Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Genieten van Sevilla » Wat wij doen

↑ Return to Vakantie 2013 Spanje

Genieten van Sevilla

Vandaag weer een dag Sevilla. Het weer is wat minder dat wil zeggen er hangen wat wolken en weinig zon maar de temperatuur is prima. Eerst even ontbijten. Jammer Nederlanders naast ons en niet de meest prettige. Meteen zeuren tegen de serveerster nog voor dat ze de mogelijkheid krijgt iets te zeggen. Ach het eten smaakt er niet minder om dus er gaat weer genoeg naar binnen. Dan is het tijd om de stad in te gaan. Eerst weer naar de Kathedraal want die willen we nu van binnen zien. Het is er al druk en er gaan drommen mensen naar binnen. Ze moeten hier een leuke omzet draaien.

Het is een enorme Kathedraal. Vol met pracht en praal, die gelovigen hebben hier ook aardig moeten spekken, al doen wij dat ook door de entree ;). Erg bijzonder allemaal hier, er hangen 4 grote orgels en er is een speciale ruimte, the treasury, waar de schatten liggen, gouden maskers, tafeltjes etc. De binnen tuin is erg leuk want er is een heel irrigatie kanalen systeem aangelegd waar de bomen water mee worden gegeven. Erg leuk om te zien. Als we eruit komen stoppen we even bij Starbucks, toch even een lekker bakkie koffie en een hapje erbij.

Op naar Plaza de Duque de la Victoria. Niet heel bijzonder. Er is markt en het parkje staat helemaal vol met kramen. Toch leuk om even gezien te hebben. Dan door naar een plein, La Alameda, een leuk plein met een paar grappige water kunstwerken. Dan via convento de Santa Anna, waar je niet in kunt maar wat best een grappig gebouw is door naar het Parlement van Andalusie. Dat is weer een enorm gebouw met mooi onderhouden tuinen. Ook hier kun je niet in maar het zeker de moeite waard om er te gaan kijken.

Bij Torre de Los Perdigones nemen we eerst maar even wat te drinken en dan wil ik graag de toren op maar helaas voorlopig dicht wegens de siesta. Ik heb geen zin om 20 minuten te wachten dus we gaan door. Langs Convento de San Clemente lopen we naar de brug, Puente de la Barqueta. Een erg mooie brug en van hier heb je ook zicht op de brug Puente de Alamillo, die is erg byzonder maar we willen er niet helemaal naar toe lopen. We gaan de brug over de wereldtentoonstelling van 1992 in.

Wat een kapitaal vernietiging hier. Veel gebouwen staan leeg, het wordt totaal niet onderhouden dus veel is kapot, wegen slecht gebieden afgesloten, kanaaltjes overwoekerd en afgesloten. Erg jammer want dit moet erg mooi zijn geweest dat is wel te zien. We lopen langs de fonteinen van de hoofdingang, die werken nog gedeeltelijk al loopt het water over de randen. Het gebouw Pabellon de Kuwait (paviljoen van Koeweit) is erg mooi en ziet er ook onderhouden uit. Helaas werken de fonteinen niet meer maar dat is dan maar een detail. Via Teatro Central lopen we dan naar Jardin Americano. Je kunt zien dat dit ook erg mooi is geweest maar nu is het vervallen, echt zonde. Hier doen we even een cache.

De Cajasol Tower staat ook op dit terrein en wordt nu gebouwd, nieuwe ontwikkeling dus. Echt nodig want het is echt zonde dat dit terrein er zo bij ligt. Het nieuwe gebouw is iest van 40 verdiepingen hoog en het hoogste gebouw van de stad. Het wordt vast een mooi gebouw. Langs Castillo de San Jorge, door de Mercado de Triana. Helaas die was eigenlijk al dicht al moest het nog een half uur open zijn. De winkeltjes waren allemaal al dicht c.q. aan het opruimen.

Calle Betis zou een bijzondere straat moeten zijn dus die pakken we nog even mee. In het begin was het niet veel bijzonders. Aan het einde nog best wel wat leuke tentjes maar niet zo speciaal als we hadden verwacht. Dan weer de brug over naar onze kant van het water en daar op zoek naar ijs. Dat vonden we weer waar we vanochtend begonnen waren, tegenover de kathedraal. We bestellen maar het ijsje dat ik bestelde was er niet dus ik zocht wat anders uit maar ook dat was er niet en toen had ik er geen zin meer in dus bestelde niets meer. Harry heeft zijn ijs lekker opgepeuzeld.

Terug naar het hotel, inmiddels zijn de wolken wel weg en schijnt de zon uitbundig. Ik besluit nog even naar de Sauna te gaan, die zit op de bovenste verdieping en heeft een terras buiten. Lekker dus. Het is er best druk maar dat is geen probleem, er is een ligbedje vrij. Na de sauna weer aankleden en dan nog even eten. We gaan weer naar het restaurant in het hotel net als eergisteren. Het was daar prima al was de bediening vandaag niet zo best. Het eten smaakte er niet minder om.

Morgen weer verkassen, naar Cadiz waar we zo ongeveer op het strand overnachten. Nu eerst lekker slapen en dan morgenvroeg de koffers weer inpakken.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

2 pings

  1. emkartofun

    emkartofun53

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>