog lekker mee kunnen smullen van al dat lekkers.

Na het toetjes buffet hebben nog een kopje koffie gedronken. Het afscheidt nemen van alle gasten was best wel jammer maar het was genoeg geweest. We werden weer thuis gebracht door Peter. We hebben lekker even de dag doorgenomen en de cadeaus wat meer aandacht gegeven. We zijn echt enorm verwent door iedereen.

En toen zijn we lekker ons bedje ingedoken. Het was niet eens extreem laat maar we waren ontzettend moe en zijn als een blok in slaap gevallen.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

IMG_2141

IMG_2144

IMG_2147