Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
4D blog; Wat minder weer, maar de afstanden omhoog. » Wat wij doen

«

»

May 15

4D blog; Wat minder weer, maar de afstanden omhoog.

Na de vorige eerste etappe langs de rijn/ijssel eerst een paar korte afstanden. De blaren zijn weer geheeld dus een kleine ronde van ruim 10 km door Montferland. Heerlijk door de bossen lopen al is het altijd in het begin erg druk. Zodra je echter een stuk het bos in bent zie je nagenoeg niemand meer.

Rondje Montferland

Rondje Montferland

Ook een leuke wandeling door Mechelen gemaakt. Ik moest daar zijn om een beurs te draaien. Ik verblijf altijd midden in het Centrum als ik in Mechelen moet zijn. Het is een erg leuk stadje. Nu ook maar een wandelingetje gemaakt want het was zulk mooi weer en wat moet je in je eentje op een hotelkamer. Een terrasje pakken is sinds ik geen alcohol meer kan drinken zeker in mijn eentje ook niet echt gezellig al kan ik ook wel genieten met een goed boek erbij. Erg leuke wandeling langs de rivier om het centrum gemaakt.

Rondje om centrum Mechelen

Rondje om centrum Mechelen

Het leuke is dat hier architectuur zo lekker verschillende is. Modern staat tussen oud en het past allemaal uitstekend. Niet die eenheidshap die we in Nederland hebben. Het laatste stuk was de telefoon leeg dus de track was niet helemaal compleet maar dat maakt natuurlijk niet uit. Ik had geen wandelschoenen bij me en dan merk je dat dat toch wel heel veel scheelt als je ineens weer op gewone schoenen loopt.

Dan op zaterdag weer een langere route. Begonnen in Westervoort lopen langs de IJssel etappe 2 naar Dieren. Het weer was inmiddels flink omgeslagen en het was een stuk frisser. Onderweg ook nog een buitje gehad. Dat was vooral vervelend omdat het ook meteen dan zo hard begint te waaien. Het was weer een mooie route langs de rivier en langs de vele campings die hier zitten. Eerst bij Lathum/Giesbeek en dan net na Doesburg. Overigens een hele leuke route om te lopen. Het stuk Doesburg naar Dieren, via het pondje is bijna helemaal auto vrij en je hebt bijna continue zicht op de IJssel.

img_0593

De campings waren best druk ondanks het weer maar het is dan ook vakantie tijd. Bij de pond naar Dieren was ik net te laat en moest ik een ronde wachten. Dat was een welkome pauze, even de voeten laten rusten al duurde dat trouwens niet zo lang. Na de pond eerst even wat gegeten en daarna naar het station om met de trein terug te gaan naar Westervoort.

Deze week;
Score: geen blaren.
Afstand gewandeld: 51,7 km
Totaal;
Score: 1 blaar
Totale afstand gewandeld tot nu toe: 94,5 km

1 comment

  1. Paula

    Dat heb je weer goed gedaan, leuke plaats Mechelen, kan je ook een leuk boottochtje over de Dijle maken.
    Gelukkig maar 1 blaar opgelopen.

    xxx Paula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>