Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Nogmaals door de Sierra Nevada » Wat wij doen

↑ Return to Vakantie 2013 Spanje

Nogmaals door de Sierra Nevada

Vandaag staan we alweer op met mooi weer. De zee is kalm en het is een strak blauwe hemel. Het ontbijt smaakt weer opper best en na al dat lekkers en onszelf weer een beetje gefatsoeneerd te hebben gaan we ons plan trekken voor vandaag. Ik had twee routes in gedachten en we besluiten de lange route te nemen.

Het eerste stuk door de tentenkampen is natuurlijk hetzelfde, je kunt niet veel anders. Dan rijden we de bergen weer in. We rijden een steeds smaller worden de weg naar boven over de pass naar Calahorra. Op de pass staat een leuk tentje waar we even een lekker kopje koffie drinken. Het is hier heerlijk en een super mooi gebied om te wandelen. Dat wordt nu niets maar het lijkt me wel wat. Als de koffie weer op is rijden we weer verder en gaat het weer berg afwaarts. De weg wordt ook weer langzaam wat breder en dan al een stuk van te voren kun je het kasteel van Calahorra zien liggen op de top van een bergje.

In het dorp staat 1 keer de richting aangegeven naar het kasteel maar helaas verder zijn ze de bordjes vergeten en kunnen we de weg ook niet vinden. De weggetjes in het dorpje zijn zo smal dat je er af en toe met de auto eigenlijk niet door kunt. Gelukkig raken we geen van de huizen maar we komen dan ook niet dichter bij het kasteel wat jammer is want we wilden het eigenlijk wel graag zien. Het dorp uit is weer wat makkelijker en dan door naar Guadelix. Hier kwamen we eerder deze week ook al langs toen we naar Granada zijn geweest.

Guadelix is erg leuk. We volgen de bordjes naar de grotwoningen en parkeren daar de auto. Het is schitterend om te zien. Volgens het boekje zijn er ruim 2000 grotwoningen. We worden uitgenodigd om binnen te kijken in een huis. De man legt uit dat het er altijd 20 graden is. Het is best een ruime woning en met voldoende kamers. Hier zaten zelfs 2 badkamers in. Nadeel is natuurlijk dat er maar 1 raam in zit en dat is bij de ingang van de grot, verder zitten er geen ramen in en is het best donker. Veel lampen nodig dus. De elektra is nog van de jaren 30, ceramische schakelaars, dat zie je eigenlijk nergens meer. Leuk om te zien en omdat de man zo aardig was kopen we wat te drinken bij hem en geven we nog een kleine fooi.

We gaan het dorp weer in naar de kathedraal. Helaas kun je er niet in maar het is weer mooi om te zien. Als we er langslopen ruik ik een BBQ en ja hoor die is er ook. We besluiten om daar dan even een hapje te eten. Het Spaans zijn we niet meester dus het hapje wordt uiteindelijk een grote platos combinados, een flink bord met vlees. Het smaakt er niet minder om dus vanavond maar een klein hapje. We vervolgen onze weg door het dorp en rijden dan weer naar de snelweg. Op naar Almeria.

We komen in de buurt van Almeria en het is nog vroeg genoeg om nog even een stukje door te rijden. De korte route die als tweede optie stond was nl naar het nationale park Plato de Gaba. Daar rijden we naar toe en rijden het park in. Schitterende rotspartijen bij de vuurtoren. We rijden nog een stukje verder maar dan wordt de weg erg slecht en er stond een bordje dat het een doodlopende weg was. We besluiten dan om maar om te keren en het er niet op te wagen dat we echt weer terug moeten als we aan het einde komen. Het is een mooi park dus zeker een bezoek waard.

Terug naar Almeria waar we nog even stoppen voor een coupe ijs. Het smaakt ons weer uitstekend. Dan nog even een boodschap en terug naar het huisje. Er blijkt dan net een ongeluk gebeurt te zijn, een BMW, niet de onze, is door de tuinmuur gereden en stond in de tuin. Wat een bende. Gelukkig had de eigenaar alles onder controle maar wat een zooi. Het is inmiddels laat en we eten nog een klein hapje. Morgen gaan we hier weg. Het was leuk om hier te zijn maar we zouden nooit meer hier terug gaan. Het huisje viel tegen en de omgeving is helemaal triest en somber dus we zouden deze plaats aan niemand willen aanraden.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>