Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Slenteren door Praag, dag 2 » Wat wij doen

Slenteren door Praag, dag 2

Zo een goede nacht geslapen. Het is lekker rustig in het hotel en ook van buiten hoor je bijna niets. We worden rustig wakker en dan op naar het ontbijt. Dat zit er ook nog bij in dus eerst naar beneden om onze buikjes te vullen. Het is er redelijk rustig als we binnen komen maar al snel vult de ontbijtzaal zich. Er is een goed buffet met goede keus in brood en beleg, een paar warme keuzes en wat fruit. Lekker om de ochtend mee te beginnen.

Na het ontbijt gaan we de stad weer in. Eerst even een goed kopje koffie drinken bij….. natuurlijk starbucks where else 😉 . We nemen het gewone recept en we nemen er een stukje honing taart bij die we delen. Dat is een erg lekker taartje 🙂 .

Dan gaan we richting de Karels brug. Eerst komen we langs het Jan Palsch monument en dan lopen we langs het water naar de Karelsbrug. De Karelsbrug is zoals altijd weer overbevolkt met toeristen maar het blijft erg leuk om erover heen te lopen. De brug is helemaal versiert met allemaal beelden die langs de kant staan. Natuurlijk staat het ook vol met allerlei kraampjes en hier en daar een bedelaar.

Aan de andere kant van de brug aangekomen lopen we dan het Venetië in van Praag. Nou ja het mag de naam eigenlijk niet hebben maar het is wel erg leuk. Het is een park met een stroompje in het midden. We stopen ook weer even langs de rivier en kijken even bij de beelden van een museum dat daar zit. We bezoeken het museum niet want het is schitterend weer en is naar binnen gaan niet echt de bedoeling.

Vervolgens komen we bij het monument van de gevallenen tijdens het communistisch regiem. Een mooi gemaakt monument. Dan lopen we het park in. Helemaal bergop. De tram die er normaal naar bovengaat is in onderhoud en voorlopig gaat hij niet. Het is een flinke klim naar boven maar het uitzicht over de stad is enorm. Boven staat een soort van ijfeltoren waar je in kunt maar dat doen we niet. Dat zou nog eens een flinke klim naar boven betekenen. We gaan wel in het spiegellabyrint. Erg leuk is dat.

Dan lopen we door naar het klooster dat hier zit. Dat lijkt niet meer in gebruik want er is een museum in gevestigd en een restaurant. We gaan maar even een klein hapje eten hier. Gewoon een gulashsoepje en wat te drinken natuurlijk. Het smaakt ok maar ook niet heel bijzonder.

Dan lopen we richting de Kathedraal en het Paleis maar helaas zijn er protesten gaande. Dat is op verschillende plekken en de politie loopt en staat overal. Niet alleen gewone politie maar ook de ME. Het lijkt redelijk vreedzaam maar er worden wel opruiende teksten geschreeuwd. We kunnen het dan wel niet verstaan maar begrijpen doen we het wel.

We lopen dan weer rustig door de leuke straatjes richting stad en proberen de menigten te omzeilen. Dat lukt prima. We lopen nog even langs de astronomische klok en dan gaan we weer naar de metro, terug naar het hotel. De metro ligt hier op plekken wel heel erg diep en je moet dan met een enorme roltrap. Dat duurt minuten voor je boven bent.

Op de kamer relaxen we even voordat we gaan eten. We besluiten dat het vandaag maar eens TGI Friday moet gaan worden. We pakken de tram en rijden erheen. Er is meteen plek en we krijgen de kaart. We starten met een bordje met rolletjes met gehakt, bonen, tomaat etc etc. Mexicaans en erg lekker. Daarna heb ik de ribbetjes met bacon en Harry de Jack Daniels kip. Het smaakt ook weer prima al zijn de ribbetjes door de bacon wel wat aan de zoute kant. Als toetje heb ik de salted karamel fudge cake en Harry neemt de Cheese cake. Een heerlijke afsluiting van dit maaltje.

Dan pakken we de tram weer terug naar het hotel waar we dan nog even lekker kunnen relaxen.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

5 pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>