Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Wat wij doen https://reizen.watwijdoen.com Onze reizen Sat, 23 Jul 2016 08:48:57 +0000 en-US hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 62146530 4D Blog; En nu nagenieten? https://reizen.watwijdoen.com/2016/07/23/4d-blog-en-nu-nagenieten/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=4d-blog-en-nu-nagenieten https://reizen.watwijdoen.com/2016/07/23/4d-blog-en-nu-nagenieten/#comments Sat, 23 Jul 2016 08:36:59 +0000 http://reizen.watwijdoen.com/?p=3213

Continue reading »]]> Dag 3 starte beter als dag 2. Ik had nu andere schoenen aan en ie hebben niets iets meer ruimte bij de tenen. Precies wat nodig was want daar zat het grootste probleem. Nu was het ook zo dat ik weer extra blaren had gekregen op de hak dus ook niet echt fijn. Maar die had ik doorgeprikt en netjes verzorgt.

Ik neem regelmatig pauze en het lopen gaat me goed af. Wel wat last van de pijntjes. De temperatuur is wel weer erg hoog. Maar met een handdoekje gedoopt in koud water in de nek en mijn petje ook in koud water gedoopt gaat het goed, zou hou je het hoofd koel 😉 .

De zevenheuvelen weg was wel heel anders dan ik me van vroeger kan herinneren. De weg is dan niet echt anders maar het staat nu camper aan camper en party tent aan party tent. Vroeger stonden hier tuinstoeltjes en soms een parasol. De wereld is wel een heel stuk rijker geworden in de 25 jaar.

Als ik dag 3 aankom dan loop ik nog aardig maar de voeten zijn flink gevoelig. Harry loopt het laatste stukje met me mee en dan gaan we meteen met de trein terug naar Elst. Hier eten we dan gezamenlijk wat van de frietzaak en dan vertrekt Harry weer naar huis. Ik ben zo moe dat ik het blogje maar vergeet en naar bed ga.

Dag 4 bij het opstaan voel ik me mentaal goed maar de voeten doen veel pijn. Ik kan moeilijk lopen en het is voelt allemaal niet goed. Ik ben wat langzamer en denk er nog eens over na. Toch maar naar het station lopen en kijken of ik de trein nog haal en zo niet dan terug en naar bed.

Ik haal de trein met gemak en het lopen gaat al weer iets makkelijker. Na de start gaat het snel bergafwaarts. Het gaat allemaal erg langzaam en de man met de hamer hakt er enorm in. Na 9 km pak ik mijn kopje koffie en ga op de stoel zitten. Ga ik nog verder?? Goede vraag ik ben het zat, ik zie het niet meer zitten. Ik dommel wat weg en als ik weer wakker wordt voel ik me weer wat gesterkt. Het was een langere pauze maar ik ben toch weer gemotiveerd om een stukje verder te lopen.

Dan weer verder en het lopen gaat aardig, wel langzaam, maar zolang dezelfde mensen mij telkens weer inhalen geloof ik dat het allemaal wel meevalt.

Dan komt de regen. Wat een water kan er toch vallen. Ik schuil eerst met de regenjas aan en als het dan minder wordt ga ik weer lopen. Ik neem even wat te eten bij een eettentje waar ik dan ook even lekker droog zit. Dan weer verder.

Even later barst het dan weer in volle hevigheid los. Ik ga onder een party tent staan maar die staat al zo vol dat er eigenlijk niemand meer bij kan. Ik win toch 😉 . Als het weer minder wordt ga ik weer verder en loop ik Grave in. Daar gaat het weer harder en loop ik al flink te soppen in de schoenen. Die sport schoenen lopen dan wel erg lekker maar iedere druppel gaat er dwars doorheen.

In het dorp ga ik even staan schuilen bij een stel mensen die daar feest aan het vieren zijn. Wel leuk want je hebt dan ook meteen een gesprek met die mensen. Als het weer minder wordt ga ik weer verder. Het klaart op en de zon begint weer te schijnen.

Het zonnetje was ook wel erg nodig want ik was ijskoud geworden van de regen. Ik heb dan wel een goede regenjas maar de broek was doorweekt en het was echt koud geworden. Het zonnetje maakte het snel goed. De warmte was terug en de kleding droogde snel. Zelfs de schoenen droogden goed.

Bij Cuijk bereikte ons het bericht dat de koning er zou zijn. Niet dat ik daar zo op zit te wachten maar het is leuk. Maar toen ik bij de ponton brug aankwam was de vogel al gevlogen. Dit is overigens wel een van de leukste stukjes op de route vindt ik. Erg gezellig en die ponton heeft wel wat.

Aan de andere kant van de maas aangekomen ga ik eerst weer een rust pakken. Een lange rust want daarna wil ik eigenlijk niet meer rusten en inmiddels heb ik die eikel met die hamer weg weten te jagen. Het gaat lukken, nog 12 km te gaan.

Dit laatste stuk loop je ook makkelijker. Er staan continue mensen langs de kant en het is 1 groot feest tot aan de wedren in Nijmegen. Bij het Radbout staat Harry en die loopt de laatste kilometers met me mee. Onderweg zouden we nog vrienden tegenkomen maar die missen we. Na de finish zien we ze alsnog en eten we samen een ijsje. Heerlijk een traditie die we iedere dag hebben gehad en het is een lekkere beloning na 50 km wandelen.

We zitten aardig lang en het valt me op dat ik nu niet eens zo vreselijk moe ben terwijl ik dat de eerdere avonden wel was. Misschien omdat het erop zit en ik niet het vooruitzicht heb dat ik morgen nog weer 50 km zou moeten lopen. Dat zou ook niet meer gelukt zijn trouwens. We lopen dan (of moet ik zeggen strompelen…) dan weer naar het station. Op de ramblas nemen we dan nog wat te eten bij een foodtruck. Dit keer smaakte dat prima al blijven de prijzen wel echte evenementen prijzen….

