Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
De Cruise, “no problem man” » Wat wij doen

De Cruise, “no problem man”

We zijn toch weer vroeg wakker. Het duurt dan ook niet heel lang voordat we op weg kunnen. De koffers zijn weer gepakt al was het met moeite we kunnen weg. De zon schijnt al heerlijk en als we buiten komen is het wel nog fris maar de zon brand al aardig dus koud is het niet. We checken uit en gaan op weg.

De eerste stop is de Panera Bread. We doen ons tegoed aan een heerlijk ontbijtje. Panera is altijd goed en dat was het vandaag ook weer. Dan bellen we nog even het thuisfront want die moeten toch op de hoogte zijn dat alles goed gaat en wij willen graag weten of het thuis ook allemaal goed is want nu zijn we een paar dagen bijna niet bereikbaar.

Als we dan bij Avis aankomen om de auto in te leveren is het inmiddels al aardig aan de tijd de we moeten opschieten. Natuurlijk komen we geen tankstation tegen dus even navragen waar we kunnen tanken en dan kunnen we een tank ronde doen. Bij het tankstation maak ik dan nog even een fout met de zip code en moet dan naar binnen. Uiteindelijk lukt ook dat weer en zit de tank vol. We hebben met deze auto niet veel gereden dus de tank is met 25 dollar helemaal blij.

Dan leveren we de auto in en kunnen we door naar de taxi. Je loopt hier zo de luchthaven in en daar pakken we dan een taxi. Helaas heeft Avis geen gratis shuttle naar de haven. De taxi kosten zijn ook niet zo hoog, 16 dollar ongeveer. De taxi chaufeur was wel lekker bot maar waar is dat nou niet. Koffers in leveren, formuliertje invullen, door security nog maal check van het formuliertje, dan nog een keer (zucht) en op naar de incheck.

Het inchecken duurt niet lang en dan kunnen we aan boord. De kamer indeling was niet helemaal logisch vonden we maar want we hebben kamer 729 maar zitten wel op dek 8…. Dat is even wennen maar dat komt goed. We krijgen op de kamer netjes uitleg en dan wachten we eerst even op de nood oefening. Die moet je me doen en dat wordt streng gecontroleerd. Niet dat we dat erg vinden want je zult maar in een echte noodsituatie terecht komen dan wil je toch weten wat je moet doen. Ook dit is niet allemaal een logisch dus extra goed om te weten.

Als we terug komen zijn ook de koffers gearriveerd en kunnen we die op de kamer zetten. We kleden ons om want nu kan de korte broek aan en gaan dan het schip verkennen. Het is een enorm schip dus we moeten wel een paar km wandelen. Onderweg kopen we vast even een dranken kaart en nemen een lekkere milkshake. Het is all you can eat en drink hier (met de pas) dus we kunnen nemen wat we willen. We hebben geen alcohol in de pas genomen want ik kan niet drinken en voor Harry hebben e twee flessen mee genomen aan boord.

Als we alles gezien hebben gaan we weer even naar de kamer en kleden ons om. We hangen even een beetje want het is al een vermoeiende dag geweest ondanks dat we alleen aan het reizen zijn geweest. We kleden ons om en gaan dan weer het schip in. De laatste stukjes bekijken en dan kunnen we eten. Het is erg druk bij de restaurants dus we gaan eerst even een wat drinken en kopen vast een koffie kaart. Met deze kaart kun je de speciale koffies kopen en heb je unlimited speciality thee’s.

Dan gaan we lekker zitten op de piazza met wat te drinken. Leuk om even mensen te kijken. Dan gaan we eten. We hebben snel een plekje want de dame die bij de ingang stond vond ons aardig dus we werden boven aan de lijst gezet en we hoefden nog maar 10 minuten te wachten geloof ik.

