Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
4D Blog; Bijna op de doel afstand » Wat wij doen

«

»

Jun 12

4D Blog; Bijna op de doel afstand

Afgelopen week weer de nodige korte wandelingen gemaakt. Nite zo heel boeiend maar je moet natuurlijk wel in beweging blijven. Op zaterdag was dan weer het moment aangebroken om een wat langere wandeling te gaan maken. Ik wilde nog het rondje langs de IJssel afmaken maar had besloten dat niet deze week te doen en een nieuwe ronde was gepland.

Ik ging dan ook niet zo vroeg op pad want het zat vanochtend allemaal een beetje tegen, het ging dus niet zo snel als ik had gepland en ging met een half uur vertraging weg. Niet dat dat een probleem is nu want er is geen officiële start haha. Ik heb de tijd aan mezelf.

Toen ik buitenkwam was het bewolkt en het begon wat te spetteren, dus snel terug om toch maar de jas mee te nemen. Ik heb wel een poncho in de rugzak maar het leek niet dat het al weer snel mooi zou gaan worden.

Eindelijk onderweg houdt de regen op als ik zo langs de Bylandt loop en als ik bij Pannerden kom is het inmiddels helemaal droog en het zal dan ook verder niet meer regenen. Sterker nog het zonnetje breekt in de middag door en het is lekker warm.

Als door Pannerden loop lijkt het alsof er wat te doen is in de Kerk, de autos staan overal dus erg druk. De kerk zelf ziet er niet druk uit dus het zal vast iets anders zijn. Bij Pannerden pak ik de eerste pond de Rijn over. Kosten 50 cent en je staat aan de overkant.

Je loopt dan meteen langs Fort Pannerden. Dat fort staat precies op de splitsing tussen de Rijn en de Waal. Ik ga dit keer niet kijken want daarvoor is er onvoldoende tijd. Ik moet nog een stukje namelijk.

Het is hier lekker rustig op de dijk en als ik bij Doornenburg en Gendt kom wordt het wat drukker. Het is weer een mooi uitzicht op de dorpen en bij Gendt staat een treintje in de uiterwaarden. Toch eens uitzoeken waarom dat daar staat want ik kan me niet voorstellen dat hier mijnen hebben gezeten.

Ik blijf de dijk volgen tot aan Nijmegen. Daar is de boel flink verbouwd en nauwelijks nog herkenbaar ten opzichte van vroeger. Als ik de dijk afloop staat daar een bord dat de weg afgesloten is. Iedereen loopt gewoon door dus dat doe ik dan ook maar. Je loopt dan over een dam die in de bypass ligt. Hier heeft men de rivier meer ruimte gegeven door een extra brug te bouwen en daaronder door loopt een soort bypass waardoor altijd water stroomt maar als het hoog water is dan stroomt het over de dam en heeft het vrij spel. Normaal moet het door een paar gaten in de dam en stroomt het dus niet zo snel.

Nu kon je duidelijk zien dat eerder in de week het water al op de dam had gestaan. Daarom was natuurlijk de weg ook afgesloten geweest. Aan de andere kant is het even klauteren om over de hekken te klimmen maar dan zijn er verder geen obstakels meer. Je loopt dan over een mooie nieuwe trap de brug op.

Deze brug zal ik ook weer bewandelen als ik de vierdaagse aan het lopen ben. Alleen de eerste dag maar toch, vandaag loop ik hem alvast. Aan de andere kant aangekomen direct weer met de trap naar beneden en richting Ooij. Dus van Nijmegen zien we vandaag niet veel.

Dan loop ik langs het Hollandsch Duits gemaal de Ooijpolder in. Ee schitteren gebied. Ik loop een heel stuk over de dijk maar aangezien ik de ronde ook niet te groot wil maken snij ik een stuk af en loop via Tiengeboden en Ooij. In Ooij is het tijd om iets te eten. Dat lukt want hier zit een snackbar waar ik weer even wat energie insla.

Het zonnetje staat inmiddels ook al hoog aan de hemel en het is best warm. Ik loop dan weer door en ga de dijk weer op. Achter Millingen en aan de Rijn langs, eigenlijk dus tussen het dorp en de rivier door. Weer over de dijk. Hier kun je de splitsing tussen Waal en Rijn van de andere kant zien. Hier kan ik er ook even wat fotos van maken. Het is een mooi gezicht zeker nu het ook nog redelijk hoog water is.

Dan kom ik bij de pont aan. Hij komt van de overkant en zit helemaal voor. Allemaal Duitsers, ik denk een groep, en die rijden ook meteen richting Duitsland vanuit hier. Dan ga ik de Pont op en verwacht dat het snel ook weer helemaal vol zal zitten. Niets is minder waar want er komt niemand bij en ik wordt alleen naar de overkant gebracht. Een dure pont want deze kost 1,40 per persoon en met de fiets betaal je nog extra. Deze pont vaart dan ook alleen maar in de zomer.

Dan ben ik weer op bekend terrein. Een stukje nog langs de Bylandt en ik ben weer thuis. Dat stukje is overigens nog steeds bijna een uur lopen maar als ik dan thuis ben zit er weer ruim 46 km op de teller. Lekkere wandeling met veel mooie uitzichten.

Deze week;
Score: 1 blaar.
Afstand gewandeld: 57,8 km
Totaal;
Score: 3 blaren
Totale afstand gewandeld tot nu toe: 249,2 km

1 comment

  1. Paula

    Weer en lekker stuk gelopen en de stand van de blaren is niet verkeerd!
    Wat leuk dat je een privé pont had.
    Succes weer met de verdere looptrainingen.
    xxx Paula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>