Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Sevilla, een erg mooie stad » Wat wij doen

↑ Return to Vakantie 2013 Spanje

Sevilla, een erg mooie stad

Wat een mooie ochtend, stralende zon en lekker warm. Als we ons zelf weer toonbaar hebben gemaakt gaan we eerst maar eens lunchen. Geen haast vandaag, andere dagen ook niet echt, maar we hoeven vandaag niet weer verder dus rustig aan naar beneden en lekker eten. Het is een zeer uitgebreid buffet met heel veel keus. We eten ons buikje rond en dan gaan we op pad. Een ronde door Sevilla.

We lopen eerst naar de rivier en lopen dan lekker langs de rivier richting het zuiden. Eerste stop, de Torre del Oro. Een leuke toren, we gaan er niet in maar gaan van hier weer verder. Dan naar de Real Casa de la Moneda. Hier werd ooit geld geproduceerd. Het was ons niet helemaal duidelijk welk gebouw het nu was want we hadden geen foto van het gebouw en het stond er ook niet op, ach het is lekker weer en het is heerlijk om hier rond te lopen. We erg veel toeristen (zeiden de toeristen ;)) en we hoorden erg veel Nederlands dus een geliefde stad bij Nederlanders?

Verder naar een plein, daaraan Hotel Alfonso, erg mooi gemaakt hotel met veel details. Via de Jardines de Christina naar Palace of San Telmo. Erg groot en indrukwekkend. De Jardines waren niet zo bijzonder. Het water in de vijvers was helemaal groen en het lijkt alsof het onderhoud niet zo vaak wordt uitgevoerd. Toch leuk om er doorheen te lopen. Dan weer terug langs het hotel en door naar de Royal Tobacco Factory. Dat is geen tabaksfabriek meer maar is het ooit wel geweest. Nu is het onderdeel van de Universiteit. We zijn er doorheen gelopen en grappig was om te zien dan er niet gerookt mag worden en als je dan in het achterhoofd hebt dat hier de tabak werd verwerkt….. Leuk om doorheen te lopen.

Dan lopen we langs de Universiteit naar het standbeeld, Glorieta de San Diego. Daar steken we over en door naar de Plaza de Espange. Erg mooi gebouw en erg leuk om hier te lopen. We doen hier even een cache die we vinden. Een erg kleine maar wel erg leuk gedaan. Van boven is het zicht op het plein erg mooi en aangrenzend is een leuk park. Via het park komen we dan weer bij het water. Daar lopen we door de Jardinas de Las Delicas de Arjona, niet de moeite waard dus we waren er ook weer erg snel weg.

Terug naar de Universiteit want daar is een leuk straatje met allerlei restaurantjes waar we even een tapas nemen en wat te drinken. De interne mens moet tenslotte ook verzorgt worden. Dan via de Palace gardens naar Alcazar. Een groot fort wat later paleis is geworden. We vinden het wel wat duur om hier nog naar binnen te gaan dus dit slaan we over. We gaan naar de Kathedraal om binnen foto’s te maken. Er komen drommen mensen uit dus we denken dat de ingang ergens anders is. Die vinden en we gaan naar binnen maar dan zie je maar een heel klein stukje dus we gaan weer terug naar de uitgang. Dan horen we dat je er al niet meer in kan. Het is maar heel even open dus iedereen die er binnen is kan rond kijken en eruit is eruit. Jammer dus.

Dan wordt het tijd voor ijs. We vinden niet snel iets waar je kunt zitten dus we gaan ijs eten bij de El Corte Ingles. Het is er rustig en we begrijpen al snel waarom, het personeel is niet zo heel erg vriendelijk. Het smaakt wel goed dus dat is dan weer meegenomen. Dan weer terug naar het hotel. Ik ga even lopen en daarna nog even relaxen op de kamer. Om een uurtje of 9 gaan we weer eten.

We gaan naar een restaurant vlakbij, Mechela, we hadden dat van Tripadvisor. Het is een erg leuk klein restaurantje en daar hebben we genoten van bijzondere tapas. Heerlijk!!! Het is een gezellig avondje en het eten was super. We hadden Tonijn, Zalm, Loempiatjes, Inktvis, Varkenshaas. Als toetje hadden ik een Tarta de Nata Portuguesa en Harry had een chocolade taart. Heerlijk weer!! Daarna nog een kopje koffie, betalen en dat was het weer voor vanavond. Terug naar het hotel en zo lekker slapen. Morgen weer een dagje Sevilla.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

1 ping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>