Aan tafel nemen we wel een fles water. Die zit niet in het pakket maar het is lekker om water bij het eten te hebben. We bestellen. Ik neem een crab/artichoke dip en Harry neemt 3 soort meloen als voorgerecht. Dan neem ik een kleine pasta en Harry neemt een tomaten soep. Dan volgt voor mij een Marokkaans vegetarisch gerecht en voor Harry de Aziatisch gekruide eend. Als toetje heb ik de Creme brulee en Harry neemt de chocolade mouse. Het is allemaal erg lekker en je kunt goed proeven dat het allemaal vers aan boord wordt gemaakt. Heerlijk!!

We kijken nog even op het bovenste dek. We willen nog even de sanctuary reserveren maar helaas is die dicht en kun je die nu niet reserveren. We lopen nog even langs de pools maar het is best een koud windje en ik ben inmiddels behoorlijk moe. We gaan naar de hut en dan besluiten we maar om daar te blijven. We kijken nog even tv en dan lekker naar bed. Het schip vaart inmiddels in hoog tempo dus je voelt het toch wel wat schudden. Meer dan we verwacht hadden. Niet vervelend overigens.

De volgende ochtend ben ik vroeg wakker. Harry slaapt nog al wordt hij ook al snel wakker maar dan ben ik klaar om te gaan sporten. Ze hebben een grote gym hier dus daar wil ik zeker gebruik van maken. Harry kan dan rustig aan doen en dan gaan we daarna eten. Na het sporten maak ik eerst even een reservering in de sanctuary voor Woensdag. Er is dan nog plek dus ook die reservering is snel gemaakt.

Terug naar de kamer. Harry is inmiddels ook klaar dus ik moet nog even douchen en we kunnen gaan eten. Vanochtend nemen we het buffet. Het is zoeken naar een tafel maar naar twee keer rondgelopen te zijn vinden we een tafel en kunnen we aan de slag. Het is een uitgebreid buffet al willen we ook niet super veel eten want er is zoveel anders ook te eten vandaag.

Daarna gaan we een kopje koffie drinken. Helaas zonder gebakje want dat is er nog niet. Dat blijkt pas rond lunch tijd te komen. Als we de koffie ophebben gaan we een plekje op het dek zoeken. Boekje erbij en even lekker van de zon genieten. Zwemmen doen we niet want we liggen wat ver van het zwembad af en om nou een 2 iPad’s te laten liggen op een strandbedje buiten het zicht vindt ik toch wel iets te link.

We gaan dan een kleine lunch nemen. We nemen een hotdog en dat duurt even want het is blijkbaar voeder tijd want er staat een flinke rij. Het gaat toch wel redelijk snel want niemand hoeft natuurlijk te betalen dus het is massa productie hier. Dan nemen we bij de bar een alcohol vrije cocktail. Alles smaakt ook nu weer prima!

Dan zoeken we weer een plekje bij het zwembad. Nu liggen we naast het zwembad maar het waait best hard en er is hier alleen schaduw. Ook goed want het lijkt erop dat we allebei al weer wat aangebrand zijn. Het wordt zelfs wat fris al is het helemaal niet koud, door de wind en de schaduw is het net iets te koud om in de zwembroek te liggen maar met een shirt aan is het weer prima.

Terug naar de kamer om even te hangen. Hier kunnen we ook in alle rust even op het balkon zitten. Eerst gaan we dan nog een kopje thee drinken met wat lekkere zoetigheden erbij. Als we dan op de kamer zijn is het nog even wat lezen en dan douchen en weer aankleden.

Op naar de champagne waterval. Leuk want ze hebben een toren van iets van 600 glazen gebouwd en daar wordt de champagne overheen gegoten. Princes cruises bestaat 50 jaar dus ze organiseren van allerlei van dit soort feestje. We krijgen allemaal een glas champagne. Helaas moet ik overslaan maar Harry geniet er wel van. Dan gaan we eten.

Het is eigenlijk een formal night dus je ziet veel mensen netjes in pak gaan eten maar wij hebben geen pak bij ons en we planden dan ook om in het buffet te gaan eten. Maar we zien ook mensen die niet ik pak zijn toch gewoon naar de dining rooms gaan dus besluiten wij dat ook te doen. Het is gelukkig geen probleem en krijgen meteen weer een leuke tafel voor twee.

