Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Durango » Wat wij doen

Durango

Vandaag een hele dag in Durango. We willen een ontbijtje nemen in de Strater en misschien ook nog een diner. Verder willen we een aantal leuke wegen rijden die daar zijn. De trein pakken we dit keer niet want die hebben we al een keer gedaan.

Tekst: Jaap

Brug voor de stoomtrein naar Silverton

Brug voor de stoomtrein naar Silverton

Vorige———————Volgende

Een rustig dagje…?

Vandaag willen we er een rustige dag van maken. We blijven wat langer liggen en dan ga ik eerst even wat sporten en dan douchen en we kunnen we weg. We zijn toch niet zo laat. Eerst rijden we naar de Starbucks en nemen daar een ontbijtje. Het smaakt prima al hadden ze onze keus niet, het alternatief was prima.

We rijden dan naar Mesa Verde National Park. We zijn hier eerder geweest alleen hadden we toen weinig tijd. Nu gaan we een ander stuk van het park bekijken. Het is niet zo ver rijden maar in het park is het dan nog 45 minuten rijden. Dan zijn we op de parkeerplaats en daar kun je dan met een trammetje de bezienswaardigheden gaan bekijken.

Ik loop het eerste stuk want er is ook een hiking pad. Harry volgt met de tram en dan lopen we samen het pad langs de kiva’s. Het is erg leuk te zien en dit is blijkbaar een dorp geweest met 200 inwoners. Een flink dorp dus van die tijd. Dit stuk van het park is in 2000 verbrand en dat is nog overduidelijk te zien. Je kunt heel mooi de overgang zien waar het gebrand heeft en waar niet.

Als we dit stuk gelopen hebben pakken we de tram weer die dan nog stopt bij een tweetal overlooks. Daar stap je uit en heb je een minuut of 5 om te kijken en foto’s te maken. Het is erg leuk en uiteindelijk worden we netjes afgezet op de parkeerplaats. Vandaar gaan we weer terug naar Durango.

Als we de auto geparkeerd hebben is het tijd voor ijs. De Coldstone dit keer en dat smaakt weer heerlijk. Dan lopen we door de hoofdstraat en bekijken het stadje van wat dichterbij. We zijn ook hier eerder geweest maar hebben toen bijna niets gezien van de stad. Het is een leuk stadje maar het is niet erg groot.

Dan wordt het tijd om de proviand weer aan te vullen. Even naar de supermarkt en dan gaan we terug naar het hotel om om te kleden. We rijden dan naar het centrum om te gaan eten bij Ken’s and Sue’s. Een restaurant dat hoog staat op tripadvisor. Als we aankomen moeten we even wachten en krijgen dan een tafel in de patio.

We bestellen een salade voor mij en dumplings voor Harry. Als hoofd heb ik een meatloaf en Harry neemt een steak. Het smaakt allemaal uitstekend. Harry besteld de lava chocolate cake en ik neem alleen koffie. De espresso komt al snel maar smaakt naar normale slappe Amerikaanse koffie. Dus we sturen het terug en krijgen een nieuwe maar die is niet heel veel beter.

We rekenen af en hoeven de koffie dan niet te betalen. Netjes dus. Dan gaan we naar het hotel en was het uiteindelijk toch nog een druk dagje 🙂

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

3 pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>