We pakken de trein terug en dan nog even uitchecken bij Hotel Regenboog. Schoonmoeder bedankt voor al haar zorgen en naar huis. Daar wonder boven wonder nog een tijdje op de bank gehangen en dan naar bed.

Zou ik het nu nog een keer doen? Ik heb nu de zesde keer gelopen. De eerste 2 keer was 4 en daarna 3 keer 50 km. Nu weer 50 km en ik merk dat ik wat ouder ben en gewoon niet in de super goede gezondheid die ik had toen ik zo jong was. De eerste keren waren toch al weer ruim 25 jaar geleden. Ik zal dus zeker geen 50 km meer lopen. Ik vindt het voor mij te ver en ben heel blij dat ik het nu gehaald heb. Het was zeker voor mij de zwaarste vierdaagse die ik ooit gelopen heb. Als ik nog weer eens ga lopen, en dat sluit ik niet uit, zal het 40 of 30 zijn. 40 kan ik over 2 jaar lopen met een medaille dus misschien dan weer een nieuwe blog 😉 .

Nu dus nagenieten. Die pijntjes zullen nog wel een paar dagen blijven maar dan zijn die snel vergeten en heb ik de 100ste vierdaagse succesvol gelopen!!

Bedankt allemaal voor jullie reacties op de blog, facebook, de app van de vierdaagse, en de appjes en telegrammetjes. Het heeft me zeker gesterkt !!!

]]> https://reizen.watwijdoen.com/2016/07/23/4d-blog-en-nu-nagenieten/feed/ 3 3213
4D Blog; Dag 2 Tropische temperaturen, zwaar maar weer gehaald :) https://reizen.watwijdoen.com/2016/07/20/4d-blog-dag-2-tropische-temperaturen-zwaar-maar-weer-gehaald/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=4d-blog-dag-2-tropische-temperaturen-zwaar-maar-weer-gehaald https://reizen.watwijdoen.com/2016/07/20/4d-blog-dag-2-tropische-temperaturen-zwaar-maar-weer-gehaald/#comments Wed, 20 Jul 2016 17:56:42 +0000 http://reizen.watwijdoen.com/?p=3207

Continue reading »]]> Bedankt voor alle leuke reacties !! doet me goed 🙂

Gelukkig vannacht goed geslapen, dus opstaan was geen probleem. Nadat ik alles weer had gedaan snel naar het station. Ik voelde me goed, wel last van de voeten maar we zien wel. Toen ik op het station kwam kon ik al niet inchecken en ook was de trein 30 minuten vertraagt en dat was wel heel erg vervelend.

Het vervelende was namelijk dat de 40 km nu al om half 5 mocht starten en ik dus achter in de rij bij de 40 kon aansluiten. Nu heb ik daar maar voorbij gegaan want het is wel vervelend. Maar ja een half uur later gestart snel onderweg. Het is in het begin wat druk maar al snel is er voldoende ruimte en kan ik doorlopen.

Het gaat wel allemaal wel heel erg moeizaam. Maar gewoon doorlopen maar ik had wel het gevoel dat ik het langzaamst liep van allemaal maar toch gewoon blijven lopen dan komt het goed. Wel leuk want ik werd steeds opnieuw ingehaald door dezelfde mensen die dan natuurlijk weer een pauze hadden gehad.

Dan loop ik op de dijk, lekker rustig want hier is het alleen nog maar de 50 km want de 55 lopen een andere route. Dan op de dijk slaat het noodlot toe, vlak achter elkaar een blaar op de bal van de voet, eerst de rechter en even later de linker. Niet fijn en het helpt niet.

Ik loop nu dus nog langzamer en bouw wat extra pauzes in. Uiteindelijk lukt het om de finish te halen. Harry kwam me in halen in het volledig roze geklede Nijmegen. Erg gezellig dus.

Bij het afgeven van de controle kaart kreeg ik nog commentaar want je mag niet met een stok lopen. Heel vervelend want dat vindt ik wel fijn maar als ze je zien bij de controle dan wordt je gediskwalificeerd. Dus morgen niet meer met stok.

In Nijmegen nog wat gegeten en terug naar Elst. Harry haalt nog even andere schoenen op anders denk ik zeker dat ik het morgen niet haal. Nu is het ook niet alleen meer de heup maar ook de voeten en de knie. Nou morgen zien we wel weer.

Score gisteren 1 blaar en vandaag 5 erbij 🙁

]]> https://reizen.watwijdoen.com/2016/07/20/4d-blog-dag-2-tropische-temperaturen-zwaar-maar-weer-gehaald/feed/ 8 3207
4D Blog; Dag 1 best zwaar maar toch goed gelopen. https://reizen.watwijdoen.com/2016/07/19/4d-blog-dag-1-best-zwaar-maar-toch-goed-gelopen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=4d-blog-dag-1-best-zwaar-maar-toch-goed-gelopen https://reizen.watwijdoen.com/2016/07/19/4d-blog-dag-1-best-zwaar-maar-toch-goed-gelopen/#comments Tue, 19 Jul 2016 17:06:27 +0000 http://reizen.watwijdoen.com/?p=3196

Continue reading »]]> Gisterenavond aangekomen in Hotel Regenboog in Elst (schoonmoeders). Op tijd naar bed en snel in slaap gevallen maar helaas al vroeg weer wakker en daarna alleen nog maar wat gedommeld. Om 3 uur op en even de dingen doen die moeten.

Al ruim voor half 4 ben ik dan op het station en om 10 over half 4 vertrekt de trein naar Nijmegen. Het is een korte trip en de trein zit aardig vol maar er is voldoende plek om te zitten. Dan door naar de Wedren waar ik ga starten. Fout lopen zou heel apart zijn want het loopt allemaal in 1 colonne naar de wedren.

Het starten gaat snel, even de code scannen en we kunnen. Het eerste stukje is wat lastig want er zijn nogal veel dronken mensen op de been. Die hebben de hele nacht gefeest. Niet dat je er heel veel last van hebt want het is natuurlijk wel leuk om uitgezwaaid te worden.

