Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Omgeving van Santa Cruz de Tenerife » Wat wij doen

Omgeving van Santa Cruz de Tenerife

Weather in Santa Cruz de Tenerife

Laatste volle dag in Santa Cruz, ook de laatste dag op Tenerife. Wat gaat het allemaal weer snel. Een lekker dagje relaxen dus. Eerst maar weer ontbijten. Lekker buiten zitten. Het is vandaag erg druk in het hotel. Dat is wel te merken aan het buffet. Ze kunnen het moeilijk bijhouden en daarom zijn dingen nog wel eens op. Maar ach even iets langer wachten en het is weer aangevuld. Het smaakt wederom heerlijk.

Na het ontbijtje (zeg maar ontbijt) halen we de auto weer uit de garage en gaan we de berg route rijden die we bedacht hadden. De route die we willen rijden gaat naar Taganana. We rijden eerst de Ramblas weer af (het hotel ligt aan de Ramblas) en dan rijden we langs de zee. Het is weer heerlijk weer en wanneer we bij de echte stranden komen rijden we de bergen in.

Het is een erg mooie weg en de uitzichten zijn fantastisch. Wij rijden door Taganana en dan door tot aan Benijo. Daar kunnen we op een gegeven moment niet meer verder omdat er een paar paarden vastgebonden staan en midden op de weg staan. Een van de twee paarden is een beetje opstandig en we durven er niet achterlangs te rijden.

We gaan even lekker in de zon zitten genieten van het schitterende uitzicht over de zee. Het water slaat hier tegen de rotsen aan en dat is een mooi gezicht. We rijden dan weer richting Taganana. Via een hele smalle en erg slechte weg bij stukken rijden we naar Cruz del Carmen. Een erg leuke weg om te rijden maar als je iemand tegenkomt is het even een uitdaging om langs elkaar te komen.

Als we bij het dorp zijn rijden we dezelfde weg weer terug en als we dan weer bij de grote weg in de buurt komen stoppen we even bij een cafetaria daar. Het is blijkbaar een populair wandelgebied want we hebben heel wat wandelaars gezien en het cafetaria waar we wat te drinken nemen is ook een soort van hotel. Het kost voor een nacht bijna niets dus het zal vast allemaal wat spartaans zijn maar het is een erg mooie lokatie.

We rijden verder richting vliegveld en dan weer richting Santa Cruz. We tanken nog even een paar liter en halen nog even wat te drinken, dan terug naar het hotel. We droppen onze spullen even op de kamer en lopen dan de stad nog even in. We zijn uit op ijs en dat lukt. We vinden een leuk klein tentje waar ik een smoothie neem en Harry neemt een ijs coupe met Fruit al was dat niet echt de bedoeling 😉 .

IMG_0117

We lopen langs de haven weer richting de Ramblas en dan naar het hotel. We eten vanavond in het hotel, tenminste dat hebben we gepland. We vragen bij de receptie of we moeten reserveren en dat hoeft niet dus we gaan daar maar van uit. We relaxen nog even op de kamer en dan gaan we naar het restaurant. Er is inderdaad nog plaats al is het wel druk. We krijgen een mooi plekje en gaan de kaart bekijken.

Het is een restaurant waar het personeel aardig op leeftijd is en ook de gebruiken. Alles gaat op papiertjes net een carbonnetje er tussen. Ik wist niet dat dat nog gemaakt werd. Maar uiteindelijk maakt dat allemaal niet uit want het gaat om het eten. We bestellen eerst een bord Iberico ham kroketjes. Dat hadden we nog niet gehad deze vakantie en die zijn altijd erg lekker. Deze zijn ook erg lekker. Er zit een soort van kruiden mayonaise bij en dat smaakt ook erg goed.

Als voorgerecht neem ik een salade met Tonijn en Harry neemt pasta met ricotta en spinazie. Dan heb ik een kipje en Harry varken met een honing glazuur. Als toetje neemt Harry drie chocoladen toetje. Het smaakt allemaal prima en we zitten weer vol. We kunnen er weer even tegen. Nu naar bed want morgen moeten we er op tijd uit om de vlucht te kunnen halen. Op de kamer eerst weer even het meeste in de koffer stoppen en dan kunnen we gaan slapen.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

2 pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>