Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Geen cultuur vandaag of toch een soort van cultuur? » Wat wij doen

↑ Return to Berlijn oktober 2015

Geen cultuur vandaag of toch een soort van cultuur?

We hebben lekker uitgeslapen vandaag want we krijgen een uurtje extra of beter vannacht hebben we een extra uurtje. We gaan eerst weer ontbijten maar we slaan het zoet over want we hebben een soort van planning voor vandaag en dat gaat beginnen met zoet.

Na het ontbijt vetrekken we dan naar Kranzler. Het is een bekende zaak op de Kurfurstendam. We hebben daar al eerder gezeten maar dat is al weer even geleden dus tijd om ze weer een bezoek te brengen. We gaan naar boven en het is bijna leeg, heel vreemd althans als we even zitten wordt het wel duidelijk want het personeel trekt zich niet veel aan van de gasten. Als we besteld hebben komt het gebak met de koffie wel snel.

Het smaakt heerlijk, we hadden allebei dezelfde taart. Dan het afrekenen. Ook daar hadden ze niet veel zin in maar als ik dan naar de bar loop komen ze weer in actie en wordt het gesprek afgebroken. Moet vast heel interessant zijn geweest.

Dan gaan we verder. Het wordt een dagje shoppen en de eerste stop is bij de Saturn. Er zit een hele grote op de Ku’dam. Het is altijd leuk om hier even rond te kijken. Als we daar uitgekeken zijn lopen we verder naar het Kaufhaus de westen, KADEWE. Daar gaan we eerst naar de culinaire afdeling. Het is hier altijd heerlijk om rond te lopen en naar al het lekkers te kijken en ja hoor we nemen helemaal niets.

Op naar de Leipziger platz. Dat is een enorm shopping centrum en daar lopen we ook weer even rond. Hier nemen we een lekker ijsje bij de Italiaan. Het ijs is weer heerlijk. Dan gaan we naar de Postdammer platz waar we ook nog even door het winkelcentrum lopen. Met een paar schoenen rijker en wat essentiële boodschappen rijden we weer terug naar het hotel. Even opknappen en dan kunnen we gaan eten.

Vanavond val de keuze op een Asiaat. Harry heeft er een gevonden die zonder MSG kookt dus dat moet goed gaan. Als we er aankomen is het bijna vol maar de lege tafels zijn gereserveerd. We kunnen een tafel krijgen als we niet te lang doen over het eten. Geen probleem wij eten meestal erg snel dus we gaan dit doen. Nu hebben we 1,5 uur dus dat moet echt wel genoeg zijn.

Je besteld hier allemaal gerechtjes en die kosten dan 3 euro. Het zijn kleine gerechtjes en je neemt zoveel als je wilt. We beginnen eerst met 3 gerechtjes per persoon en die blijken best al aardig groot te zijn. We nemen er dan nog 2 achteraan en dan is het ook wel genoeg. Het eten smaakt uitstekend. Logisch dus dat het hier zo vol zit. Het gaat ook enorm snel want als je besteld staat het binnen een 5 minuten voor je neus. Ze hebben een open keuken en dat is wel leuk want je ziet dat alles vers bereid wordt. Niets mis mee dus.

Na het eten gaan we terug en nemen we nog een haagen dazs bij ons in de buurt. Toetjes bij een Asiaat zijn meestal niet zo speciaal en dit ijs is heerlijk. Daarna weer terug naar het hotel waar we nog even gaan relaxen op de kamer. Vannacht hebben we een uurtje langer te slapen en dat is fijn want morgen staat er weer history op de planning en daar moeten we op tijd zijn.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

4 pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>