Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Piramides, we zijn toch niet in Egypte…….. » Wat wij doen

Piramides, we zijn toch niet in Egypte……..

De ochtenden verlopen ongeveer hetzelfde. Dat wil zeggen opstaan opfrissen en dan kan het verschillen. Vandaag was dat voor mij eerst even een stukje hardlopen. Een lekker stuk langs zee al kon je niet al te ver lopen maar ach dan loop je hetzelfde stuk maar een paar keer. Het was iig geval even lekker om zo te lopen. Daarna nog even douchen en het eet festijn kan weer beginnen.

Na het eten gaan we terug naar de kamer en plannen we de dag. We hadden gisteren eerst bedacht dat we lekker aan het zwembad zouden gaan liggen en dan aan het einde van de dag naar de piramides en vervolgens door naar Playa de las Americas. Bij even wat verder kijken is het toch wel een uur rijden dus het kost best wat tijd en als we dan even verder plannen lijkt het wel leuk om een leuke bergweg te gaan rijden. Dat betekend dat we toch op tijd weg moeten.

Eerst maar even een lekker bakkie doen bij het Zwembad en dan laten we de auto weer voorrijden. Op naar de piramides. Het weggetje dat we uitgekozen hadden was erg mooi maar het duurde erg lang. Je kon vaak niet harder dan 40 – 50 en dan schiet het allemaal niet op. Erg bochtige wegen en nog bijna een ongeluk omdat ik een voorrang niet zag. Die rotondes hier zijn vaak ok erg raar gemaakt, een stuk van de rotonde wel voorrang en het andere stuk niet. Maar we hadden weer een engel op onze schouder.

Het duurde dus wel wat te lang dus na een tijdje besluiten we de snelweg maar te pakken. Dan zijn we ook nog steeds een half uur onder weg om het laatste stuk te doen maar als we de binnen weg waren blijven volgen waren we nog wel langer dan 1,5 uur onderweg geweest. Als we aankomen parkeren we de auto en kopen we een entre voor alleen de piramides. Ik wilde eerst graag de botanische tuin zien maar we willen ook de zon’s ondergang zien vandaag en dan moeten we wel op tijd zijn.

Het is erg leuk om dit te zien. We lopen door de de lange route en en eigelijk is dit al wel voldoende. De botanische tuin lijkt niet zo groot te zijn dus we zijn eigenlijk wel tevreden met de keuze die we gemaakt hebben. Als we rond zijn gaan we even naar het restaurant waar we een slushpuppy (oid) nemen en een croissant die we delen. Het smaakte weer prima en we pakken de boel weer bij elkaar en gaan op weg naar Playa las americas.

We parkeren de auto weer en mengen ons tussen de andere toeristen. Het valt mee, het is niet het benidorm gevoel, maar het scheelt ook niet heel veel. De app waaruit ik de tijd van de zonsondergang had gelezen klopt helemaal niet en we hebben dus in eens een uur extra. Die app is nu dus ook verwijderd want daar heb je niets aan. We lopen nog even een rondje langs de winkels en komen langs een Hard rock cafe. Dat is een mogelijke eet optie. Dat hadden we hier niet verwacht.

We lopen langzaam weer terug naar de plek waar we de zon’s ondergang wilde bekijken en daar gaan we zitten wachten. Het is weer erg mooi om te zien en we maken een paar leuke foto’s. Als de zon onder is gaan lopen we nog een rondje langs de winkels en gaan we vervolgens naar het HRC. We kopen overigens niets in de winkels want het zijn allemaal van die prularia winkels. Ook zijn er van die opdringerige verkopers en daar zit ik ook niet zo op te wachten.

Het HRC is gloed nieuw, het ruikt allemaal zelfs nog nieuw. We bekijken de kaart en ik bestel een Texan en Harry een Hickory BBQ burger. Het eten komt snel en smaakt weer prima. Na het eten laten we even een pauze inlassen want het gaat hier altijd erg snel. Dan bestellen we een Oreo cheese cake en die delen we. Dat is meer dan genoeg want de porties zijn hier niet klein. Het smaakt ook weer erg lekker.

We hebben vandaag vroeg gegeten zeker voor Spaanse begrippen. Na het eten lopen we weer terug naar de auto en rijden we weer naar het hotel. Eenmaal terug op de kamer nog een beetje spelen met de foto’s en het verslagje maken en dan weer lekker naar bed. Het was weer een erg leuk dagje.

Tekst: Jaap.

Vorige———————Volgende

3 pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>