Vanavond hebben ze een speciaal menu. Je mag dat ook met het andere menu mengen dus dat doe ik. Harry neemt het menu. We hebben dan eerst een pate van eend en een champignon soepje. Dan heb ik ravioli saltimboca en Harry heeft een salade. Dan volgt een sorbet die alleen voor Harry is wegens de alcohol maar dan komt ook al snel het hoofdgerecht. Ik wij hier af van het menu en heb de kip terwijl harry de biefstuk heeft. Dan volgt nog een toetje, voor mij lekker kazen maar Harry volgt het menu met een chocolade desert. Het heeft ons ook vanavond weer uitstekend gesmaakt. We zien eigenlijk niet in waarom je nog naar een specialiteiten restaurant zou gaan waar je dan ook nog eens weer extra voor moet betalen. Dit is echt al top.

Dan gaan we nog even disco. Het is op de hoogste (18de) verdieping dus ook leuk om vandaar even naar buiten te kijken. Het is natuurlijk donker dus we zien niet veel. Het zit aan de achterkant van het schip dus je kunt heel mooi de streep van de schroeven zien. Een mooi gezicht hoe wild het water wordt van die schroeven.

Als we het ook hier weer gezien hebben gaan we naar de kamer. Morgen is het wekker zetten want we moeten op tijd op voor de trip naar de Cayman. We gaan een leuke tour doen en we moeten daarvoor dus wel op tijd op de verzamel plek zijn. Overigens zitten we in de tweede groep dus we hoeven niet extreem vroeg op. Nu eerst maar even slapen.

Toch worden we voor de wekker wakker. We kunnen dus rustig aan doen. We gaan eten in het buffet en dat is overvol. Dat wisten we natuurlijk ook van te voren en we kiezen dan ook een plekje buiten op het dek. We eten ons buikje eerst weer lekker rond en dan hebben we nog tijd om een lekker bakje koffie te nemen. We nemen er een halve appelflap bij. Dat past er nog net bij 😉 .

We halen de spullen van de kamer om naar het Theater te gaan. Daar is namelijk het verzamelpunt voor deze tour. We checken in voor de tour en dan gaan we met de tender boot naar de wal. Het stelt niet veel voor want een paspoort komt er niet aan te pas. Aan wal moeten we eerste even wachten in een grote tent en gaan dan het busje in.

Het is een leuke tour en de bus chauffeur verteld veel over de verschillende hotels en gebouwen. Echte foto stops zijn er niet tenminste hij stopt wel maar je gaat de bus niet uit. De eerste stop waar we wel de bus uit mogen is in Hel. Bij het postkantoor gaan er veel even een kaartje posten. Verder is het alleen tourisme hier dus winkeltjes met souvenirs. De prijzen vallen ons eigenlijk nog wel mee maar wij kopen niets. In de bus moeten we dan wachten op 1 achterblijver die gewoon veel te veel tijd in het postkantoor heeft genomen. De chauffeur was er niet blij mee.

Op naar de volgende winkel…. Ja we stoppen bij een dranken winkel waar je ook de wereldberoemde rumcake kunt kopen. Ook hier houden we onze dollars in de zak maar en kijken alleen even wat rondt. Die Amerikanen weten niet hoe ze van hun geld af moeten komen dus ze kopen van allerlei tuttemerul. Volgende stop is de turtle farm. Erg leuk om te zien. De oudste schildpad die hier woont is inmiddels al ouder dan 100 jaar. We mogen ook een schildpad vast houden, niet die oude want die zijn niet te tillen maar juist een van de jongere.

Even nog wat drinken en dan kunnen we door naar de boot. Ja weer een boot maar nu naar een zandbank om met de stingray’s te zwemmen. Erg leuk want ze zwemen of eigenlijk schuren tegen je aan op zoek naar eten. We krijgen dan ook wat inktvissen om ze te voeren. Dat voelt net als een stofzuiger als ze dat beestje uitje handen wegzuigen. Erg leuk dit alleen was foto’s maken nagenoeg onmogelijk.

