Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Van de warmte naar de kou en weer terug » Wat wij doen

Van de warmte naar de kou en weer terug

Heerlijk vakantie. We slapen lekker uit, tenminste we slapen nooit super lang maar we doen het weer lekker rustig aan. Eerst maar even opknappen en dan kunnen we gaan ontbijten. Weer net zo als gisteren eten we ons buikje rond aan het buffet. Het smaakt ons weer goed en na het eten gaan we terug naar de kamer. Het zonnetje schijnt inmiddels al weer uitbundig.

Eerst maar even bellen met de walvis boot. Helaas er blijkt geen beschikbaarheid voor vandaag en morgen. We weten dat het Donderdag slecht weer gaat worden dus dan zitten we liever niet op zee. Als laatste optie hebben we dan nog vrijdag, gelukkig kan het dan wel en dus leggen we dat vast. We hopen dan natuurlijk dat het slechte weer ook na donderdag weg is. Vandaag is iig een mooie dag net als gisteren dus we trekken er op uit.

We rijden naar national park El Teide en willen daar de kabelbaan pakken om de vulkaan op te gaan. Op internet stond dat alles al zo’n beetje was volgeboekt maar we gokken er toch gewoon op.
We rijden eerst door allerlei kleine dorpjes voordat we in het nationale park aankomen. Het is een schitterend gebied waar duidelijk alle lava nog te zien is. Je kunt overal op het eiland wel zien dat het een eiland een grote vulkaan is maar hoe dichter je bij de top komt hoe beter het te zien is.

We rijden eerst langs een krater waar we even stoppen voordat we vervolgens aankomen bij de kabelbaan. We kunne de auto nog met wat gepriegel parkeren al is het een beetje een raar plekje. Daar komen we dan ook later nog wel achter. Gelukkig kunnen we gewoon een kaartje kopen om naar boven te gaan. Het is wel aan de prijs maar we doen het toch.

De gondels zitten flink vol en we moeten dan ook wel even wachten voor we naar boven kunnen. Boven aangekomen is het erg koud, het is nl 0 graden en dat is fris. Er ligt hier ook gewoon nog sneeuw…. Er staat ook een stevige wind dus het is niet zo lekker. Helaas is er op de berg helemaal niets. Geen restaurant zoals we hadden verwacht. We pakken dus al snel weer een gondel naar beneden en vinden het eigenlijk wel erg duur voor alleen maar het uitzicht. Al was dat wel heel erg mooi.

Weer beneden aangekomen eten we eerst een broodje en gaan dan naar de auto. We staan nu plotseling tussen twee bussen in en ze hebben die dingen zo gezet dat we er net niet uit kunnen. Aan beide kanten zitten we net met de spiegels klem. Ik ga nog even terug naar de mensen van de kabelbaan die nog hun best deden om met de chauffeurs te praten maar dat was vergeefse moeite. Ze hadden er geen zin in en we moesten maar 45 minuten wachten.

010fe3c70847ac9d6540368aa4e814d17e41c9d8d1

Dus maar weer terug naar de auto. Gelukkig was een chauffeur dan toch bereid om de bus aan de kant te zetten en ons eruit te laten. We konden weer verder. We zagen nu ook dat we hier ook niet hadden mogen parkeren maar ja toen we auto er neer hebben gezet stond het helemaal vol met auto’s en was er geen bus te bekennen. Ok de bordjes waren onduidelijk maar we hebben ze ook gewoon niet gezien. In elk geval we kunnen weer verder.

We rijden dan naar de noordkant van het eiland en dan verder via Los Gigantes waar we even de cliff’s bekijken terug naar het hotel. We wilden vandaag niet in het hotel eten dus na wat gezoek en toch nog even doornemen van de restaurants in het hotel besluiten we weer terug te rijden naar Los Gigantes om daar een restaurantje te zoeken.

Het is even gezoek naar een parkeerplek maar als we de auto kwijt zijn vinden we al snel een leuk tentje. De Spanjaarden spreken perfect Engels en zijn weer enorm vriendelijk. We bestellen als voorgerecht een tomaten soep, als hoofdgerecht neem ik een spaghetti bolognese en Harry neemt een lasagna. Als toetje neem ik een creme caramel en Harry neemt een brownie met ijs. Het smaakt weer heerlijk en de prijs valt hier weer goed mee. Toch een stuk betere prijs dan in het hotel 😉 .

Na het eten rijden we weer terug naar het hotel en dan gaan checken we nog even wat er op internet gebeurt is. Iedereen bedankt voor de leuke reacties!! Erg leuk om te lezen 🙂

Tekst: Jaap.

Vorige———————Volgende

5 pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>