Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Washington » Wat wij doen

Washington

Vandaag hebben we een dagje Washington. Genoeg te zien in deze stad dus we zullen ons vast gaan vermaken.

Tekst: Jaap

Lincoln Memorial at Night

Lincoln Memorial at Night

Vorige———————Volgende

Vroege volgels

Vandaag zijn we vroeg wakker, verrassing? Nee dat is altijd zo dus niet vreemd. We dommelen nog even en staan dan maar op. Wassen, scheren, douchen etc. Dan naar beneden en ontbijten. Dat werd een avontuur. De dame die ons naar de tafel moest wijzen was de kluts kwijt want er waren geen tafels meer vrij en ze wist niet meer wat te doen. Gelukkig loste zich dat op en kregen we een tafel.

Het ontbijt was niet super en het zit erbij in anders waren we morgen ergens anders heen gegaan. Nadat het eten op is gaan we naar de balie om te vertrekken en moeten we eerst de rekening tekenen. Echter daar staat een bedrag op. Het is weer dezelfde dame en als we dan zeggen dat het erbij in zit krijgen we eerst korting en als de manager het dan ziet wordt het opgelost. Lieve meid maar dit is niet haar baantje geloof ik.

Dan vertrekken we naar de stad. We parkeren in een public parking, 11 dollar per dag, en lopen de stad in. De National Mall is vlakbij de parkeerplaats en we komen uit bij de musea. Eerst richting de naald, het Washington monument. Harry had nog gekeken of we kaarten konden krijgen maar die waren allemaal al uitverkocht, ook voor morgen. Het is memorial weekend dus het is erg druk.

Dan gaan we door naar het White house. Erg leuk om weer te zien er is nog niets veranderd met alle barricaden ten opzichten van 2 jaar geleden toen ik er ben geweest. Dan lopen we weer door naar het tweede wereldoorlog monument. Het is een groot en mooi monument. Er is net een kranslegging aan de gang dus je mag er niet in. Er staan allemaal vlag dragers en midden in zit een militaire band te spelen. Als het afgelopen is mogen we er weer in. Het is ook hier erg druk en overal zie je veteranen. Bij dit monument zijn die wel erg oud inmiddels.

Dan lopen we langs de reflecting pool naar het Lincoln memorial. Dat is ook weer indrukwekkend. We lopen er doorheen en genieten van het uitzicht richting Washington monument en de reflecting pool. De wind was alleen wat sterk dus het water was net iets te veel in beweging om mooie reflectie van het monument te kunnen zien.

Dan lopen we naar het Vietnam monument. Dat is erg indrukwekkend mede omdat er dus veel nabestaanden en veteranen zijn die hun maten komen herdenken. In de stenen staan alle overleden militairen, en dat zijn er meer dan 50.000. Indrukwekkend dus. Ook zie je dan ineens grote stevige kerels staan vol emoties. De meeste van deze veteranen kwamen per motor. Ook ons hotel zit helemaal vol met motor rijders. De parkeerplaats staat helemaal vol en op de Mall hebben ze een veld helemaal ingeruimt als parkeerplek voor de motor rijders.

We vervolgen naar de constitutional gardens. Daar nemen we even een korte pauze en drinken wat. We lopen dan weer langs het w.o. II monument en komen dan bij het Thomas Jefferson memorial. Hier zijn veel mensen aan het waterfietsen op het meertje.

We komen vervolgens aan bij het Franklin Delano Roosevelt memorial. Dat vind ik de mooiste. Het is ook enorm uitgestrekt en mooi aangelegd met watervallen en leuke beelden. Eenmaal daar doorheen komen we bij het Martin Luther King memorial. Ook erg mooi gemaakt.

Dan komen we bij het Korean war memorial. Ook hier weer veel veteranen. Ook dit is een mooie gedenk plaats die mooi is vormgegeven. Dan is het inmiddels tijd voor een rust pauze. We hebben al een flink stuk gelopen. Nu eerst wat drinken en een kleine snack.

We willen een fiets huren om dan onze weg te vervolgen. Ik steek de credit card in het apparaat maar dan vraagt hij om een telefoon nummer. Ik snap het niet, waarom moet dat. Ik kan me dat ook niet van de vorige keer herinneren. Er staat inmiddels ook een rij te wachten dus ik stap er uit en we gaan toch weer lopen. Het is best een stevig stuk want we lopen nu naar het air en space museum.

Als we daar aankomen staan de rijen tot buiten. We gaan er wel instaan en het gaat eigenlijk heel snel. De entree is kosteloos maar je moet door security. Die Ami’s zijn een beetje doorgeslagen in al het security gedoe maar ok we gaan er door en het stelt zoveel ook niet voor. Het is een mooi museum al vonden we het er wel heel er druk. Inmiddels hebben we ook goed last van de km’s in de benen en voor mij vooral de jetlag.

We pakken de auto nu want verder lopen zien we niet meer zitten. Op naar het Hard Rock Cafe. Maar de rij is zo lang, staat helemaal langs de gevel buiten, dat we besluiten dat het eten daar niet zo goed is ;). Dan rijden we weer richting hotel. In het winkelcentrum tegenover het hotel zit een Cheese cake factory en daar gaan we dan eten.

De porties zijn hier altijd overdreven groot en we willen cheese cake dus we slaan het voorgerecht over. Ik neem chili van witte bonen en Harry neemt een chicken sandwich. Het smaakt prima. Als toetje nemen we 1 stuk van de vanila bean cheese cake en die delen we. Het is weer meer dan genoeg en we betalen de rekening en gaan weer naar de overkant naar ons hotel. Wel zoals een Amerikaan dus met de auto.

We gaan direct naar de kamer. Het is nog niet heel laat maar we zijn ook wel op dus nog even hangen en verslag schrijven en dan naar bed. Morgen weer een dag :).

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

8 pings

Skip to comment form

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>