Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Een bijzonder fenomeen » Wat wij doen

↑ Return to Spanje 2015

Een bijzonder fenomeen

Deze dag kan de geschiedenis in als een dag waarop een bijzonder fenomeen plaats had. Het begon toen we op stonden. Eerst moesten we ons ontbijtje nuttigen en dat was geen probleem. Er was weer voldoende aanwezig in dit buffet en het smaakte ons weer prima.

Na het ontbijt werd het tijd om te vetrekken richting het klooster (Monestir de Sant Pere de Casserres). Achter ons hotel staat een oud klooster. Het is ooit gestart als een kasteel en daarna is het een klooster geworden. Later een boerderij en daarna is het in verval geraakt. Het is echter voor een grootdeel weer opgeknapt en te bezichtigen.

Het was een stijle weg er naar toe. Aan het einde van de weg moet je parkeren en moet je verder lopen naar het klooster. Daar aangekomen, en de entree betaald, kun je erin. Het is erg leuk om te zien hoe de monniken leefden en wijn maakten. Het uitzicht hier is ook heel erg mooi. De rivier maakt hier een 180 graden bocht (horse shoe). Van het fenomeen waar we later deze dag mee te maken krijgen was nog weinig te zien, ja misschien zat het al een beetje in de lucht.

Vervolgens gaan we naar de dam die het meer heeft gemaakt. We komen dan eerst weer langs het hotel waar we onze picknick tas oppikken. Dan rijden we naar de dam. Het is een mooie weg alleen is het overal wel heel erg druk. Het is Zondag en de Spanjaarden zijn aan het genieten van het mooie weer.

De dam is behoorlijk groot en er zitten hier 3 van dit soort meren met dammen achter elkaar. De centrale is ook goed te zien met het verdeel station. Bij de dam is een informatie centrum waar we ook nog even rond gekeken hebben.

Info van de dam:
Plaats: land Catalonië, provincie Barcelona, County Osona
Algemene Informatie: Waterkracht centrale, irrigatie en consumptie
Gereed: Eind 1962
Kenmerken dam:
Type Gravity, beton
Hoogte 83 m
Lengte 260 m
Kenmerken van het reservoir
Capaciteit 151.3 hecto m3
Basin gebied 1.522 km²

We rijden verder en waar de weg ophoud is een picknick plaats. Daar eten we ons broodje en het fruit op uit de picknick mand. Als je hier het meer in kijkt zie je de punt van een kerktoren. Ik heb geprobeerd er een foto van te maken maar of het goed te zien is…. Het dorpje dat hier ooit lag is met de aanleg van de dam onder komen te staan. Alleen de kerktoren steekt nog boven het water uit.

We rijden dan weer terug en pakken een binnen weg langs het meer. Het is een hele smalle weg, eigenlijk maar 1 baan. Gelukkig hebben we weinig tegenliggers gezien en dat was maar goed ook. Vanaf het weggetje is ook het hotel mooi te zien liggen.

Uit eindelijk rijden we dan naar Vic. Het fenomeen waar we mee te maken gaan krijgen wordt ineens wat dreigend zichtbaar. Het dorp lijkt uitgestorven maar als we de auto geparkeerd hebben zien we wat meer mensen maar dan gebeurt het. Heel vreemd wordt het ineens wat donkerder. De zon schijnt nog wel maar er komt iets uit de lucht?? Ja, het is water! Apart dat hebben we al weken niet gezien. 🙂

We lopen naar de Plaza Mayor waar we een ijsje eten. Het onweert een beetje in de verte maar verder is het droog. Als we weg gaan vallen er nog wat druppels maar dat mag ook geen naam hebben. We lopen door de stad langs de Kathedraal, diverse kerken en de romeinse tempel. Het is zeker de moeite waard om het stadje te bezoeken.

Als we vertrekken regent het even heel hard maar als we de stad uitrijden is het weer droog. Als we bij het hotel aankomen heeft het daar helemaal niet geregend. We drinken even wat op het terras, boekje erbij, genieten.

We gaan nog even naar de kamer voor het diner. Ik ren nog even een rondje en dan gaan we eten. We hebben een mooie tafel aan het raam. We bestellen vandaag een bordje kroketten en een steak voor Harry en ik neem plaatselijke vleeswaren en de kip. Na neem ik niets en Harry de Crema Catalana. Het eten smaakt weer prima.

Dan gaan we weer naar de kamer. Het is al laat en morgen hebben we een lange rijdag voor de boeg.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

5 pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>