Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Benidorm » Wat wij doen

↑ Return to Spanje 2015

Benidorm

Vandaag vertrekken we weer en gaan naar Benidorm. Het is een behoorlijk stukje sturen maar dan zijn we op een plek met zon garantie… We nemen eerst weer het uitgebreide ontbijt en laten het weer smaken. Dan pakken we de auto en gaan weer op weg. We rijden direct door een tunnel en daardoor missen we een waterval waar we heen wilden maar we hadden ook geen zin om om te keren want we wisten ook niet de exacte locatie.

Onderweg stoppen we bij een wegrestaurant. Het lijkt erop dat Autogrill de weg restaurants in europa allemaal overneemt want ook dit is weer een autogrill. Niet dat we zo onder de indruk zijn van hun kwaliteit maar ok. We tanken eerst en dan nemen we een broodje en gaan dan weer verder.

Als we aankomen bij de Melia villaitana is het even zoeken want het resort is erg groot en je moet je auto bij de ingang parkeren. Dan moet je met je koffers naar de kamer lopen en dat is dan nog best een stuk lopen. Dat is op zich niet erg maar het is even zoeken. We gaan daarna eerst het resort even verkennen. Er is een enorm zwembad en diverse restaurants. We kijken even bij de Spa en dan gaan we weer terug naar de kamer.

We besluiten om te gaan eten bij de Italiaan. Er is geen grote bezetting van het resort en dat merken we ook in het restaurant. Wij zijn het tweede tafeltje dat ze hebben en later komen daar nog 3 tafeltjes bij dus niet druk. Harry neemt een focaccia en ik neem een Cesar salade. Als hoofd neemt Harry Ravioli en ik neem de Risotto met eend. Het smaakt uitstekend. We nemen ook nog maar een toetje. Ik heb een milkshake en Harry heeft Pannacota met ijs.

Na het eten gaan we terug naar de kamer. Het was weer een leuke dag en we gaan lekker slapen in ons nieuwe wederom erg brede bed.

De volgende ochtend ga ik eerst even een stukje hardlopen. Lekker met dit weer. Daarna gaan we ontbijten. Het is ook hier een zeer uitbundig buffet. We zitten lekker buiten bij het zwembad te eten. Het is heerlijk weer en we eten weer lekker.

Dan gaan we eerst terug naar de kamer en besluiten dan het zwembad op te zoeken. Even de zwembroek aan, handdoeken halen en onderuit met een boekje op het ligbed. We testen het zwembad even uit en het is inderdaad ook erg groot als je van de ene naar de andere kant zwemt…..

In de middag rijden we naar Benidorm. We gaan eerst naar een mall (La Marina Shopping Center) om even te shoppen. Nou ja kijken dan want we kopen niets. Wel nemen we een ijsje waar we heerlijk van genieten. Dan gaan we even naar de Carrefour om wat water en fris te halen. We rijden nog even door het dorp en gaan even kijken bij de hoogste wolkenkrabber die hier staat. Ja hij is 49 verdiepingen hoog maar hij is niet klaar en dat zal ook nog wel even duren want de boel is failliet. Het gebouw is wel erg mooi zeker van een afstandje ziet het er schitterend uit.

Terug in het hotel hangen we even rond en daarna rijden we weer naar Benidorm waar we bij Amigos bistro by Nas & Dino gaan eten. Het is op dit moment de nr 1 op TripAdvisor. We hebben geluk want er is nog een tafeltje vrij. Harry neemt de pate vooraf en ik neem een tomatensoep. Als hoofd wordt het een steak en voor mij Lasagna. Na heb ik tiramisu en Harry neemt cheese cake met ijs. Het is allemaal uitsteken en als we alles op hebben zitten we ook weer proppie vol. Dan lopen we terug naar de auto en terug naar het hotel.

De volgende ochtend herhalen we het ritueel. Eerst weer eten bij het buffet. Ze zijn druk met onderhoud bezig en vandaag is een deel van het restaurant afgesloten om te schilderen. Buiten zijn ze ook op veel plaatsten aan het schilderen. We hebben er geen last en we zitten weer lekker buiten te eten op het terras.

2015-05-27 09.44.04

Na het eten gaan we weer naar het zwembad. Dit keer gaan we niet zwemmen maar zitten we lekker in de zon en lekker relaxen met een boekje erbij. Tegen de middag vertrekken we naar Altea. Daar bekijken we het dorp. Het witte dorp zoals het bekend staat is inderdaad behoorlijk wit. De kerk is erg mooi alleen we mogen er niet in zonder te doneren aan de kerk en dat doen we niet. We nemen hier wel een ijsje en dat is erg lekker.


2015-05-28 13.36.01

We rijden dan door naar de kust en parkeren weer en gaan lopen daar door de winkelstraat. Daar is alleen zo ongeveer niets meer open want het is siesta en het gaat om 6 uur weer open. Het is toch leuk om door het straatje te lopen. Dan lopen we langs de kust weer terug. Op dit stuk is er geen strand maar wel een leuke promenade.

2015-05-28 14.56.07

We rijden daarna weer terug naar ons hotel via de bergen. Een leuk ritje al is ook hier de tuinbouw sterk aanwezig en kom je dus veel van die plastic kassen tegen. We blijven het een erg lelijk gezicht vinden. Het is een leuk ritje door de bergen. Als we in het hotel zijn aangekomen ga ik even lopen en daarna even douchen en dan kunnen we gaan eten.

We gaan naar Noa Lounge & Gourmet. Een restaurant net tussen Benidorm en Altea. Op tripadvisor staan ze hoog. We bestellen. Ik neem een Cesar salade en de Pork surprise en Harry neemt capriccio en een steak. Als toetje heeft Harry een chocolade taartje met ijs en ik neem de appeltaart. Heerlijk is het allemaal al vind ik het varkensvlees wat te zoet. De saus is puur Honing en dat maakt het erg zoet. Maar niet te veel er in dopen en dan is het toch erg lekker.

Dan weer terug naar het hotel. Morgen gaan we weer verkassen. Dan naar de villa die we gehuurd hebben en daar blijven we wat langer. Het is weer genieten hier :).

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

4 pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>