Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Shoppen, Natuur en Historie » Wat wij doen

↑ Return to Spanje 2015

Shoppen, Natuur en Historie

We slapen weer uit, dat is inmiddels een ritueel geworden en dan gaan we ons ontbijtje eten. Vandaag is het broodjes met lekker beleg en wat fruit. Na het ontbijtje gaan we douchen enzo en maken we ons op om te vertrekken. We hebben vandaag behoorlijk last van vliegen heel vervelend maar de vliegen mepper hebben we bij de hand.

IMG_1498

We gaan eerst naar het outlet centrum (La Noria Outlet Shopping) vlak bij Murcia. Het is niet zo ver rijden en we willen eens kijken wat daar de prijzen zijn. Het is niet erg druk dus we parkeren en scoren eerst een lekkere kop koffie. We hadden gehoord dat er niet veel winkels bezet waren en dat bleek idd ook zo te zijn. De helft van de winkels staat leeg en de prijzen zijn niet de outlet prijzen die wij gewent zijn in Amerika. Maar ach toch leuk om even lekker te winkelen. We kopen nog wel wat maar zijn dus redelijk snel weer weg.

2015-06-03 13.35.57

Dan rijden we naar het shopping center(Centro Comercial Nueva Condomina) wat in de buurt ligt. Het is een grote mall waar we nog even lekker rondlopen en wat ijs scoren. Het is een erg leuke ijszaak (Tommy Mels) die erg op Johhny Rockets lijkt. Het is een jaren 50 style diner. Erg leuk. Ik neem een milkshake en Harry neemt natuurlijk ijs.

Dan gaan we nog even naar het Thader center dat er ook vlak bij ligt. We snappen niet helemaal hoe zulke grote winkelcentra zo dicht bij elkaar kunnen bestaan. Maar het schijnt te kunnen. We gaan lopen daar maar even rond en gaan dan even naar de Alcampo Hypermarkt. Ook weer een enorme supermarkt waar we even onze benodigde boodschappen kunnen doen.

Als we terug komen gaan we eten. Het namelijk al aardig laat, dus houden we het simpel. We beginnen met een paar kroketjes en daarna eten we een loempia (ham/kaas). Het smaakt prima. Daarna maken we eerst een ommetje en dan is het ijs tijd. Ik neem een gewoon toetje dit keer.

De volgende ochtend begint met een rondje hardlopen. Ik probeer de route om het terrein te lopen maar kom dan op een bepaald moment bij een plek waar allemaal zwerfhonden zitten. Dat is niet prettig. Erg zielig voor die beestjes maar ik durf dan ook niet hard te lopen want ze vallen je zo maar aan. Ik neem daarna maar weer de korte weg naar het park en besluit er niet meer uit te lopen.

Na de beweging mogen de calorieën weer worden aangevuld. Dat doen we vanochtend met een omelet bacon/kaas en worstjes. Daarbij hebben we toast met ham en kaas en dan nog wat fruit. Helaas is buiten zitten geen optie meer. Er is een echte vliegen plaag los gebarsten en je wordt gek van die beesten. Ze vliegen bijna je mond in.

IMG_1499

We willen vandaag naar het natuurpark hier in de buurt dus we moeten wat meer haast maken als normaal. We pakken de auto en rijden dan een leuke route naar het natuurpark, SIERRA DE ESPUÑA. Als we het park in rijden is het inmiddels 31 graden.

Het park is niet heel groot maar wel heel erg mooi. Bergen rijken hier tot zo rond de 1500 meter. De bossen zijn vooral dennen. Het bos is een herbeplanting (lang geleden) maar je kunt nog wel zien dat de bomen in rijen staan. Daar moet je wel goed voor kijken dus echt storend is het niet en de natuur doet zijn werk.

We rijden door het park en dan wilden we naar El Berro maar we komen in Cebas uit dus we hebben een afslag gemist. We rijden weer terug en komen dat toch in El Berro. Het stadje is erg klein en hier zou era te doen moeten zijn maar we zien het niet echt. We rijden dan weer terug het park in en dan naar het hoogste punt.

Als je de weg doorrijd kom je dan op een gegeven moment dicht bij de piek maar helaas is dan de weg afgesloten omdat op de piek militaire installaties staan waar we dus niet heen mogen. Het is een soort van radar installatie lijkt het. We rijden terug naar het panoramische uitzicht. Dan weer verder en rijden we langzaam het park weer uit. Het is er erg mooi en het is zeker een aanrader om hier naar toe te gaan.

2015-06-04 14.29.422015-06-04 15.00.25

We rijden dan verder en komen het plaatsje Aledo tegen. Het is een leuk plaatsje. We rijden er eerst langs en zien dan de toren staan dus we rijden weer terug. Het zijn allemaal smalle steegjes maar dan kom je bij de kerk en de oude toren. Het lijkt allemaal wel recent gerenoveerd en ziet er dus erg mooi uit. Helaas kunnen we er niet in. In de toren zit de tourist information maar die is al dicht. Die sluiten al om 13:15. Jammer want we hadden het ook wel van binnen willen zien. Het uitzicht is heel mooi.

We rijden dan weer naar onze villa. Eerst even zwemmen en we wilden even buiten zitten maar je wordt opgevreten door de vliegen dus we zijn naar binnen gegaan. Dus toen aan het eten geslagen. We zijn begonnen met wat vleeswaren; worst en iberico ham. Daarna kwam een kleine salade en vervolgens een Hamburger van de BBQ. Na het eten zijn we eerst even gaan wandelen op het park en daarna het toetje.

Nog even bloggen en dan weer naar bed. Morgen weer een dag.

Oh, ja we hebben het steeds over de enorme hoeveelheid ruines die hier staan (dus niet de troosteloze onverkochte vakantie woningen). Hier wat foto’s.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

4 pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>