Op naar Lent, wat een drukte en herrie al. Je kunt echt niet slapen als je hier zou wonen langs de route want overal staan luidsprekers buiten. Dan doorlopen naar Bemmel, hier staat de burgemeester iedereen toe te zwaaien. Daarna een stuk door Huissen en dan Arnhem in. In Arnhem eet ik dan een broodje en dan weer doorlopen naar Elst.

In Elst is het defilé, leuk maar het was eigenlijk te druk. Je moest voetje voor voetje door de hoofdstraat. Gelukkig was het daarbuiten al snel weer goed te lopen. Inmiddels ook al 2 ambulances gezien die mensen kwamen ophalen die onwel waren geworden. Het was dan ook inmiddels al 30 graden op de route.

Dan door Slijk-Ewijk en verder naar Oosterhout waar we de dijk op gaan. Wat een eind was dat altijd maar dit keer vindt ik het wel meevallen. Eenmaal Nijmegen binnen is het vanaf deze kant maar een kleinstukje tot aan de wedren voor de finish.

Het was dik 50 km vandaag en toch een blaar opgelopen. Een flink want de kleine teen is flink open. Veder vooral last van de heup en dat is het meest vervelend. Hopelijk gaat het morgen vroeg weer goed. Snel naar Elst, wat eten en naar bed. Morgen wordt een warme dag.

 

]]> https://reizen.watwijdoen.com/2016/07/19/4d-blog-dag-1-best-zwaar-maar-toch-goed-gelopen/feed/ 6 3196
4D Blog; nog 1 dag te gaan; getagd…… https://reizen.watwijdoen.com/2016/07/18/4d-blog-nog-1-dag-te-gaan-getagd/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=4d-blog-nog-1-dag-te-gaan-getagd https://reizen.watwijdoen.com/2016/07/18/4d-blog-nog-1-dag-te-gaan-getagd/#comments Mon, 18 Jul 2016 10:59:10 +0000 http://reizen.watwijdoen.com/?p=3168

Continue reading »]]> Ja het is dan zo ver. Vorige week liep ik nog een route van 50 km in mijn eentje maar deze week gaan we wandelen met 50.000 mensen. Gezellig zeg ik dan maar. Gisteren middag (zondag) zijn we naar Nijmegen getogen om de inschrijving definitief te maken maar eerst nog even vorige week.

Vorige week zaterdag nog een lange ronde gemaakt van 50 km. Dat wil zeggen geen ronde want ik had gepland op van Tolkamer naar Ede te lopen. Zo gezegd zo gedaan, vertrokken van huis eerst weer door Pannerden en dan met de pont naar de overkant. De laatste keer dat ik dat deed was het daarna naar links richting het fort maar nu was het naar rechts langs de rijn blijven lopen.

Door Arnhem heen aan de zuidkant van de rijn was erg leuk. Hier staan toch tegenwoordig wel erg mooie huizen en appartementen. Net na Arnhem over de Drielse dijk was toch een stuk minder leuk. Veel verkeer en drukte. Het weer was ook niet super maar toch gewoon lopen. Bij Randwijk de pont gepakt naar Wageningen. Daar het bos in gelopen. Helaas was het slecht weer geweest in de week ervoor dus het was een grote modderboel. Toen zat ik er doorheen en vond het even niet meer zo leuk. Ik ben het bos uitgelopen en heb maar even Harry gebeld die me heeft opgehaald. Toch wel de 50 volgemaakt maar twijfels of ik de afstand niet moest veranderen.

De Zondag heb ik daar nog eens over nagedacht. Toen ik opstond voelde ik me weer prima dus ik heb besloten om dan toch gewoon voor de 50 km te gaan. Ik ga ervan uit dat tijdens het lopen de sfeer helpt en het dus toch gewoon gaat lukken. We gaan ervoor!

Gisteren dus de spulletjes gehaald in Nijmegen. Wat was het druk op het plein. Er doen dan ook veel mensen mee en het is de 100st keer. Bij het inschrijven krijg je een mooie band om en die mag niet meer af deze week. Dat zal nog wat worden want echt heel fijn is dat ook weer niet. Nadat de barcodes gecheckt zijn krijg ik de controle kaart. Ik had toch gedacht dat dat niet meer nodig zou zijn in deze tijd. Waar is die band dan voor nodig…. Nou we zullen deze week wel zien.

Daarna even de goodie bag afhalen. Een leuke rugzak met 100ste vierdaagse erop. Nu had ik net een nieuwe gekocht dus ik zal hem nu niet gebruiken. Het is ook wel duidelijk een weggevertje want als je hem op je rug hangt begin je ook meteen lekker te zweten. Maar wel heel erg leuk. In de hele stad zijn zo ook de mensen die lopen snel te herkennen (trouwen ook aan die mooie polsband….).

Daarna zijn we met vrienden lekker in de stad gaan genieten van het heerlijke weer en het lekkere eten. Wat een hoop van die foodtrucks staan ook hier in de stad. Dat is toch wel helemaal in. Het was allemaal weer lekker. We hadden de trein gepakt vanuit Elst omdat ik deze week bij mijn schoonmoeder bivakkeer en ik op die manier snel met de trein naar Nijmegen kan. Dat moest natuurlijk eerst even getest worden.

IMG_1908

Nog 1 dagje te gaan en dan gaan we starten.

Afgelopen 2 weken;
Score: 0 blaren.
Afstand gewandeld: 61,7 km
Totaal;
Score: 3 blaren
Totale afstand gewandeld tot nu toe: 367,3 km

]]> https://reizen.watwijdoen.com/2016/07/18/4d-blog-nog-1-dag-te-gaan-getagd/feed/ 2 3168
4D Blog; Nog 3 weken te gaan https://reizen.watwijdoen.com/2016/06/27/4d-blog-nog-3-weken-te-gaan/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=4d-blog-nog-3-weken-te-gaan https://reizen.watwijdoen.com/2016/06/27/4d-blog-nog-3-weken-te-gaan/#comments Mon, 27 Jun 2016 18:34:02 +0000 http://reizen.watwijdoen.com/?p=3149

Continue reading »]]> Het schiet op, nog 3 weken en we kunnen starten. Afgelopen 2 weken niet al te veel gelopen maar afgelopen Zondag een flinke afstand afgelegd. De doel afstand. Volgens het trainingsschema zou je nog iets verder moeten gaan maar ik moet zeggen het was toch een flink stuk zo.

