Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Pyreneeën » Wat wij doen

↑ Return to Spanje 2015

Pyreneeën

Nou ja niet helemaal de laatste etappe maar wel de laatste langere ruk naar Spanje. Vandaag wordt het een kilometer of 600 rijden. Niet zo ver dus. Eerst ontbijten. Het is niet druk in het hotel dus we kunnen gewoon een plek nemen die we willen. Er zijn 3 tafels bezet. Het is een goed gevuld buffet. De koffie is goed dus we doen ons tegoed aan een lekker ontbijtje.

Na het eten verzamelen we al onze spullen weer en gaan we uitchecken. Het gaat allemaal efficiënt maar je merk wel weer dat de Fransen zo slecht Engels kunnen. Het gaat allemaal maar niet van harte. Het is buiten inmiddels al dik 20 graden dus lekker.

We rijden de garage uit en dan is het meteen flink druk in het dorp. Ondanks dat het eerste Pinksterdag is, is er toch een markt in het dorp. We willen er geen tijd voor maken dus we rijden lekker verder. We stoppen nog langs een uitzichtpunt waar je over de stad heen kijkt. Daar stoppen we natuurlijk even voor wat foto’s.

De snelweg is lekker leeg dus we kunnen gewoon doorrijden. Onderweg stoppen we even voor een tosti en we doen dan meteen even een kleine boodschap zodat we op de kamer straks ook weer wat hebben. Het laatste stuk in Spanje is door de bergen heen. Het is wel erg druk maar vooral mensen die weer naar huis gaan van een dagje recreëren in de bergen.

De Paradores waar we 2 dagen zijn is super. Het ligt op de helling van een berg en je kijkt fantastisch het dal in. We hebben een erg mooie kamer met uitzicht op het dal. De kamer is lekker groot en voor het bed is super. Enorm breed en lekker hard dus dat wordt lekker slapen vannacht.

We verkennen het hotel en gaan even lekker in de lounge zitten. Even een boekje lezen en lekker een drankje en snackje erbij. Om 8 uur gaat het restaurant open en aangezien wij nog op Nederlandse tijd zitten gaan we niet veel later ook eten. Eerst even het thuisfront op de hoogte brengen dat we in Spanje zijn en dan lekker eten.

We hebben half pension geboekt dus het eten zit erbij in. Bij paradores kun je vaak halve gerechten bestellen zodat je meerdere voorgerechten kunt nemen. Ik neem de kroketjes en de kaas en Harry neemt de pate en de kaas. Als hoofdgerecht neemt Harry de entrecote en ik neem een stoofpotje. Het smaakt allemaal weer prima. Als toetje neemt Harry de drie chocolade en ik neem de flensjes met creme. Heerlijke toetjes waren dit weer.

Dan hebben we de buikjes weer flink rond en gaan we na een kopje koffie en thee terug naar de kamer. Eerst nog even wat hangen maar al gauw besluiten we maar lekker te gaan slapen. Morgen weer een dag 🙂

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

6 pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>