Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
4D Blog; Nog 3 weken te gaan » Wat wij doen

«

»

Jun 27

4D Blog; Nog 3 weken te gaan

Het schiet op, nog 3 weken en we kunnen starten. Afgelopen 2 weken niet al te veel gelopen maar afgelopen Zondag een flinke afstand afgelegd. De doel afstand. Volgens het trainingsschema zou je nog iets verder moeten gaan maar ik moet zeggen het was toch een flink stuk zo.

Zondag ochtend, het ziet er mooi uit buiten, het zonnetje schijnt. Vroeg op pad want einde van de dag zou het wat minder mooi worden. Ik heb een route uitgezet vanuit huis want ik wil niet eerst nog een stuk moeten rijden voordat de tocht begint. Eerst over de dijk richting Spijk en daar Duitsland in. Ja, ongeveer de helft gaat dit keer door Duitsland.

Het is heerlijk zonnig en niet koud. Bij Emmerich in de buurt, of Emmerik voor sommige mensen, kom ik eerst door een weiland met allemaal schapen. Ze keken me allemaal lief aan en ik had wat schapen geluiden gemaakt. Niet dat ze daarop reageren maar toch leuk. Dan in eens komen ze allemaal achter me aan rennen. Ik denk wat is er aan de hand maar blijkbaar was er ergens wat te eten te halen dus daar renden ze allemaal op af.

Het pad wat ik gepland had bleek niet begaanbaar door het hoge water. Gelukkig vertelde een voorbijganger mij dat je daar niet langs kon anders had ik weer een stuk terug gemoeten. Dan lopende over de kade langs de rijn in Emmerich. Een erg leuke kade alleen het was nog vroeg dus niet veel mensen op de been. Enkele restaurantjes hadden wel wat koffie drinkers op bezoek maar verder rustig.

Daarna een stukje haven gebied. Wat zijn die huizen daar troosteloos. Je kunt wel zien dat het niet het meest welvarende gebied van Duitsland is. Al snel loop je dan weer het platteland op. Hier had ik eerst een paar kleine spetters maar je kon niet van echt regen spreken. Als ik dan bij Klein Netterden ben (dat ligt naast Netterden in Nederland), belt Harry dat hij flink nat is geworden tijdens het fietsen. Ik heb dus een paar spetters gehad en niet meer.

Dan de grens over. Hier is een kanaal, het grens kanaal maar je kunt beter zeggen een sloot. Leuk een regenboog vlag over de sloot 🙂 . Op burenradar zie ik nu ook dat de regen er snel aankomt dus ik probeer in te schatten of ik ergens kan gaan schuilen. Ik denk dan het nog te redden tot ’s-Heerenberg.

Net voor ’s-Heerenberg gaat het toch mis. Een bui, nu valt het nog wel mee maar de regenjas moest toch maar even aan. In het centrum neem ik even een ongezonde calorierijke hap (want zo’n stukje lopen kost wel energie dus moet je aanvullen 😉 ). Na het eten is het weer zonnig en ga ik weer verder. Inmiddels ben ik al een flink eind en voel de voetjes. Maar nog een stukje te gaan.

Ik loop noordelijk langs Stokkum en dan weer de grens over bij Elten. Langs de molen, door het centrum en dan weer Nederland in. Daar neem ik nog een korte pauze en stop de jas weer in de rugzak. Als ik dan het laatste stukje ga doen hoor ik onweer. Hmmm net de jas opgeruimd, het zal toch niet weer gaan regenen…. Dan over het nieuwe fietspad naar Lobith en dan naar huis. In de straat begint het dan toch weer te regenen maar dat was nog maar een klein stukje. Wel grote druppels dus je wordt snel nat maar ik ben toch thuis.

IMG_0674

Inmiddels ruim 50 km gelopen, dus doel afstand gehaald maar wel flink moe na deze loop. Gelukkig geen nieuwe blaren dus dat is goed, de loopschoenen zitten wat dat betreft goed. Nog 3 weken en dan is het zover. Er is echt nog wel wat training nodig anders wordt het afzien tijdens de vierdaagse al is het dan wel makkelijker omdat je met veel mensen loopt.

Afgelopen 2 weken;
Score: 0 blaren.
Afstand gewandeld: 56,4 km
Totaal;
Score: 3 blaren
Totale afstand gewandeld tot nu toe: 305,6 km

1 ping

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>