Als we terug zijn bij de haven begint het even wat te regenen maar we gaan nu toch terug naar onze boot dus het mag de pret niet drukken. Het is overigens ook niet heel veel. Aan boord gaan we dan eerst maar even de maag vullen met een hamburgertje en dan een ijsje na. Nu even relaxen en weer opknappen. Ik ga toch maar even naar de Gym omdat ik toch nog even wil sporten.

Als alles weer klaar is gaan we weer een lekker kopje thee drinken op de piazza en dan gaan we naar het theater. Dat is toch een enorm theater maar we hadden niet verwacht dat het zo vol zou zitten. We kijken een leuke voorstelling met dans en zang. Hier en daar miste men wel een beetje de maat maar het was toch erg leuk. En dan volgt natuurlijk weer het eten.

We hebben weer snel een plekje. Toch handig als de hostess je goedgezind is 😉 . We bestellen weer 4 gangen. Vooraf voor mij een ceasar salad dan Ravioli vervolgens short rib en als toetje fruit. Harry neemt eerst een salada met geitenkaas, dan een kippen-groetensoep dan kip en na een chocolade toetje.

Na het eten op naar de kamer want morgen is het weer vroeg dag.

Als de wekker gaat is de boot nog aan het aanleggen. We hebben een ontbijt op bed en dat is wel prettig als je maar weinig tijd hebt. Het is ook dit keer weer prima al wordt het net te vroeg gebracht en dat is lastig. Maar ok het is nog warm als ik mag gaan eten. We moeten in een lange rij staan voor we van boord kunnen en dat hoeft nu niet in een tender. Dat maakt het allemaal een stuk makkelijker.

Als de boel eenmaal op gang komt staan we ook snel op de kade en kunnen we naar onze tour. Het verloopt allemaal wel wat chaotisch want onze tour operator is er nog niet. Uiteindelijk komt het allemaal goed. Als we dan in de bus zitten gaan we op weg naar de tuinen. We hebben een leuke tour guide en die laat ons veel zien en verteld veel. Aan het einde van de tour wordt een tip verwacht maar we hebben geen losse dollars dus proberen even te wisselen maar dat lukt niet, best vervelend. Dus voor de volgende keer toch zorgen dat we voldoende enkele dollars hebben.

De tuinen maken onderdeel uit van een oud hotel. Dat was hier gebouwd allen er kwamen klachten van de gasten dat het zwembad te ver naar beneden was en het strand was helemaal een eind naar beneden dus hebben ze het hotel bij het strand gebouwd. Wel erg leuk om het zwembad te zien waar het water van een rivier eigenlijk gewoon doorheen loopt. Ze blijft het water natuurlijk wel altijd vers.

We gaan dan met de bus naar het hotel Shaw beach hotel waar we aan het strand kunnen liggen en even lekker in zee kunnen zwemmen. Dit hotel is dus de strand versie van het hotel waar we net vandaan komen waar de tuinen ook van zijn. Harry gaat het water dit keer niet in maar ik wel. Het is heerlijk om even te zwemmen en het weer is ook super. We nemen hier maar niet te veel want alles is schreeuwend duur. Schijnbaar gaan de prijzen omhoog als zo’n boot de haven binnen vaart.

Na het strand gaan we de waterval van Ochio Rios beklimmen. Er zijn er 8 en deze ligt in een park waar ze de klim naar boven organiseren. We lopen naar het strand en vandaar weer naar boven door de waterval heen. Het is in het begin even koud maar dat went al snel. Naar boven lopen we in een lint van mensen en je moet elkaars hand vast houden om zo steun aan elkaar te hebben bij het naar boven gaan. Dat is erg leuk.

Onderweg moet je van alles doen en wordt er een video en foto’s gemaakt. We kopen normaal nooit van die foto’s maar dit keer kopen we de video en de foto’s. Dat is wel even een aderlating want prijzen daar weten ze wel weg mee in Jamaica. Ach ja zoals ze hier zeggen “no problem man”. Na de trip naar boven gaan we terug naar ons schip en gaan we weer aan boord.

