Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
4D Blog; Weer een beetje nostalgie en herinneringen » Wat wij doen

«

»

Jun 05

4D Blog; Weer een beetje nostalgie en herinneringen

Vorige week niet veel gelopen maar deze week weer wel. Vrijdag vrij genomen want er kwam een druk weekend aan waarin geen tijd was om te trainen. Vrijdag dus een flinke wandeling gepland door het bos. Ik rij dus eerst naar Beekhuizen in Velp. Al met het zoeken op google zie ik dat het oude zwembad er nog steeds is. Dat wil zeggen je kunt op google nog steeds zien waar de baden gezeten hebben. Dat lijken nu vijvers te zijn.

Als ik dan door Velp rij moet ik meteen denken aan de tijd dat ik nog naar Oma ging logeren. Voor mij waren dat in die tijd de meest mooie weken in het jaar. Natuurlijk in het begin mocht ik niet alleen en moest ik met Rene mee fietsen. Niet dat hij dat zo leuk vond. Hij was natuurlijk precies in de pubertijd terwijl ik nog in de tweede klas zat, wat een kleine knurft. Maar al snel mocht ik wel alleen dat wil zeggen ik ging dan vaak met de vriendjes uit de buurt en kreeg dan een paar gulden van Omatje mee om een ijsje te kopen. Dat waren nog eens gelukkige en vooral volledig zorgen vrije tijden.

Ik rijd dus langs de nieuwe sportvelden en parkeer daar net achter. Ze zijn daar een soort van camping aan het aanleggen. Geen tenten maar hele simpele huisjes, erg leuk. Ik ben over het terrein gelopen en dan langzaam verder het bos in. Het weer is erg mooi. Het is een lekker heuvelachtig gebied dus flinke klimmetjes te maken.

Onderweg kom ik in het begin nog best veel mensen tegen. Wandelaars en Joggers en ook de nodige fietsers. Ondanks dat het Vrijdag is maar als ik verder het bos in kom wordt het rustiger. Het is een mooi afwisselend gebied met bos en heide. Ik kom langs een grote uitkijktoren en door verschillende bossen heen. Dat wil zeggen het is natuurlijk maar 1 bos maar het heeft allerlei namen. Niet dat je daar wat van merkt anders dan dat er weer een bordje staat dat dit de Loenermark is, of de veluwe zoom etc.

Dan loop ik in eens op een pad wat versperd wordt door een stier. Voor een stier doe ik toch echt wel een stapje opzij en zeker zo midden in het niets. Later kom ik ook nog een koe tegen maar die zijn toch een stuk vriendelijker 😉 .

Opeens zie ik iets staan op het pad. Het lijkt wel een klein paard maar als ik iets dichterbij kom zie ik dat het een wild zwijn is. Het beest schrikt en rent snel het bos in. Hij blijft wel kijken tot ik voorbij ben. De foto is dus ook niet zo duidelijk maar als je hem groot maakt kun je het beestje zien kijken.

Eenmaal uit het boes een stuk door Eerbeek waar ik ook even een pauze met lunch inlas. Dan weer verder het bos in weer richting Velp. Er staan hier in het bos ook wel aparte huizen. Zeker bijzonder om daar te kunnen wonen. Helaas zijn er een paar paden afgesloten waardoor de geplande route een beetje omgelegd moet worden. Op dit stuk kom ik nog flinke klimmetjes en dalingen tegen maar dat is goed om de beenspieren te trainen. Zeker als je al een flink stuk gelopen hebt is het best voelbaar.

Langzaam kom ik dan weer in de buurt. Ik loop dan een stuk over de weg en had gepland om dan nog een stukje door het bos te lopen zodat ik niet over die grote weg hoefde te lopen maar toen ik de afslag zag was dat weer recht omhoog dus ik ben maar door gelopen. Dan nog een klein stukje over het fietspad waar ik altijd met Opatje fietste als we over de Posbank reden en ik kom weer aan bij de auto. Inmiddels bijna 40 km in de benen ben ik ook best wel toe aan een ritje naar huis.

Het was weer een erg leuke wandeling alleen moet ik wel 6 teken uit mijn been draaien na die wandeling. Niet zo fijn dus dat er zoveel van die beesten zitten. Maar ik ben hier en daar ook wel door de struikjes gelopen wat misschien dus niet zo verstandig is geweest zeker niet met een korte broek.

JPEG-afbeelding-6EA1A2D8AD40-1

Deze week;
Score: 0 blaren.
Afstand gewandeld: 44,1 km
Totaal;
Score: 2 blaren
Totale afstand gewandeld tot nu toe: 191,4 km

3 comments

 1. Marlous

  Wat een enorme wandeling zeg! En wat een prachtige route met al dat wild.
  Ik had eigenlijk niet zo in de gaten dat jullie zo dichtbij de veluwe wonen.
  Wel eng van die teken, maar gelukkig heb je ze goed kunnen verwijderen.
  Met die vierdaagse komt het helemaal goed, dat kan niet anders

  xxx Marlous

 2. Jac

  Het begint er op te lijken.
  Mooie tocht in een prachtige streek, waar ook nog veel herinneringen liggen.
  Veel succes verder met de voorbereidingen.

 3. Paula

  Flinke wandeking en leuk alndat wild wat je tegengekomen bent.
  Die stier doet toch geen kwaad, of had je een rood t-shirt aan? 😉
  Leuke foto’s.
  Gr. Paula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>