Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Romeinen » Wat wij doen

↑ Return to Spanje 2015

Romeinen

We slapen weer lekker uit. Het is de laatste hele dag hier en we gaan het rustig aan doen vandaag. Morgen moeten we weer een flink stuk rijden maar daarna zitten we dan weer in een paradores. Een goed vooruitzicht dus.

We gaan eerst weer ontbijten. We zijn bezig met het opmaken van de restjes dus het wordt een kleine omelet en wat broodjes met lekker beleg en natuurlijk nog een bordje fruit. Het was weer lekker.

IMG_1521

We hebben binnen gegeten in verband met de vliegen plaag maar daarna zijn we weer lekker buiten gaan zitten. De temperatuur is al snel boven de dertig graden, lekker dus. We drinken nog een lekker bakje koffie met een stukje taart die dan ook op is. Het zwembad lokt dus we gaan nog even lekker zwemmen en dan besluiten we om naar Cartagena te gaan.

We parkeren bij de haven. Het is een behoorlijke haven al is hij niet enorm groot kunnen hiet toch Cruise schepen aanleggen. Het is dan ook een erg leuke stad. Een deel van de haven is militair gebied. Er is een onderzeeërs basis. Wel grappig om te zien want je ziet er niets van 😉 .

We lopen eerst langs de haven en dan lopen we de stad in. We nemen de panorama lift naar het kasteel boven op de berg. Er hebben hier Romeinen gezeten en Moslims en die invloed zie je overal. De lift is een koker die een flink eind naar boven gaat en als je op het panorama dek staat (een uitsteeksel) voel je de toren heen en weer bewegen door de wind. Het uitzicht is indrukwekkend.

We gaan het kasteel (Castillo de la Concepción) in waar we een tentoonstelling van Leonardo da Vinci bekijken. Erg leuk want ze hebben allemaal maquettes gemaakt van de dingen die hij bedacht heeft. Er staat een brug, een oorlogsmachine maar ook een vliegtuig, een helicopter en een parachute. Als we de toren uitkomen zien we daar een Pauw zitten. Het vrouwtje zit aan de andere kant van de toren. Leuk om te zien.

Als we weer beneden zijn aangekomen met de lift lopen we verder de stad in. Het is erg leuk om te zien dat ze zoveel mogelijk de authenticiteit van de stad willen bewaren. Je ziet namelijk op veel plekken gevels staan en de gebouwen die er achter stonden zijn afgebroken. Er worden dan weer nieuwe gebouwen achter gebouwd en die zien er dan weer oud uit terwijl het interieur modern is.

We lopen door de winkelstraat en komen dan bij het archeologisch park. Een van de opgravingen hier van romeinse oudheden. Het is een leuk park en je kijkt weer uit over de stad. Er staat niet heel veel meer maar de funderingen zijn te zien en er zijn na de romeinse tijd weer andere dingen opgebouwd zoals een toren.

We komen uiteindelijk weer terug in de winkelstraat waar we dan een lekker ijsje weten te scoren. Als we dat ophebben lopen we naar het romeins Theater. We denken er even over en besluiten dan toch naar binnen te gaan. Dat was erg leuk en zeker de tijd waard. Het is een mooie ruïne en je mag er op veel plekken komen.

Als we eruit komen is het tijd om terug te gaan en we moeten eigenlijk nog een boodschap doen als we nog wat willen eten. We besluiten om toch maar niet de boodschap te doen maar wat te gaan eten. Het wordt super simpel namelijk een Keep From Cooking (KFC). Het smaakt prima en daarna op naar huis.

De laatste was zat nog in de machine en die hangen we even op en we nemen het toetje thuis. Daarna moeten de koffers alvast wat geordend worden omdat we morgen om 10 uur weg moeten zijn. Dat is nog een opgave met de tijden die we nu gewent zijn.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

3 pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>