Zondag ochtend, het ziet er mooi uit buiten, het zonnetje schijnt. Vroeg op pad want einde van de dag zou het wat minder mooi worden. Ik heb een route uitgezet vanuit huis want ik wil niet eerst nog een stuk moeten rijden voordat de tocht begint. Eerst over de dijk richting Spijk en daar Duitsland in. Ja, ongeveer de helft gaat dit keer door Duitsland.

Het is heerlijk zonnig en niet koud. Bij Emmerich in de buurt, of Emmerik voor sommige mensen, kom ik eerst door een weiland met allemaal schapen. Ze keken me allemaal lief aan en ik had wat schapen geluiden gemaakt. Niet dat ze daarop reageren maar toch leuk. Dan in eens komen ze allemaal achter me aan rennen. Ik denk wat is er aan de hand maar blijkbaar was er ergens wat te eten te halen dus daar renden ze allemaal op af.

Het pad wat ik gepland had bleek niet begaanbaar door het hoge water. Gelukkig vertelde een voorbijganger mij dat je daar niet langs kon anders had ik weer een stuk terug gemoeten. Dan lopende over de kade langs de rijn in Emmerich. Een erg leuke kade alleen het was nog vroeg dus niet veel mensen op de been. Enkele restaurantjes hadden wel wat koffie drinkers op bezoek maar verder rustig.

Daarna een stukje haven gebied. Wat zijn die huizen daar troosteloos. Je kunt wel zien dat het niet het meest welvarende gebied van Duitsland is. Al snel loop je dan weer het platteland op. Hier had ik eerst een paar kleine spetters maar je kon niet van echt regen spreken. Als ik dan bij Klein Netterden ben (dat ligt naast Netterden in Nederland), belt Harry dat hij flink nat is geworden tijdens het fietsen. Ik heb dus een paar spetters gehad en niet meer.

Dan de grens over. Hier is een kanaal, het grens kanaal maar je kunt beter zeggen een sloot. Leuk een regenboog vlag over de sloot 🙂 . Op burenradar zie ik nu ook dat de regen er snel aankomt dus ik probeer in te schatten of ik ergens kan gaan schuilen. Ik denk dan het nog te redden tot ’s-Heerenberg.

Net voor ’s-Heerenberg gaat het toch mis. Een bui, nu valt het nog wel mee maar de regenjas moest toch maar even aan. In het centrum neem ik even een ongezonde calorierijke hap (want zo’n stukje lopen kost wel energie dus moet je aanvullen 😉 ). Na het eten is het weer zonnig en ga ik weer verder. Inmiddels ben ik al een flink eind en voel de voetjes. Maar nog een stukje te gaan.

Ik loop noordelijk langs Stokkum en dan weer de grens over bij Elten. Langs de molen, door het centrum en dan weer Nederland in. Daar neem ik nog een korte pauze en stop de jas weer in de rugzak. Als ik dan het laatste stukje ga doen hoor ik onweer. Hmmm net de jas opgeruimd, het zal toch niet weer gaan regenen…. Dan over het nieuwe fietspad naar Lobith en dan naar huis. In de straat begint het dan toch weer te regenen maar dat was nog maar een klein stukje. Wel grote druppels dus je wordt snel nat maar ik ben toch thuis.

IMG_0674

Inmiddels ruim 50 km gelopen, dus doel afstand gehaald maar wel flink moe na deze loop. Gelukkig geen nieuwe blaren dus dat is goed, de loopschoenen zitten wat dat betreft goed. Nog 3 weken en dan is het zover. Er is echt nog wel wat training nodig anders wordt het afzien tijdens de vierdaagse al is het dan wel makkelijker omdat je met veel mensen loopt.

Afgelopen 2 weken;
Score: 0 blaren.
Afstand gewandeld: 56,4 km
Totaal;
Score: 3 blaren
Totale afstand gewandeld tot nu toe: 305,6 km

]]> https://reizen.watwijdoen.com/2016/06/27/4d-blog-nog-3-weken-te-gaan/feed/ 1 3149
4D Blog; Bijna op de doel afstand https://reizen.watwijdoen.com/2016/06/12/4d-blog-bijna-op-de-doel-afstand/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=4d-blog-bijna-op-de-doel-afstand https://reizen.watwijdoen.com/2016/06/12/4d-blog-bijna-op-de-doel-afstand/#comments Sun, 12 Jun 2016 19:01:30 +0000 http://reizen.watwijdoen.com/?p=3117

Continue reading »]]> Afgelopen week weer de nodige korte wandelingen gemaakt. Nite zo heel boeiend maar je moet natuurlijk wel in beweging blijven. Op zaterdag was dan weer het moment aangebroken om een wat langere wandeling te gaan maken. Ik wilde nog het rondje langs de IJssel afmaken maar had besloten dat niet deze week te doen en een nieuwe ronde was gepland.

Ik ging dan ook niet zo vroeg op pad want het zat vanochtend allemaal een beetje tegen, het ging dus niet zo snel als ik had gepland en ging met een half uur vertraging weg. Niet dat dat een probleem is nu want er is geen officiële start haha. Ik heb de tijd aan mezelf.

Toen ik buitenkwam was het bewolkt en het begon wat te spetteren, dus snel terug om toch maar de jas mee te nemen. Ik heb wel een poncho in de rugzak maar het leek niet dat het al weer snel mooi zou gaan worden.

Eindelijk onderweg houdt de regen op als ik zo langs de Bylandt loop en als ik bij Pannerden kom is het inmiddels helemaal droog en het zal dan ook verder niet meer regenen. Sterker nog het zonnetje breekt in de middag door en het is lekker warm.

