Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Op naar de ZON » Wat wij doen

↑ Return to Spanje 2015

Op naar de ZON

Het is zo ver. We kunnen op weg. Gisteren ben ik terug gekomen uit Berlijn en gisteren avond was het dus koffer uit pakken en meteen weer inpakken. We staan op tijd op al doen we het rustig aan en kunnen we zo tegen half tien vertrekken. De koffers de auto in en een muziekje aan en rijden maar. Vandaag zullen we zo rond de 1000 km gaan uitkomen als we in Cleremont de Ferrand gaan aankomen.

We rijden via Duitsland al wil de navigatie steeds terug naar Nederland, als we eenmaal een heel stuk richting het doel zijn besluit de navigatie maar naar ons te luisteren en de route om te gooien. Uiteindelijk is de tijdswinst niet enorm in Duitsland maar het scheelt wel flink in tol want het eerste stuk in Frankrijk is dan nog tol vrij. Onderweg nemen we in Duitsland eerst nog een kopje koffie en in Luxemburg nemen we een hamburgertje bij de Burgerking. Niet onze favoriet maar het smaakte toch prima.

In Frankrijk stoppen we nog even om te tanken en even een korte pauze. Om ongeveer half acht zijn we dan op de plaats van bestemming. Holiday Inn Garden Court Clermont – Ferrand Centre.Inchecken en de kamer even bekijken. Het is een wat krappe kamer maar we zitten hier maar voor 1 nacht. De kamer is wel redelijk nieuw en ziet er dus goed uit. De parkeergarage is weer lekker krap maar er zijn niet veel kamers bezet dus parkeren is geen probleem. Het restaurant zit blijkbaar ieder weekend dicht en dat is dan ook wel te verklaren aan de lage bezetting.

We gaan dus even de stad in om een hapje te eten. Het wordt een hapje bij een Tibetaans restaurant. Het stelt niet veel voor. Een paar tafeltjes en in een kelder. Het gaat niet zo snel maar het eten smaakt uitstekend. Ik schrok wel een beetje van een staaldraadje dat in het eten zat. Ik denk dat de chef de wok met een staalborstel schoonmaakt maar een stukje verloren is. Gelukkig niet opgegeten. Het smaakt verder prima. We hadden een curry met kip, een varkensschotel met pepers en wat dim sum achtige hapjes. We hebben geen nagerecht meer genomen. Het was genoeg zo. Het koste ook niet veel.

Daarna weer terug naar het hotel. Morgen weer een dagje rijden al hoeven we dan niet zo ver. Ons tafeltje staat dan trouwens al gedekt en daar hebben we al weer veel zin aan.

Tekst: Jaap

Vorige———————Volgende

7 pings

Skip to comment form

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>