Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Granada » Wat wij doen

↑ Return to Vakantie 2013 Spanje

Granada

Vroeg uit de veren alhoewel zo vroeg nou ook weer niet we hebben vakantie tenslotte. Eerst weer even lekker ontbijten met allerlei lekkers. Het smaakt ons weer goed en als we dan zo ver zijn gaat de rit beginnen. Het is een behoorlijk stuk rijden naar Granada dus we zitten nog wel even in de auto. Via de kust, wel de snelweg, rijden we naar het westen en dan naar het noorden, richting Granada. Het is een rit van bijna 2 uur maar dan zijn we ook bij Alhambra.

Eerst missen we de parkeerplaats maar na een kort ritje door hele smalle straatjes komen we weer terug en hebben we alsnog de parkeerplaats te pakken. Voldoende plek nog. Het is beredruk. De ticket automaat is vrij dus daar kopen we onze kaartjes en dan door naar de ingang. Er staat een lange rij maar uiteindelijk zijn we toch redelijk snel binnen.

Via de schitterende tuin lopen we naar Nasrid palaces. De tuinen zijn erg mooi en de gebouwen heel bijzonder. Dan moet je even wachten voor je het paleis in mag. Op het kaartje staat een toegewezen tijd en op die tijd mag je er in. Ze proberen te voorkomen dat het er te druk wordt. Het is heerlijk zonnig en lekker warm dus het wachten in het zonnetje is geen straf. Het is een schitterend paleis met veel detaillering. Er is heel veel houtsnijwerk en schitterende plafonds. Ze hebben ook veel leuke dingen met water gedaan. Veel fonteintjes, beekjes etc.

Als je het paleis uitkomt loop je weer verder via mooie tuinen met heel mooie rozen. Je komt dan uiteindelijk in Generalife. Het is nog een paleis en ook dat is net zo mooi met ook weer veel water en mooie tuinen. Als we ook daar rond zijn en bij de uitgang aankomen zien we dat de middag al weer voorbij is en we hebben nog een 2 uur rijden te gaan. De auto staat netjes op ons te wachten, in de schaduw staat hij dus het is er niet heet. Benden is een winkelcentrum en daar gaan we even naar binnen. Even een hapje eten en wat drinken. Natuurlijk hoort daar wat Harry betreft ijs bij dus dat is dan het toetje. Het smaakt lekker.

We vervolgen onze weg door het centrum van Granada. We gaan hier zeker nog eens terug want we hebben nog lang niet genoeg gezien van deze mooie stad. De rit terug gaat over de snelweg in Oostelijke richting waarna we weer via Almeria terug rijden naar onze villa. Onderweg komen we landschappen tegen die ons direct doen denken aan Amerika. Heel bijzonder hier!

Thuis nemen we nog een klein hapje want honger hebben we niet meer na ons maaltje in Granada. De avond is nog maar kort en we gaan dan ook al snel lekker slapen. Morgen weer een rustig dagje.

Tekst:Jaap

Vorige———————Volgende

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>