Als door Pannerden loop lijkt het alsof er wat te doen is in de Kerk, de autos staan overal dus erg druk. De kerk zelf ziet er niet druk uit dus het zal vast iets anders zijn. Bij Pannerden pak ik de eerste pond de Rijn over. Kosten 50 cent en je staat aan de overkant.

Je loopt dan meteen langs Fort Pannerden. Dat fort staat precies op de splitsing tussen de Rijn en de Waal. Ik ga dit keer niet kijken want daarvoor is er onvoldoende tijd. Ik moet nog een stukje namelijk.

Het is hier lekker rustig op de dijk en als ik bij Doornenburg en Gendt kom wordt het wat drukker. Het is weer een mooi uitzicht op de dorpen en bij Gendt staat een treintje in de uiterwaarden. Toch eens uitzoeken waarom dat daar staat want ik kan me niet voorstellen dat hier mijnen hebben gezeten.

Ik blijf de dijk volgen tot aan Nijmegen. Daar is de boel flink verbouwd en nauwelijks nog herkenbaar ten opzichte van vroeger. Als ik de dijk afloop staat daar een bord dat de weg afgesloten is. Iedereen loopt gewoon door dus dat doe ik dan ook maar. Je loopt dan over een dam die in de bypass ligt. Hier heeft men de rivier meer ruimte gegeven door een extra brug te bouwen en daaronder door loopt een soort bypass waardoor altijd water stroomt maar als het hoog water is dan stroomt het over de dam en heeft het vrij spel. Normaal moet het door een paar gaten in de dam en stroomt het dus niet zo snel.

Nu kon je duidelijk zien dat eerder in de week het water al op de dam had gestaan. Daarom was natuurlijk de weg ook afgesloten geweest. Aan de andere kant is het even klauteren om over de hekken te klimmen maar dan zijn er verder geen obstakels meer. Je loopt dan over een mooie nieuwe trap de brug op.

Deze brug zal ik ook weer bewandelen als ik de vierdaagse aan het lopen ben. Alleen de eerste dag maar toch, vandaag loop ik hem alvast. Aan de andere kant aangekomen direct weer met de trap naar beneden en richting Ooij. Dus van Nijmegen zien we vandaag niet veel.

Dan loop ik langs het Hollandsch Duits gemaal de Ooijpolder in. Ee schitteren gebied. Ik loop een heel stuk over de dijk maar aangezien ik de ronde ook niet te groot wil maken snij ik een stuk af en loop via Tiengeboden en Ooij. In Ooij is het tijd om iets te eten. Dat lukt want hier zit een snackbar waar ik weer even wat energie insla.

Het zonnetje staat inmiddels ook al hoog aan de hemel en het is best warm. Ik loop dan weer door en ga de dijk weer op. Achter Millingen en aan de Rijn langs, eigenlijk dus tussen het dorp en de rivier door. Weer over de dijk. Hier kun je de splitsing tussen Waal en Rijn van de andere kant zien. Hier kan ik er ook even wat fotos van maken. Het is een mooi gezicht zeker nu het ook nog redelijk hoog water is.

Dan kom ik bij de pont aan. Hij komt van de overkant en zit helemaal voor. Allemaal Duitsers, ik denk een groep, en die rijden ook meteen richting Duitsland vanuit hier. Dan ga ik de Pont op en verwacht dat het snel ook weer helemaal vol zal zitten. Niets is minder waar want er komt niemand bij en ik wordt alleen naar de overkant gebracht. Een dure pont want deze kost 1,40 per persoon en met de fiets betaal je nog extra. Deze pont vaart dan ook alleen maar in de zomer.

Dan ben ik weer op bekend terrein. Een stukje nog langs de Bylandt en ik ben weer thuis. Dat stukje is overigens nog steeds bijna een uur lopen maar als ik dan thuis ben zit er weer ruim 46 km op de teller. Lekkere wandeling met veel mooie uitzichten.

Deze week;
Score: 1 blaar.
Afstand gewandeld: 57,8 km
Totaal;
Score: 3 blaren
Totale afstand gewandeld tot nu toe: 249,2 km

]]> https://reizen.watwijdoen.com/2016/06/12/4d-blog-bijna-op-de-doel-afstand/feed/ 1 3117
4D Blog; Weer een beetje nostalgie en herinneringen https://reizen.watwijdoen.com/2016/06/05/4d-blog-weer-een-beetje-nostalgie-en-herinneringen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=4d-blog-weer-een-beetje-nostalgie-en-herinneringen https://reizen.watwijdoen.com/2016/06/05/4d-blog-weer-een-beetje-nostalgie-en-herinneringen/#comments Sun, 05 Jun 2016 19:23:23 +0000 http://reizen.watwijdoen.com/?p=3091

Continue reading »]]> Vorige week niet veel gelopen maar deze week weer wel. Vrijdag vrij genomen want er kwam een druk weekend aan waarin geen tijd was om te trainen. Vrijdag dus een flinke wandeling gepland door het bos. Ik rij dus eerst naar Beekhuizen in Velp. Al met het zoeken op google zie ik dat het oude zwembad er nog steeds is. Dat wil zeggen je kunt op google nog steeds zien waar de baden gezeten hebben. Dat lijken nu vijvers te zijn.

Als ik dan door Velp rij moet ik meteen denken aan de tijd dat ik nog naar Oma ging logeren. Voor mij waren dat in die tijd de meest mooie weken in het jaar. Natuurlijk in het begin mocht ik niet alleen en moest ik met Rene mee fietsen. Niet dat hij dat zo leuk vond. Hij was natuurlijk precies in de pubertijd terwijl ik nog in de tweede klas zat, wat een kleine knurft. Maar al snel mocht ik wel alleen dat wil zeggen ik ging dan vaak met de vriendjes uit de buurt en kreeg dan een paar gulden van Omatje mee om een ijsje te kopen. Dat waren nog eens gelukkige en vooral volledig zorgen vrije tijden.

