Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Page continued » Wat wij doen

Page continued

Vandaag blijven we in page. Wat we gaan doen? Ik weet het nog niet we zullen wel zien, het is tenslotte vakantie.

Tekst: Jaap

page-sign

Vorige———————Volgende

Weer een super dag.

Het wordt misschien vervelend om te lezen maar het was weer een heerlijke dag. We waren wat later op maar nog net op tijd voor het ontbijt. Dat is hier maar tot 9:30 maar we waren op tijd. Het was gisteren een lange dag geweest dus we hadden blijkbaar wat extra slaap nodig. Het ontbijt is niet al te best maar we hadden er hier ook niet veel van verwacht. Na het ontbijt gaan we op pad.

Eerst naar de starbucks, een bakkie koffie doen en aangezien die bij de safeway in zitten slaan we meteen weer wat proviand in. Dan rijden we naar de lower entelope canyon. Er zijn daar twee verschillende maatschappijen die tours organiseren. Wij nemen er 1, betalen en wachten tot we aan de beurt zijn. Dat is een 20 minuten later wanneer we met de gids de canyon in mogen.

We lopen eerst een stuk langs de canyon en dan moeten we via een stel trappen naar beneden de canyon in. De trappen zijn stijl en het metaal moet je niet vast pakken want is gloeiend heet. De canyon is super mooi, wat een ervaring. Er is totaal geen haast en de gids geeft iedereen veel tijd om foto’s te maken. Hij maakt ook foto’s van de mensen op verzoek. Erg leuk dus. Aan het einde van de canyon ga je weer via een trap naar buiten en neemt de gids je nog even mee naar de memorial steen. Een tijd geleden is er wat mis gegaan tijdens een. Flash flood en zijn er diverse mensen verdronken. Nu worden de tours veel meer begeleid en dat was in die tijd nog niet.

Na het geven van een tip aan de gids, want hij had het heel netjes gedaan vonden wij, op naar de auto. Beter gezegd op naar de oven want de auto is bloed heet. Hij staat al die tijd al in de zon te bakken en het is hier zon 35 graden. Heet dus. We rijden dan richting Lake Powel en boeken daar een boot tour.

Het is een tour van een uur en we lopen de haven in na het kopen van de kaartjes natuurlijk. We moeten nog even wachten en dan kunnen we aan boord. Het is een soort pont achtige boot. Het is redelijk druk en er is geen enkele Amerikaan aan boord. Alleen de captain en de stuurvrouw zijn Amerikaans. Grappig, verder zitten er Duitsers (natuurlijk), Belgen, Fransen, Chinezen en wij.

De boot vertrekt en hij kan een flink stuk sneller dan we hadden gedacht. We varen de Entelope Canyon in, het stuk waar we dus niet meer konden lopen. Ook dit is weer schitterend om te zien en wat erg meegenomen is is dat het erg lekker is zo op het water. De rit is iets meer dan een uur en dan ben je weer terug in de haven.

We rijden mee in een soort van trammetje naar boven de haven uit en pakken dan de weer flink opgewarmde auto. We rijden naar ons dorp en nemen daar een lekkere versnapering, voor mij een shake en voor Harry ijs. Ja we zijn weer bij Sonic terwijl we eerder deze week zeiden daar niet meer heen te gaan. De Salted Caramel shake is echter zeer lekker dus……

Dan rijden we naar de horse shoe bend. Het us een flink stuk lopen nog vanaf de parkeerplaats, ongeveer 1 kilometer en dat is niet vlak. Het is wel een schitterend gezicht om dit weer te zien. Het is er best druk maar genoeg mogelijkheden om foto’s te maken en te genieten van het uitzicht.

Nog even een ritje langs de dam, hij is niet zo hoog en indrukwekkend als de hoover dam maar de Glen Canyon Dam mag er best wezen. Bij het visitor centrum vertelde een van de rangers dat deze dam maar de helft aan energie maakt dan de kolencentrale die op Navajo gebied staat vlak naast Page. Dat is dan ook een enorme centrale. Het is toch leuk om deze dam even te bekijken.

Dan gaan we weer terug naar het hotel en nemen we een douche. Het is erg stoffig en je voelt overal het stof. Na het douchen gaan we het dorp in om te eten. Vandaag is het weer Harry’s keuze dag dus het wordt Aziatisch, dat wil zeggen Thai. Het restaurant is leeg als we aankomen. Dat is meestal niet zo goed zeker niet in een stad vol toeristen. Het is dan ook een restaurant dat pas hele korte tijd open is. We bestellen en krijgen al snel onze voorgerechten. Het is erg lekker en ook de hoofdgerechten smaken prima. Ik neem spring rolls en een rode curry, Harry heeft satay vooraf en ginger chicken als hoofd.

Na het eten nemen we geen toetje, wordt ook niet gevraagd dus misschien hebben ze wel niets. Niet erg want we hebben wel genoeg gehad en een lekker toetje bij een Aziaat hebben we nog niet vaak gehad. Terug in het hotel gaan we weer naar de kamer waar we nog even relaxen.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

9 pings

Skip to comment form

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>