Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Een beetje relaxen » Wat wij doen

↑ Return to Vakantie 2013 Spanje

Een beetje relaxen

We slapen lekker uit en dan gaan we eerst lekker ontbijten. Lekker een paar kleine hapjes en dat smaakt weer heerlijk. Als het op is, is het inmiddels al weer middag geworden. We gaan nu eerst Almerimar maar eens verkennen.

Het is maar een klein stukje rijden om er te komen. De weg ernaar toe is laat zien dat de crisis hier echt flink heeft toe geslagen. Veel stukken grond die braak liggen en half afgebouwde villa’s waar ook niets meer aan gebeurt. Erg jammer natuurlijk. Als we dan dichter bij het centrum komen staan er steeds meer en wel afgebouwde appartementen gebouwen. Dan ziet het er meteen een stuk vrolijker uit. Het leek allemaal alleen wel erg uitgestorven tot we de haven in reden, geen parkeerplek te vinden en ontzettend druk dus. Na even rondrijden vinden we toch een plekje waar we veilig kunnen parkeren.

Het zijn allemaal leuke tentjes hier waar je van alles en nog wat kunt eten en drinken. Als we de ronde hebben gedaan gaan we bij een klein tentje zitten en bestellen wat te drinken en een tapas. Die worden snel gebracht maar de man spreekt geen Engels en wij geen Spaans. De Tapas, kroketjes, zijn van binnen nog koud dus klagen maar hoe doe je dat dan… Met handen en voeten maken we het hem duidelijk en hij lost het op. Ze komen warm terug alleen het vet druipt eruit dus echt super was het niet. Toen kwam hij plots nog een bordje met een andere tapas brengen, van de Casa, het huis dus. Als we het op hebben willen we betalen en laat hij ons alleen het drinken betalen, we geven dus maar een hele flinke tip want we hebben gewoon gegeten dus niets ervoor vragen vinden we echt onzin. Dan wil hij nog wat verkopen maar dat slaan we dan af want we willen weer verder en we hebben ook helemaal geen honger meer.

We pakken de auto en rijden zo weer rustig verder langs de kust. Iets land inwaarts is het echt te vervelend want daar staan al die tenten. We rijden zo rustig door en komen dan bij Roquetas. Ook een leuk toeristen plaatsje. We parkeren bij de boulevard en nemen eerst een lekker ijsje en dan lopen we nog een stuk over de boulevard langs het strand. Het waait nog steeds erg hard maar hier heb je er niet zoveel last van.

Nog een stukje rijden en dan besluiten we terug te gaan. We pakken de snelweg terug. Thuis aangekomen ga ik eerst een stukje lopen en dan gaan we eten. We van allerlei kleine hapjes en het is weer zo laat. We sluiten af met een kopje thee en dan is het buikje weer rond. Ondertussen hebben we de was gedaan en ook die zit weer in de koffer. Een deel dan tenminste, morgen nog een ronde. Dan is het weer tijd om de oogjes voor een nachtje te sluiten.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

1 ping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>