Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Washington continued » Wat wij doen

Washington continued

Weer een dag Washington. Ook vandaag zullen we ons zeker vermaken in deze stad. Genoeg te zien.

Tekst: Jaap

United states capitol

United states capitol

Vorige———————Volgende

Stralend weer.

Ik ben al vroeg wakker en Harry ook maar hij wil nog even blijven liggen. Ik sta op en ga eerst even een stukje hardlopen. Niet zo ver maar ben toch weer even weg geweest. Het is al heerlijk weer zo vroeg in de ochtend. Als ik terug kom is Harry inmiddels ook op en kunnen we nadat ik me gedoucht heb gaan ontbijten.

Het was een stuk beter dan gisteren, het was dan ook veel minder druk. Als we af gaan rekenen gaat het alsnog even mis met de rekening maar ook dat wordt weer opgelost. Ik ga nu toch maar even naar de receptie om het probleem op te lossen. Als we dan alles weer geregeld hebben gaan we op weg naar de stad.

We willen eerst naar het Pentagon en dan naar het Theodore Roosevelt Island. Als we richting Pentagon rijden staan we in de file en is het Roling thunder dag. Overal motoren en er zijn allerlei wegen afgesloten. We zien het Pentagon liggen maar de velden er om heen staan helemaal vol met motoren, ongelofelijk zo veel! We besluiten om niet verder te proberen bij het eiland te komen en rijden richting M-street, George town. We parkeren bij de universiteit en besluiten dat we daar ook blijven staan en de rest op de fiets gaan doen want de stad staat helemaal vast.

We lopen door M-street, een erg leuke, hippe, trendy straat met veel leuke winkeltjes, restaurantjes etc. We nemen een kop koffie bij een soort van delicatessen markt. De koffie is goed en wat we erbij hebben smaakt ook heerlijk. Dan lopen we weer verder en een bij de aftakking met Pennsylvania avenue pakken we de fiets. We willen naar het Capitol building.

Het heeft wat voeten in aarde want Constitution avenue is helemaal afgezet en daar tijden de motoren in colonne overheen. Dat gaat we even duren dus we rijden er omheen. Het laatste stukje rijden we wel langs door de menigte over de stoep. Als we er langs zijn parkeren we de fiets weer in de stalling en lopen we naar het arboretum. Erg mooie planten en bloemen hier. Dan willen we naar de het capitool maar helaas is alles afgezet. We pakken dan de fiets weer en rijden erom heen. Aan de andere kant kun je er wel bij en maken we wat foto’s.

Dan rijden we door naar Union station waar we de fietsen weer parkeren. Het is een enorm mooi gebouw, vanbuiten maar ook van binnen. We nemen hier een heerlijke Shake van Johhny Rockets. Het smaakt weer super. We halen weer nieuwe fietsen en gaan weer verder.

Volgende stop is bij het memorial voor de politie agenten. Erg indrukwekkend weer want alle namen van overleden agenten staan hier gegraveerd en dat zijn er erg veel. Allemaal tijdens de uitvoering van hun werk overleden. Er stonden ook veel kransen want ook hier is natuurlijk herdacht.

We lopen het building museum in maar we zien niet echt reden om ook de tentoonstelling te gaan bekijken. Dus we gaan weer verder. We pakken weer fietsen en rijden naar het witte huis, nu de andere kant. Aan de andere kant van de weg zit Lafayette park. Een leuk klein park. Vanuit hier lopen we weer een stukje om dan weer de fiets te pakken en naar de universiteit te fietsen waar onze auto staat.

We rijden terug naar het hotel en kleden ons even om voor het eten. Vandaag gaan we eten bij seasons 52, dat zit vlakbij in een grote Mall. Gelukkig is er plek en we krijgen een booth, altijd leuk. We bestellen chili en ravioli als voorgerecht en als hoofd neem ik varken en Harry een biefstuk. Dan hebben we ook nog allebei een heerlijk mini toetje na. De varkenshaas was nog rauw toen hij kwam dus die heb ik maar weer terug gestuurd. Hij kwam weer netjes doorbakken terug. Het smaakte allemaal heerlijk en dit is dus echt een aan te raden restaurant. De porties zijn mooi, niet zo overdreven en het smaakt allemaal heerlijk.

Na het eten is het weer tijd voor de hotelkamer. We trekken morgen weer verder dus we moeten alles weer pakken en morgen vroeg kunnen we dan weer verder.

Allemaal bedankt voor jullie reacties, het is altijd erg leuk om die te lezen als we wakker worden in de ochtend 🙂

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

7 pings

Skip to comment form

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>