Ik rijd dus langs de nieuwe sportvelden en parkeer daar net achter. Ze zijn daar een soort van camping aan het aanleggen. Geen tenten maar hele simpele huisjes, erg leuk. Ik ben over het terrein gelopen en dan langzaam verder het bos in. Het weer is erg mooi. Het is een lekker heuvelachtig gebied dus flinke klimmetjes te maken.

Onderweg kom ik in het begin nog best veel mensen tegen. Wandelaars en Joggers en ook de nodige fietsers. Ondanks dat het Vrijdag is maar als ik verder het bos in kom wordt het rustiger. Het is een mooi afwisselend gebied met bos en heide. Ik kom langs een grote uitkijktoren en door verschillende bossen heen. Dat wil zeggen het is natuurlijk maar 1 bos maar het heeft allerlei namen. Niet dat je daar wat van merkt anders dan dat er weer een bordje staat dat dit de Loenermark is, of de veluwe zoom etc.

Dan loop ik in eens op een pad wat versperd wordt door een stier. Voor een stier doe ik toch echt wel een stapje opzij en zeker zo midden in het niets. Later kom ik ook nog een koe tegen maar die zijn toch een stuk vriendelijker 😉 .

Opeens zie ik iets staan op het pad. Het lijkt wel een klein paard maar als ik iets dichterbij kom zie ik dat het een wild zwijn is. Het beest schrikt en rent snel het bos in. Hij blijft wel kijken tot ik voorbij ben. De foto is dus ook niet zo duidelijk maar als je hem groot maakt kun je het beestje zien kijken.

Eenmaal uit het boes een stuk door Eerbeek waar ik ook even een pauze met lunch inlas. Dan weer verder het bos in weer richting Velp. Er staan hier in het bos ook wel aparte huizen. Zeker bijzonder om daar te kunnen wonen. Helaas zijn er een paar paden afgesloten waardoor de geplande route een beetje omgelegd moet worden. Op dit stuk kom ik nog flinke klimmetjes en dalingen tegen maar dat is goed om de beenspieren te trainen. Zeker als je al een flink stuk gelopen hebt is het best voelbaar.

Langzaam kom ik dan weer in de buurt. Ik loop dan een stuk over de weg en had gepland om dan nog een stukje door het bos te lopen zodat ik niet over die grote weg hoefde te lopen maar toen ik de afslag zag was dat weer recht omhoog dus ik ben maar door gelopen. Dan nog een klein stukje over het fietspad waar ik altijd met Opatje fietste als we over de Posbank reden en ik kom weer aan bij de auto. Inmiddels bijna 40 km in de benen ben ik ook best wel toe aan een ritje naar huis.

Het was weer een erg leuke wandeling alleen moet ik wel 6 teken uit mijn been draaien na die wandeling. Niet zo fijn dus dat er zoveel van die beesten zitten. Maar ik ben hier en daar ook wel door de struikjes gelopen wat misschien dus niet zo verstandig is geweest zeker niet met een korte broek.

JPEG-afbeelding-6EA1A2D8AD40-1

Deze week;
Score: 0 blaren.
Afstand gewandeld: 44,1 km
Totaal;
Score: 2 blaren
Totale afstand gewandeld tot nu toe: 191,4 km

]]> https://reizen.watwijdoen.com/2016/06/05/4d-blog-weer-een-beetje-nostalgie-en-herinneringen/feed/ 3 3091
4D blog; Weer een week trainen, nog 8 te gaan. https://reizen.watwijdoen.com/2016/05/21/4d-blog-weer-een-week-trainen-nog-8-te-gaan/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=4d-blog-weer-een-week-trainen-nog-8-te-gaan https://reizen.watwijdoen.com/2016/05/21/4d-blog-weer-een-week-trainen-nog-8-te-gaan/#comments Sat, 21 May 2016 19:31:37 +0000 http://reizen.watwijdoen.com/?p=3088

Continue reading »]]> Tweede pinksterdag, een mooie dag om weer een stukje te lopen. Etappe Dieren – Zutphen. Niet zo’n grote route maar wel een leuke. Weer veel bekende plekjes te zien.

Ik rij naar het station in Dieren en parkeer daar de auto en dan weer op naar de pond. Oversteken naar Olburgen en dan gewoon weer de IJssel volgen. Het eerste stuk is erg mooi, lekker rustig maar misschien heeft dat meer met het weer te maken. Het is namelijk wisselvallig en een koude wind.

In de verte zie ik dan Steenderen weer liggen en ik was van plan om door Bronckhorst te lopen, dat wil zeggen volgens de kaart moest dat maar op het moment dat ik bij de geplande afslag kwam zag ik dat je wel door kon lopen en dus Bronckhorst werd overgeslagen. Hier pak ik de pond naar de overkant om dan langs Brummen verder richting Zutphen te lopen.

Ook hier is de dijk afgesloten wegens werkzaamheden en dat blijken een stukje verder flinke werkzaamheden te zijn. Alles is veranderd, een nieuw fietspad, wegen zijn verlegd, Dijk is verlegd, maw de kaart klopt niet echt meer. Het fietspad blijkt net open te zijn dus die neem ik. Blijkt later wel dat ik daardoor een kilometer of 3 heb afgesneden maar dat maakt ook niet zoveel uit natuurlijk. Een mooi fietspad is het geworden en je ziet hier wel weer superluxe huizen, die paar die er staan dan tenminste.

Dan over de nieuwe brug richting Zutphen. Ook hier weer een flinke bui maar aan de overkant van de brug is het al weer droog. Verder langs de IJssel door de stad. Hier ligt mijn oude school, de LTS waar ik op heb gezeten maar verassing die is weg. Er staan, al weer een tijd zo te zien, appartementen en dat mooie oude karakteristieke gebouw is weg. Jammer? Ach je kunt niet alles bewaren toch.

Dan nog een klein stukje to aan het station en ik heb geluk want kan meteen in de trein stappen naar Dieren. Een leuke tocht al was het weer niet zo lekker.

Gedurende de week niet veel gelopen maar Zaterdag was dan de volgende etappe langs de IJssel aan de beurt. Nu dus naar Zutphen gereden en van daar de route gepland naar Olst. Ook vandaag dus weer veel bekende plekjes.