 

 

Eerst nemen we dan even een klein hapje om de honger te stillen en dan gaan we ons even opknappen. We nodig want bij die waterval blijf je niet droog 😉 . Op naar de grill waar ik een hotdog ga halen en Harry gaat voor de Pizza dit keer. We gaan daarna lekker liggen op een strandbedje aan dek. Heerlijk. De zon wordt een beetje afgedekt door een wolkendek dat binnen drijft maar dat is niet erg want de temperatuur is nog uitstekend.

Dan wordt het tijd om om te kleden en gaan we weer een kopje thee drinken. Dat is inmiddels traditie en het is heerlijke thee die ze hier hebben. We hebben met onze koffie pas unlimited speciality tea’s. We laten het ons smaken! We willen nog even de voorstelling zien in het theater. Vandaag een komediant, ook weer erg leuk.

De rij bij het restaurant is nog erg lang en daar willen we niet in gaan staan en daarom maken we eerst nog even een ronde over het dek. Als we terug komen is de rij opgelost en we hebben meteen een tafeltje. We bestellen weer 4 gangen en ook dat lijkt traditie te worden. Ik neem nu eerst ribbetjes (een klein voorgerechtje) dan Fetuchini en daarna de coq au vin en als toetje neem ik de suikervrije chocolade mint taart. Harry begint met zalm, daarna de ribbetjes en als hoofdgerecht een trio van lam, kalf en varken als toetje een chocolade taartje. Het smaakt allemaal wederom voortreffelijk.

Na het eten gaan we naar de kamer. We zijn nog even langs de mardi gras gelopen. Dat is vandaag op de piazza maar dat is niet zo aan ons besteed. We zijn ook best moe na deze lange en drukke dag dus we zullen op tijd naar bed gaan. Morgen alweer de laatste volle dag van deze cruise maar dan zitten we wel de hele dag op het schip want we zijn weer onderweg terug.

Het is nog vroeg en ik ben al weer wakker. Dan kun je twee dingen doen, blijven liggen en draaien of opstaan en actief worden. Dus dat doen we dan maar. Eerst even sporten. De gym is al behoorlijk vol en het is nog niet eens acht uur. Een uurtje sporten en we kunnen vandaag weer bunkeren zonder enorme consequenties 😉 .

Wat doe je dan? Nou stel je voor het is een graad of 27 en dan heb je de keuze om een tafel naast de railing te nemen aan de achterkant van het schip. Het zonnetje brand op je hoofd en je kijkt uit over een eindeloze mooie blauwe zee. Het buffet is gevuld met alles wat je maar zou kunnen willen hebben. Lekker bacon, eieren, worstjes maar ook een ruim assortiment en kazen, zoetigheden en veel fruit. Nou dat heet dan life is good.

Als we ons buikje weer vol hebben gaan we een bakje lekkere koffie pakken en dan lopen we naar het Theater voor een kook demonstratie van de chef. Hij kookt 4 gangen op toneel en dat gaat natuurlijk erg snel want alle voorbereidingen waren al getroffen. Als alles klaar is krijgen we een rondgang door de keuken. Helaas weinig uitleg maar daar is de groep ook te groot voor. Het is een enorme keuken en de voorbereidingen voor het eten zijn al in volle gang.

Men probeert nog even een kookboek te verkopen en wat olie maar dat doen we niet. We lopen nog even door de sale, die op dat moment in het restaurant wordt gehouden. We halen even wat zoetigheid en gaan dan even aan dek met een drankje van dit lekkers genieten. Nog even terug naar de kamer voor we naar de sanctury gaan.

Heerlijk wat is dat ook weer genieten. We hebben een mooi bed, veel beter dan op de rest van het schip en we krijgen een lekkere high tea en nemen wat smoothies. Het is heerlijk genieten van de rust. We hebben de hele middag dit bed gehuurd dus we hebben tijd. Tegen 5 uur gaan we weer weg van dit rustgevende oort en gaan we weer de drukte van het schip in. Ach het valt wel mee want er is genoeg rust te vinden om deze boot.

