Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Weer een stad » Wat wij doen

↑ Return to Vakantie 2013 Spanje

Weer een stad

Vandaag zijn we weer niet al te vroeg. Eerst weer lekker eten en dan gaan we denken wat te doen. Harry wil een leuke ronde door de bergen rijden maar het is al best laat dus dat stellen we uit naar een andere dag wanneer we vroeg op staan zodat we rustig aan kunnen doen. We gaan vandaag dan naar Almeria. Dat is een stad iets verder dan Almerimar maar wel veel groter. We rijden eerst over wat kleinere wegen het binnen land in maar eigenlijk het hele stuk blijf je tussen de tenten rijden en daar hebben we geen zin in dus naar de snelweg.

De stad rijden we in en helemaal naar de kust. Auto de parkeer garage in en de stad in. Het eerste doel is de Cable Ingles, een oud scheepsverlading installatie waar mineralen gewonnen in de mijnen in de schepen werden geladen. Deze installatie is al lang niet meer in gebruik maar gaat nu gerenoveerd worden. Ze willen er toch een soort van bezienswaardigheid van maken. Naast de installatie staat een monument voor de gevallenen in Mauthausen dus daar kijken we ook even.

Op naar de Kathedraal. Dat is een stukje lopen. We vinden het er helemaal niet als een kerk uitzien. Het lijkt meer op een oud kasteel of een vesting. Helaas kun je niet naar binnen maar het is best mooi om te zien. We lopen zo nog een beetje door de stad te dwalen en komen diverse mooie gebouwen tegen en lopen nog even door de markt. Helaas gaat die al om 3 uur dicht en we zijn er een kwartiertje eerder dus iedereen is al aan het opruimen.

We lopen langzaam weer terug naar de haven, nog even langs het mooie oude station. Terug naar de auto en dan willen we nog even al de Alcazaba. We komen er wel maar het zit dicht en het is erg slecht te bereiken. Je moet via allerlei smalle straatjes en uiteindelijk kom je er dan aan en kun je niet parkeren. bij een tweede poging vinden we de parkeerplaats en ontdekken we dus dat het gesloten is… Nou ja volgende keer beter. Op naar de arena, ook een bezienswaardigheid. Het is een grote arena maar het is voor het stieren vechten en daar zijn we echt erg tegen. Het martelen tot de dood van een dier kan net zo men als we dat niet met een mens mogen doen. Je kunt de arena ook niet in dus we zijn al snel weer weg.

Terug bij het huis is het al weer etenstijd dus we gaan weer lekker een paar hapjes maken. We laten het ons weer goed smaken. En zo was de dag al weer voorbij, het vliegt hier om…….

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

1 ping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>