Ik heb als ik begin nog een jas aan maar die is al snel uit. Als ik de brug over ben dan is het inmiddels al warm genoeg. Dan een stuk waar ik vaak gefietst heb van huis naar school. Ook hier zijn ze de dijken aan het verleggen net als bij Brummen maar hier besluit ik toch via de oude route te blijven lopen ook al is die dan officieel afgesloten.

Die afsluiting stelt niet veel voor en ik kan er zo langs. Er is natuurlijk een risico dat ik terug moet omdat je ergens niet verder kunt maar dat risico neem ik dit keer maar. De dijk is voor een groot deel weggehaald maar er is een nieuwe verharding aangebracht. Moet ook wel want ook in dit gebied staan huizen die wanneer het nu echt hoog water wordt toch echt onder gaan lopen.

Dan kom ik langs Voorst, wel op een afstandje maar toch kun je kerk zien. Wel een grappig gezicht. Een stukje verder kom je dan bij het kasteel Bijenbeek. Vroeger kon je bij komen maar tegenwoordig moet je op een afstandje blijven wegens de bouwkundige staat van de ruine. Wel jammer maar wel begrijpelijk.

Vandaar gaat de route verder naar Deventer langs de brug waar een brug te ver is opgenomen. Ook leuk want tijdens de opnames van die film reden wij iedere week over de brug naar het Zwembad voor zwemles. De brug zag er toen zeer gehavend uit maar dat was natuurlijk geschilderd. Maar leuke herinneringen natuurlijk. Daarna liep de route verder langs Deventer, een leuke plek om te lopen. Na de spoorbrug werd de weg wat drukker en konden over de dijk ook auto’s rijden die er dan ook veel reden. Erg jammer want het was er eigenlijk net een beetje te smal.

Ook leuk, ik kwam langs een ooievaars nest met jongen er in. Op de foto zal het wel lastig te zien zijn maar het was leuk om te zien.

Dan bij Olst met het pondje naar de overkant. Dit koste maar liefst 40 cent. Ik vraag me af hoe het ervoor kan… Dat kan natuurlijk ook niet. In Olst is het dan nog een klein stukje naar het station waar ik de trein weer terug pak naar Zutphen.

Deze week;
Score: 1 blaar.
Afstand gewandeld: 52,8 km
Totaal;
Score: 2 blaren
Totale afstand gewandeld tot nu toe: 147,3 km

]]> https://reizen.watwijdoen.com/2016/05/21/4d-blog-weer-een-week-trainen-nog-8-te-gaan/feed/ 2 3088
4D blog; Wat minder weer, maar de afstanden omhoog. https://reizen.watwijdoen.com/2016/05/15/wat-minder-weer-maar-de-afstanden-omhoog/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=wat-minder-weer-maar-de-afstanden-omhoog https://reizen.watwijdoen.com/2016/05/15/wat-minder-weer-maar-de-afstanden-omhoog/#comments Sun, 15 May 2016 20:53:11 +0000 http://reizen.watwijdoen.com/?p=3007

Continue reading »]]> Na de vorige eerste etappe langs de rijn/ijssel eerst een paar korte afstanden. De blaren zijn weer geheeld dus een kleine ronde van ruim 10 km door Montferland. Heerlijk door de bossen lopen al is het altijd in het begin erg druk. Zodra je echter een stuk het bos in bent zie je nagenoeg niemand meer.

Rondje Montferland

Rondje Montferland

Ook een leuke wandeling door Mechelen gemaakt. Ik moest daar zijn om een beurs te draaien. Ik verblijf altijd midden in het Centrum als ik in Mechelen moet zijn. Het is een erg leuk stadje. Nu ook maar een wandelingetje gemaakt want het was zulk mooi weer en wat moet je in je eentje op een hotelkamer. Een terrasje pakken is sinds ik geen alcohol meer kan drinken zeker in mijn eentje ook niet echt gezellig al kan ik ook wel genieten met een goed boek erbij. Erg leuke wandeling langs de rivier om het centrum gemaakt.

Rondje om centrum Mechelen

Rondje om centrum Mechelen

Het leuke is dat hier architectuur zo lekker verschillende is. Modern staat tussen oud en het past allemaal uitstekend. Niet die eenheidshap die we in Nederland hebben. Het laatste stuk was de telefoon leeg dus de track was niet helemaal compleet maar dat maakt natuurlijk niet uit. Ik had geen wandelschoenen bij me en dan merk je dat dat toch wel heel veel scheelt als je ineens weer op gewone schoenen loopt.

Dan op zaterdag weer een langere route. Begonnen in Westervoort lopen langs de IJssel etappe 2 naar Dieren. Het weer was inmiddels flink omgeslagen en het was een stuk frisser. Onderweg ook nog een buitje gehad. Dat was vooral vervelend omdat het ook meteen dan zo hard begint te waaien. Het was weer een mooie route langs de rivier en langs de vele campings die hier zitten. Eerst bij Lathum/Giesbeek en dan net na Doesburg. Overigens een hele leuke route om te lopen. Het stuk Doesburg naar Dieren, via het pondje is bijna helemaal auto vrij en je hebt bijna continue zicht op de IJssel.

img_0593

De campings waren best druk ondanks het weer maar het is dan ook vakantie tijd. Bij de pond naar Dieren was ik net te laat en moest ik een ronde wachten. Dat was een welkome pauze, even de voeten laten rusten al duurde dat trouwens niet zo lang. Na de pond eerst even wat gegeten en daarna naar het station om met de trein terug te gaan naar Westervoort.