Even opknappen en vast de koffers voorbereiden. Die moeten voor 11 uur vanavond voor de deur staan. We houden dan twee handbagages over waarmee we dan morgen van boord kunnen lopen. Dan wordt het tijd voor een laatste voorstelling in het Theater. Het is wederom een leuke dans en zangvoorstelling.

De rij bij het restaurant is nog enorm als we uit het theater komen dus we gaan nog even naar het dek waar we een stukje van een film kijken. We hebben dan direct plek in het restaurant. Onze hostess heeft de afgelopen dagen goed voor ons gezorgd en we hadden telkens een snel een tafel. Nu konden we ook meteen weer gaan zitten.

We bestellen eerst hebben we allebei een pasta en dan voor mij een salade en voor Harry een carpaccio, Als hoofd hebben we allebei fried chicken. Dat laatste was zeker niet het beste wat we deze week hebben gegeten aan boord maar het smaakt prima. Na heb ik weer de creme brulee en Harry heeft ijs. We nemen er nog een lekker bakkie koffie bij. Dan is het weer gebeurt voor vanavond.

Terug op de kamer hangen we nog even wat. Morgen weer van boord, dat betekend op tijd op want we moeten om 8 uur van de kamer zijn.

Het aanleggen van de boot levert de nodige vibraties op in het schip dus we zijn vroeg wakker. We doen ons ding en zijn netjes op tijd uit de kamer. We gaan eerst naar het buffet en dat is net zo druk als andere dagen. We doen ons voor de laatste keer tegoed aan al het lekkers hier. Tijdens de cruise zeiden ze steed we nemen jullie als passagiers aan boord en laden jullie uit als vracht. Nou dat klopt, we zijn wel een paar kilo aangekomen….. We gaan eerst nog even op het dek zitten en dan verhuizen we naar de koffie bar waar we nog een lekker laatste bakkie koffie nemen.

Het gaat allemaal voorspoedig dus we mogen wat eerder van boord. Dat is prima want we zijn er klaar voor dus we nemen afscheid van deze boot. Het was een heerlijke cruise en dit gaan we zeker nog eens doen.

Van boord pakken we onze koffer, door de douane en de immigrations. Dat gaat allemaal erg snel en zonder veel vertraging staan we dan al op de pier. Vervolgens pakken we een taxi om naar luchthaven te komen en onze auto op te halen. Die staat al klaar en we weten in welk vak dus het is koffers in auto en weg. Bij de uitgang controleren ze nog even of wel wij wel de juiste personen zijn en dan kunnen we op weg.

Eerst rijden we langs de kust naar Miami Beach. Even leuk rond rijden en daar pakken we nog even een bakje koffie met een taartje bij Starbucks. We doen meteen een boodschap en dan gaan we verder richting ons volgende hotel. Dat is nog een behoorlijk stuk rijden en helaas hebben we behoorlijk wat last van opstoppingen. Toch is het een leuke rit via de tamiami trail.

In het hotel aangekomen checken we in en brengen onze spullen naar de kamer. We besluiten om naar outback te gaan. We rijden naar het adres maar daar is helemaal niets. Toch ergens iets fout gegaan bij de navigatie denk ik. Nou ja we rijden een stukje verder en daar zit een olive garden. Daar gaan we dan eten. We hebben meteen een plek en we nemen een soepje vooraf en dan neem ik een flatbread als hoofdgerecht en Harry neemt een ligt kip gerecht. Dan nemen we drie mini toetjes als desert. Het smaakt allemaal prima. Ik had dit keer een voorgerecht als hoofdgerecht en dat is prima bevallen.

We rijden terug met even een klein buitje op ons dak maar als we aankomen in het hotel is het al weer droog dus geen last gehad eigenlijk. We gaan naar de kamer. Nog even aan het verslag schrijven en wat foto doen. Morgen hebben we weer een dag.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

9 pings

Skip to comment form

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>