Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Lekker ontspannen nu. » Wat wij doen

↑ Return to Berlijn oktober 2015

Lekker ontspannen nu.

Het is een hele hectische tijd geweest in aanloop naar deze vakantie. Maar het is zo ver. Het is zo langzamerhand een traditie aan het worden dat bij onze zoveel jaar bij elkaar zijn in Berlijn zitten. Dit weekend al weer 29 jaar dus we hebben bijna een jubileum te pakken.

Gisteren hadden we de koffer al gepakt en vandaag gaan de laatste spullen erbij in. Zo tegen half tien gaan we op weg. Eerst even tanken zodat we er weer even tegen kunnen. Het is zo’n 600 km rijden dus met een volle tank redden we dat makkelijk. Het is wel wat druilerig weer maar dat mag de pret niet drukken, wel de snelheid overigens.

De eerste stop is een koffie stop. daar hoort wat lekkers bij en dat nemen we dan ook.

Koffie met lekkers

Koffie met lekkers

De tweede stop is de lucht stop en dat is op de oude oost Duitse grens. We zijn er al vaak langs gereden maar nooit eerder gestopt. Dit keer komt het precies goed uit voor een stop en nemen we ook meteen de tijd om bij het herdenkingsgebied rond te kijken. Erg leuk om te zien hoe het er in die tijd aan toe ging.

 

Dan de laatste etappe naar Berlijn. Het is dan niet zo ver meer en als we Berlijn binnen komen hebben we een kleine vertraging maar zijn we toch al weer heel snel op de plek van onze bestemming het Art Hotel bij de kurfurstendam. We checken in en brengen de spullen naar de kamer. Het is een kleine kamer maar dat wisten we. We hebben hier al eens eerder verbleven en de prijs die we nu hebben is zo goed dat het niet uitmaakt dat de kamer wat krapjes is. Nu is dat overigens ook niet geheel ongewoon in grote steden.

We gaan vanavond naar de street food markt die op donderdag wordt gehouden in de markthal. Dat is elke Donderdag en vandaag dus ook. We kopen eerst een kaart voor 4 dagen voor in de Metro en gaan dan op weg. Het is vreselijk druk in de metro en we staan als haringen in een tonnetje. We zijn dan ook blij als we de Metro uit zijn en weer in de frisse lucht zijn.

Als we er weer uitkomen is het inmiddels dikke donker. Het is dan nog een klein stukje lopen naar de markthal en daar aangekomen zien we hoe populair het is. Het is dus echt met de beentjes buiten. We weten binnen te komen en gaan dan lekker rond struinen. Het is erg leuk en er is voor ieder wel wat wils.

We beginnen met een bordje met kaas en vleeswaar. Het is slowfood en de man legt helemaal uit waar de mozzarella vandaan komt, de ricotta, de ham etc. Het duurt erg lang maar als het er dan is smaakt het enorm goed. Dan gaan we door en nemen dumplings. Duitse met een heerlijke vulling van een met vlees en de ander met kaas. Dan nemen we een drankje en gaan door en eten dan dumplings en een soort baopao. Vervolgens hebben we nog een broodje met wat erop, ook weer erg lekker en nog een serie dumplings en dan nog kwarktaart en ijs.

Een Met een goed gevuld buikje komen we dan weer buiten. Het is heerlijk geweest, het is erg goed en super om dit zo te doen al hoef je dit niet voor de goedkopigheid te doen. Dan weer terug met de metro naar het hotel. We zijn behoorlijk moe dus gaan naar de kamer. Lekker even wat prutsen aan de blog en dan lekker slapen. Welterusten.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>