Deze week;
Score: geen blaren.
Afstand gewandeld: 51,7 km
Totaal;
Score: 1 blaar
Totale afstand gewandeld tot nu toe: 94,5 km

]]> https://reizen.watwijdoen.com/2016/05/15/wat-minder-weer-maar-de-afstanden-omhoog/feed/ 1 3007
Blogje vierdaagse 2016 https://reizen.watwijdoen.com/2016/05/05/blogje-vierdaagse-2016/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=blogje-vierdaagse-2016 https://reizen.watwijdoen.com/2016/05/05/blogje-vierdaagse-2016/#comments Thu, 05 May 2016 18:58:20 +0000 http://reizen.watwijdoen.com/?p=2991

Continue reading »]]> Het is weer een tijdje geleden dat ik gelopen heb maar vorig jaar waren we weer eens in Nijmegen tijdens de vierdaagse feesten en begon het weer een beetje te kriebelen. Er waren dan ook een paar dingen die daarbij mee speelden. Dat was ondermeer dat dit jaar de 100ste editie zou zijn.

Dus begin dit jaar werd het weer eens kijken hoe de inschrijvingen gaan verlopen. Helaas kwam ik niet in aanmerking voor een directe inschrijving. Jammer maar de regels zijn regels. Gelukkig heb ik al 5 keer gelopen en daarmee heb ik een voordeel met de loting. Je doet dan 5 maal mee in de loting dus grote kans dat ik er wel door kom.

In April mocht je inschrijven voor de loting. en begin Mei zou de uitslag volgen. Zodra het kon heb ik dan ook meteen ingeschreven en met spanning gewacht of ik mee zou mogen doen of niet. Op de dag dat we met vakantie gingen zou de uitslag komen en die kwam, ik mag meedoen 🙂

Dat betekend natuurlijk voorbereiden, trainen, plannen etc. Leuk. Een prima moment om ook naar Amerika te gaan want zo kan ik meteen de inkopen doen die nodig zijn. Kan dat hier dan niet, natuurlijk wel maar in een outlet in Amerika zijn de prijzen toch wel wat beter. Dat blijkt ook want bijvoorbeeld de nieuwe North face wandelschoenen waren hier een dikke 120 euro en heb ik gekocht voor 35 ongeveer. Dat scheelt nogal. Ook wat kleding gekocht en natuurlijk goede sokken.

Dus uitrusting is weer compleet, nu trainen. Het eerste inlopen van de schoenen doe ik al op onze vakantie. Als we stukken moeten lopen doe ik ze meteen aan. Eigenlijk is inlopen niet echt nodig want ze zitten meteen prima.

Het trainen is begonnen. Deze week heb ik twee langere trainingen gedaan. 1 van 17 km en een route van ruim 19 km. De eerste route die ik doe gaat vanuit huis. Het is een leuke route langs de Bijlant dan naar Aerdt, Herwen en dan via de boeren landerijen naar Lobith en uiteindelijk naar huis. Op het laatste stukje naar Lobith is een nieuw pad gemaakt. Ze zijn daar bezig met de bouw van een nieuw park, genaamd Carvium Novum. Dit wordt mooi park met veel water en daar is een fietspad achterlangs gelegd. Dat is prettig want we fietsten daar ook vaak maar dan reden we over het fabrieksterrein wat eigenlijk niet mag. Dit pad is dus een uitkomst en is ook erg mooi om te rijden.

Route 3-5-2016

Route 3-5-2016

Op hemelvaartsdag c.q. bevrijdingsdag ga ik een iets langere route lopen en wel heb ik een route gepland over de dijken in het mooie Liemers. Daarvoor rijd ik eerst naar Westervoort en pak dan de trein naar Zevenaar. Daar loop ik dan langs de panoven naar Pannerden en dan de dijk op richting Westervoort, terug naar de auto.

Het is weer heerlijk weer en ik ben erg blij met de afritsbroek die ik gekocht heb want die kan ik al ten volle benutten met dit weer. Als ik vertrek is het nog niet zo warm maar later op de dag is het toch erg lekker en kunnen de pijpen eraf.

Over de dijk lopen is erg leuk al is het nu met hemelvaart wel erg druk. De koeien lopen lekker in de wei en ook de schapen met de lammeren zijn overal te zien al zijn ze al niet meer zo super klein.

Bij de uitgang (of ingang) van de tunnel van de Betuwe lijn staat een grote olifant. Wel jammer dat hier straks toch ook de A15 komt te lopen met een brug. Gewoon jammer dat omdat het toch wel dit mooie gebied zal worden doorkruist door een lawaaierige snelweg. Een tunnel was toch wel een betere oplossing geweest.

IMG_1729

Later kom je langs de overlaat bij Westervoort. Bij Pannerden zit er ook een overlaat die in de laatste jaren allemaal zijn aangepast, aangelegd om de het stijgende waterpijl het hoofd te kunnen bieden. Het is dan inmiddels ook al wel jaren geen echt hoog water meer geweest maar toch goed om te zien dat we er “klaar” voor zijn. Tenminste dat hopen we dan.

Dan kom je bij de splitsing van de IJssel van de Rijn. Ook een erg leuk punt. Er gaat toch flink wat water naar het IJsselmeer toe. Er lopen hier weer veel koeien in de weilanden. Dan loop je langzaam de bewoonde wereld weer in. De feesten voor bevrijdingsdag zijn al in volle gang en duidelijk te horen als in onder de Westervoortse brug door loop.

Een beetje nostalgie dan. Ik kom langs de oude fabriek waar Opa gewerkt heeft en waar ik heel vaak mee naar toe ben geweest. Ik kan vanaf de weg nog steeds de werkplaats zien waar hij werkte en waar ik ook nog een paar mallen heb gemaakt onder de bezielende leiding van Opa. Erg leuk om te zien en ik heb er erg leuke herinneringen aan. Ooit heb ik ook nog meegedaan aan een viswedstrijd in de IJssel georganiseerd door de fabriek. Dan is het nog een kleinstukje naar het station waar de auto staat. Ook dit was een erg leuke route deze week.

Westervoort beton

Westervoort beton

Route hemelvaartdag

Route hemelvaartdag

Score 1 blaar deze week dus valt allemaal goed mee.
Totale afstand gewandeld tot nu toe: 42,8 km

]]> https://reizen.watwijdoen.com/2016/05/05/blogje-vierdaagse-2016/feed/ 2 2991