Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Colorado Springs » Wat wij doen

Colorado Springs

Vandaag trekken we weer verder. We rijden naar Colorado Springs. Dat is niet zo ver van Denver. Vandaag gaan we mogelijk de pikes peak cog railway, lijkt ons erg leuk. Het is een Zwitserse tandradbaan en volgens de website de hoogste in de wereld.

De hoogte is 14.110 feet => 4300 m erg hoog dus. De hoogste baan die we tot nu gedaan hebben is de Gornergrat baan in Zwitserland en die is tot 3135 m. Laag dus….. en daar was het al moeilijk ademhalen. Nou ja we zien wel maar we moeten wel vooraf reserveren. We denken er nog even over.

In Colorado springs zitten we in het Holiday Inn express hotel, colorado springs first and main.

Ook hier zitten we twee nachten. We doen het lekker rustig aan deze vakantie is de planning iig.

Tekst: Jaap

MarmotCornerUp

Vorige———————Volgende

De tuin van god……

We zijn weer vroeg wakker. Het bed is erg smal dus we slapen niet zo vast. Als we gedaan hebben wat nodig is pakken we de koffers en gaan we weer op pad. Uitchecken hoeft niet, we gooien de sleutels in de box en de koffers kunnen we weer in de auto. We rijden weer naar Panera bread waar we een lekker broodje nemen en dan kunnen we op weg.

Onderweg naar Colorado Springs nemen we nog even een bakkie koffie bij Starbucks en dan rijden we door naar de Garden of the Gods. We stoppen eerst bij het visitor center en merken dan al dat het enorm druk is. Dan rijden we het park in. Het is geen groot park en het is zo druk dat er geen parkeerplaats te vinden is. Als we een ronde hebben gereden vinden we een plekje en kunnen we een wandelpad lopen. Dat is een kort pad maar wel de bult op.

Het is allemaal erg mooi en als we dan weer bij de hoofdparkeerplaats komen hebben we geluk, er rijd net iemand weg dus we kunnen parkeren. Er komen hier erg veel mensen recreëren. Het park is gratis en dat koet zo blijven volgens de wens van de vorige eigenaar. Nu is van de staat.

We lopen de wandeling. Het is enorm mooi om die rots formaties te zien. Er zijn ook mensen aan het rots klimmen en er worden ook trainingen gegeven in rots klimmen. Als we rond zijn stappen we weer in de auto en rijden we naar balanced rock. Leuk om die te zien al is een foto maken zonder andere mensen een bijna onbegonnen zaak.

Van hier gaan we dan eerst inchecken. Als we aankomen bij het hotel opent de hemel zich en stort de regen naar beneden. We checken rustig en en wachten de stortbui even af en halen dan de koffers. Er wordt gewaarschuwd voor overstromingen en gezien de enorme hoeveelheid water die in een paar minuten naar beneden is gekomen klinkt dat niet gek.

Dat gaan we naar old Colorado city. Erg leuk om hier te lopen. Het zijn oude gebouwen waar allemaal winkeltjes in zitten en het doet echt oud aan. Er is een parkje waar wat van de historie beschreven staat. Erg leuk om allemaal te zien. We kunnen hier ook goed zien dat het echt een stortbui is geweest met hagel. We hebben er gelukkig geen kast van gehad.

Als we de ronde gelopen hebben gaan we naar het roundhouse. Dat is een oud gebouw van de treinen periode maar er is niet veel meer van te zien. Er zitten winkels in en een polikliniek. Er tegenover zit een museum en dat is inmiddels ook al dicht dus we besluiten om terug te gaan naar het hotel. We maken eerst nog even een stop bij Bestbuy en kopen niets.

Eten, het wordt outback. Die zit vlakbij en ik heb zin aan ribbetjes. Het is niet enorm druk dus we kunnen meteen aan tafel. We nemen allebei een baked potato soep vooraf en dan neem ik ribbetjes en Harry neemt een biefstuk. Het smaakt heerlijk. Als toetje delen we een appeltaart met ijs. Die delen we want anders wordt het weer veel te veel. Ook de taart is heerlijk.

Dan weer terug naar het hotel. Morgen moeten bwe op tijd op want we hebben een leuke treinrit geboekt. We hebben er veel zin in maar eerst even slapen.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

5 pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>