Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Praag, Praag, Praag » Wat wij doen

Praag, Praag, Praag

Vandaag zijn we weer op tijd wakker en volgen hetzelfde ritueel als gisteren. Eerst ontbijten en dan naar de Starbucks op Pavlova. Daar nemen we ook weer een koffie en een lekker honing taart. Dat is echt een specialiteit van Tsjechië. Heerlijk.

Dan gaan we de tram in op naar de eerste bezienswaardigheid van vandaag. De Kostel Nejsvetejssiho Srdce Pane…..Een mooie kerk die in een lijkt recente stijl gebouwd is maar de kerk is toch al van voor de oorlog. Een mooie kerk met een mooi uurwerk.

Dan lopen we naar de Zizkov Television Tower. Deze toren is nog voor een deel gebouwd in de sovjet tijd maar is afgebouwd na de val van de muur. De toren is 216 meter hoog. We gaan er naar binnen maar er zijn televisie opnamen en daarom krijgen we korting. We mogen wel naar boven maar kunnen dan niet overal in. Geen probleem. As we boven komen is 1 van de drie deks in gebruik voor een live discussie programma. De andere uitzichten waren prima dus het maakte ons niets uit.

Nadat we van het uitzicht hebben genoten gaan we een verdieping lager waar we een kopje koffie nemen. Dit keer maar geen gebak erbij want de kilo’s moeten toch ergens blijven….. Als we de koffie op hebben gaan we weer naar beneden.

Dan lopen we door een wij waar nog een kerk zou moeten zitten maar die is er niet. Vreemd. We lopen dan door en komen bij een groot winkelcentrum waar we even rond lopen. We zien dat alles goedkoop is maar als het om de merken gaat is het net zo duur als bij ons. Jammer, gemiste kans 😉 .

Dan lopen we over de grootste begraafplaats van Praag. Hier hebben tot 2.000.000, 2 miljoen dus, mensen begraven gelegen. Nu nog steeds heel veel en het is indrukwekkend om te zien zo groot als dit. Er staan grafkamers op maar ook grote familiegraven en af en toe eens een graf met maar 1 persoon erin. Het eerste stuk is erg overwoekerd maar verder op zijn de meeste monumenten nog netjes onderhouden.

Als we eraf komen lopen we weer naar de tram en stappen weer op de tram. Dan rijden we naar Andel waar een groot winkelcentrum is. Dat is niet het doel maar we gaan er toch even doorheen en scoren daar een lekkere lunch. Nou ja het is al flink end in de middag maar toch, het smaakt lekker.

De tram brengt ons dan weer naar vlakbij de Karelsbrug waar de Lennon wall is. Dit is ook erg leuk om te zien en deze muur veranderd continue want veel mensen schrijven er wat op. Het zijn wel vooral jongeren hier maar het is erg leuk om hier even te zijn.

We lopen de Karelsbrug weer over om bij de Metro uit te komen en even terug te gaan naar ons hotel. Daar rusten we even uit om te kunnen gaan eten.

Het plan is het Hard Rock Café maar we hebben geen reservering dus het is even afwachten of het gaat lukken. Als we aankomen kunnen we eigenlijk meteen naar binnen. Het is een enorm restaurant met veel lege tafels omdat het personeel weer Amerikaans effectief werkt. Maar we zitten en kunnen gaan eten. We nemen een kip gerechtje vooraf wat we delen en dan heb ik de fajita’s en Harry neemt een broodje pulled pork. Als toetje hebben we dan een Cheese cake en een Apple cobler. Erg lekker allemaal weer.

Als we heten weer op hebben pakken we de Metro weer terug naar het hotel. Dit is alweer de laatste avond dus we gaan nog even lekker genieten. Morgen weer terug naar huis.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

1 ping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>