Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Mazarron, weer twee dagen genieten van de zon. » Wat wij doen

↑ Return to Spanje 2015

Mazarron, weer twee dagen genieten van de zon.

We slapen lekker uit en het zal vandaag een rustig dagje worden. We eten een lekker ontbijtje bestaande uit scrambled eggs, worstjes, bacon, fruit en kaasjes. Dan ruimen we alles weer op. Dat is best een klus want je moet alles meteen poetsen anders zit de boel meteen weer vol mieren. Zo is het nog een beetje te beheersen.

Dan gaan we voor een kopje koffie met taart die ik had gemaakt. Dat smaakt ook weer prima en zo zitten we lekker buiten te genieten van het heerlijke weer. Rond het middaguur krijgen we bezoek van de beheerder van het terrein. Ze komt even bijpraten in verband met de mieren en de DVD speler ophalen. Je kunt dat hier lenen en dit was haar privé speler die ze had uitgeleend. Wij gebruiken hem toch niet dus neem maar weer mee.

Het is wel leuk want de verhuurder is een Nederlander en je zou verwachten dat ze hier woont maar dat is blijkbaar niet het geval. Dus toeval dat wij haar hier troffen. Helaas is het mieren probleem een algemeen probleem dat iedereen heeft en er is weinig aan te doen anders dan we al doen. Dat is dus maar niet anders. Als ze weer weg is gaan we eerst even zwemmen. Verder genieten we nog van het warme weer en allerlei hapjes die we hebben gehaald.

Aan het einde van de middag gaan we nog even een stukje rijden met het doel even naar het natuurpark hier te rijden. Helaas onweert het in de bergen dus keren we weer om terug naar ons huisje. Het is wel een leuk ritje maar we willen niet in de bergen rijden als het onweert. Als we terug zijn bij onze villa is daar geen druppel gevallen.

We beginnen met het eten. We hebben eerst vleeswaren, heerlijke lokale worsten en iberico ham. Dan hebben we een salade. Vervolgens zit ik ons vlees en groenten op de BBQ te grillen en komt er ineens een kudde schapen en geiten langs. De herder loopt langs onze villa en het is echt schitterende om te zien. Hij had een flinke kudde bij zich. Na dit schitterende schouwspel eten we ons hoofdgerechtje op.

Als toetje hebben we nog een…. natuurlijk bakje ijs :). Na het eten gaan we nog een rondje wandelen want het is nog heerlijk buiten. Het is erg leuk om de huisjes op het terrein te bekijken. Al lijken ze allemaal het zelfde zit er toch verschil in alle huisjes. Er staan er nog wel de nodige te koop en leeg. Je kunt zien dat de crisis in de huizen markt hier enorm is geweest. Hopelijk komen ze er nu snel een beetje uit want overal zie je half afgebouwde gebouwen staan en projecten die gestopt zijn. Te optimistisch gestart maar nu al jaren stil.

De volgende dag beginnen we ook weer met een lekker ontbijtje. De man van het zwembad is inmiddels al weer geweest en het zwembad is weer schoon. Niet dat het zo smerig was maar hij komt nu eenmaal op maandag. Het ontbijt bestaat vandaag uit diverse belegde toast en fruit. Het smaakt weer prima. Het mieren probleem lijkt inmiddels onder controle. Ze zitten niet meer in de badkamer en de keuken. De actie om het huis te dweilen en buiten met heet water te keer te gaan heeft geholpen.

Na het ontbijt drinken we eerst nog een bakje koffie met het laatste stukje Oreo taart. Daarna gaan we naar Murcia. Het is niet zo ver van hier en als we er aankomen parkeren we in een parkeergarage. Het is een mooie stad met mooie gebouwen. We zien de universiteit en de kathedraal als de hoogte punten maar het is allemaal erg mooi.

Vervolgens gaan we naar de Carrefour om nog even boodschappen te doen. We hebben niet zoveel nodig maar we moeten toch blijven eten 😉 . Dan rijden we nog even naar de mediamarkt want het internet is zo slecht en we wilden al zo lang een Mifi kopen dat we dat nu maar doen. Meteen een prepaid sim erbij en we hebben weer snel internet. Het kost allemaal wel veel tijd want de bureaucratie voor het kopen van een prepaid sim is enorm en de dame van de Mediamarkt spreekt alleen Spaans. Met behulp van Google translate zijn we uit gekomen en zijn we weer een paar euro’s armer en snel internet rijker 🙂 .

Dan gaan we weer naar onze villa. Onderweg stoppen we nog even bij een supermarkt voor taart. De Oreo taart was op en bij de carrefour waren de taarten niet zo bijzonder, anders gezegd ze zagen er niet lekker uit. Als we thuis komen is het wasje gedraaid en kan aan de lijn en kunnen we beginnen met het eten. Vanavond is het een Hamburger en een worstje. Verder wat koolsla en een huzaren salade. Als toetje natuurlijk ijs…..

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

4 pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>