Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Bijzonder gebouw en bijzondere inhoud » Wat wij doen

↑ Return to Vakantie 2013 Spanje

Bijzonder gebouw en bijzondere inhoud

Vandaag staan we op en kijken naar buiten in de hoop dat het mooi weer is. Helaas dat is jammer het is ook vandaag somber, grijs en nat. We gaan eerst maar eens ontbijten en dat smaakt heerlijk. Het is een buffet en er is veel keus. Alles smaakt goed dus we gaan met een rond buikje op stap. We doen het rustig aan en rijden naar Bilbao.

We parkeren bij een shopping center en daar lopen we dan naar het Gugenheim museum. Een heel bijzonder gebouw. Je loopt langs de rivier en dan kom je bij het gebouw. Het is een samenspel van glas, steen en staal. We lopen er omheen en buiten staan een paar leuke beelden. Dan gaan we naar binnen. Eerst een kopje koffie in het café en dan naar het museum. De entree is maar 11 euro dus dat is goed te doen. Dan mag je naar binnen en krijg je een audio gids mee. Op dat apparaat typ je een nummer in en dan verteld iemand iets wat bij dat nummer hoort. Ik vindt de verhalen wel erg lang.

We lopen door het museum heen en bekijken de permanente exposities en een tijdelijke expositie die over de oorlog gaat. Verder is de derde verdieping gesloten omdat ze daar een nieuwe tentoonstelling aan het opbouwen zijn. Dat is wel jammer maar de tijd gaat best snel. We lopen nog even door de shop en dan gaan we weer naar buiten. De zon is inmiddels doorgebroken. Het is maar met tussen pozen maar het is in ieder geval iets warmer.

We gaan eerst weer naar het shopping center waar we even wat gaan eten. Ik neem een penne bolognese en Harry neemt lasange. Het zijn flinke porties en dat was eigenlijk niet helemaal de bedoeling dus dat wordt vanavond wat kleins eten. Dan lopen we weer langs de rivier en bekijken de bijzondere bruggen die hier de rivier over gaan en we gaan naar de Kathedraal. Helaas mag je daar niet en het is niet zo’n heel bijzonder gebouw.

we lopen door het oude station en dan door het nieuwe station. Het oude station is erg mooi met van die oude stalen kolommen en mooie façade. We wilde nog even naar een andere kerk en onderweg gaan we nog even een warenhuis in. We moesten even wat kopen maar dat hadden ze niet en nadat we, met behulp van een woordenboek op de telefoon, hadden uitgelegd wat we wilden rende de dame voor ons uit, de winkel uit en over de straat en wees ons de winkel waar we wel zouden slagen. Super aardig dus weer.

De kerk vonden we daarna ook snel want die lag er naast. Geen bijzonder gebouw en ook hier kon je niet in. We besloten dus nog naar een bijzondere brug te gaan. Die ligt buiten Bilbao ongeveer 8 km verder richting zee. Het is even wat gedoe voor we er zijn maar het is een hele bijzondere brug. Het is geen enorme constructie met rijbanen etc die de rivier over gaat maar het is een pond maar dan één die niet door het water gaat maar aan een grote kraan hangt en dus over de rivier zweeft. Een erg mooi gezicht en ik kan me niet herinneren ooit zo’n constructie gezien te hebben.

We kijken even hoe de auto’s naar de overkant komen en dan vertrekken we weer. Terug naar het hotel. Het was inmiddels ook weer begonnen met miezeren dus het was leuk geweest. We waren dan ook pas om 9 uur terug bij het hotel en aangezien we al goed gegeten hadden vanmiddag namen we nu wat in het cafetaria. Ik nam broodjes met sardientjes en Harry een bordje met Iberico ham. Heerlijk smaakte het allemaal weer. Daarna terug naar de kamer om nog even na te genieten.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

2 pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>