Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Somewhere, somehow, someday » Wat wij doen

↑ Return to Berlijn oktober 2015

Somewhere, somehow, someday

Het is een lekker rustig nachtje al zijn we nog wel vroeg wakker. Dat is meestal als we de eerste nacht in een hotel slapen. Het eerste vandaag is ontbijten. Ze hebben hier weer een ruime keus aan het buffet en we genieten er dan ook weer van. Er is warm en koud. Er is wel even wat gedoe want, zoals ik al had verwacht, staat er geen ontbijt inbegrepen op de de kamer. Op de web pagina was dat al gemeld dat dat kon gebeuren en dus moet dat even recht gezet worden. Eerst maar lekker het buikje rond eten.

Na het ontbijt naar de receptie. Gelukkig was er vandaag wel een hele vriendelijke dame. De dame gisteren had er niet veel zin in. Deze wel en nadat ik haar de documenten had laten zien en per mail had gestuurd heeft ze dat netjes aangepast. Geen gezeur meer dus. Morgen maar even zien of het allemaal gelukt is.

Vandaag gaan we beestjes kijken. De Zoo is hier vlakbij, 5 minuten lopen, en we zijn er nog nooit geweest. Vandaag gaan we daar maar eens verandering in brengen. We komen aan en het is vreselijk druk maar net op dat zelfde moment gaat er een extra kassa open en staan we bijna vooraan. Lekker dus. We krijgen korting met de onze kaart voor de metro en daarmee hebben we meteen weer wat verdient door deze kaart te nemen.

Eenmaal binnen zien we dat het toch wel een flinke dierentuin is en we denken al dat we het niet gaan redden. Dat zal later ook blijken. Het is heerlijk weer, niet te heet en zeker niet koud. Geen regen dus dat is al helemaal goed maar meestal ook een beetje zon. Lekker dus om zo buiten te slenteren.

De dierentuin is zeker de moeite waard. Er zitten veel verschillende dieren al zijn een paar verblijven nog behoorlijk ouderwets. Ze zijn wel op veel plekken aan het verbouwen dus ze werken wel aan de verbetering van de tuin. Het is eg leuk en de foto’s laten we maar even voor zich spreken.

We eten alvast een hapje in het restaurant want vanavond hebben we niet veel tijd om uitgebreid te gaan eten want dan gaan we naar de Komische oper. Daar gaan we de west side story bekijken. Als we dan de dierentuin uitgaan lopen we eerst weer naar het hotel om ons om te kleden zodat we vanavond naar de oper kunnen.

Na even uitrusten, opknappen en omkleden kunnen we weer op pad. Het is een lange rit van ongeveer een half uur maar dan ben je ook vlakbij, metrostation uit, de hoek om en we zijn er. Het is een mooi gebouw en al erg druk. De jas nemen ze netjes aan en daar hoef je hier niet voor te betalen. Die Duitsers begrijpen het.

We gaan naar boven om nog even een kop koffie te drinken en dan gaan we de zaal in. We zitten op een mooie plek maar al wel een heel eind naar achteren. Dan kan het feest beginnen. Leuk hoor om die liedjes allemaal te horen en nu eindelijk eens de musical in levende lijve te zien en mee te maken. Het is een hele goede uitvoering en de hoofdrol spelers zingen heel zuiver.

In de pauze is het heel erg druk bij de bar maar het lukt ons toch om een drankje te kopen. Dan nog op voor het laatste stuk. Wat een leuke musical is het toch. De teksten waren in het Duits maar de zang was gewoon in het Engels. Als het afgelopen is nemen we de metro weer terug naar het hotel. weer een half uurtje. Nog even het blog afmaken en dan kunnen we slapen. Het was een lange maar erg leuke dag.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

3 pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>