Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Blogje vierdaagse 2016 » Wat wij doen

«

»

May 05

Blogje vierdaagse 2016

Het is weer een tijdje geleden dat ik gelopen heb maar vorig jaar waren we weer eens in Nijmegen tijdens de vierdaagse feesten en begon het weer een beetje te kriebelen. Er waren dan ook een paar dingen die daarbij mee speelden. Dat was ondermeer dat dit jaar de 100ste editie zou zijn.

Dus begin dit jaar werd het weer eens kijken hoe de inschrijvingen gaan verlopen. Helaas kwam ik niet in aanmerking voor een directe inschrijving. Jammer maar de regels zijn regels. Gelukkig heb ik al 5 keer gelopen en daarmee heb ik een voordeel met de loting. Je doet dan 5 maal mee in de loting dus grote kans dat ik er wel door kom.

In April mocht je inschrijven voor de loting. en begin Mei zou de uitslag volgen. Zodra het kon heb ik dan ook meteen ingeschreven en met spanning gewacht of ik mee zou mogen doen of niet. Op de dag dat we met vakantie gingen zou de uitslag komen en die kwam, ik mag meedoen 🙂

Dat betekend natuurlijk voorbereiden, trainen, plannen etc. Leuk. Een prima moment om ook naar Amerika te gaan want zo kan ik meteen de inkopen doen die nodig zijn. Kan dat hier dan niet, natuurlijk wel maar in een outlet in Amerika zijn de prijzen toch wel wat beter. Dat blijkt ook want bijvoorbeeld de nieuwe North face wandelschoenen waren hier een dikke 120 euro en heb ik gekocht voor 35 ongeveer. Dat scheelt nogal. Ook wat kleding gekocht en natuurlijk goede sokken.

Dus uitrusting is weer compleet, nu trainen. Het eerste inlopen van de schoenen doe ik al op onze vakantie. Als we stukken moeten lopen doe ik ze meteen aan. Eigenlijk is inlopen niet echt nodig want ze zitten meteen prima.

Het trainen is begonnen. Deze week heb ik twee langere trainingen gedaan. 1 van 17 km en een route van ruim 19 km. De eerste route die ik doe gaat vanuit huis. Het is een leuke route langs de Bijlant dan naar Aerdt, Herwen en dan via de boeren landerijen naar Lobith en uiteindelijk naar huis. Op het laatste stukje naar Lobith is een nieuw pad gemaakt. Ze zijn daar bezig met de bouw van een nieuw park, genaamd Carvium Novum. Dit wordt mooi park met veel water en daar is een fietspad achterlangs gelegd. Dat is prettig want we fietsten daar ook vaak maar dan reden we over het fabrieksterrein wat eigenlijk niet mag. Dit pad is dus een uitkomst en is ook erg mooi om te rijden.

Route 3-5-2016

Route 3-5-2016

Op hemelvaartsdag c.q. bevrijdingsdag ga ik een iets langere route lopen en wel heb ik een route gepland over de dijken in het mooie Liemers. Daarvoor rijd ik eerst naar Westervoort en pak dan de trein naar Zevenaar. Daar loop ik dan langs de panoven naar Pannerden en dan de dijk op richting Westervoort, terug naar de auto.

Het is weer heerlijk weer en ik ben erg blij met de afritsbroek die ik gekocht heb want die kan ik al ten volle benutten met dit weer. Als ik vertrek is het nog niet zo warm maar later op de dag is het toch erg lekker en kunnen de pijpen eraf.

Over de dijk lopen is erg leuk al is het nu met hemelvaart wel erg druk. De koeien lopen lekker in de wei en ook de schapen met de lammeren zijn overal te zien al zijn ze al niet meer zo super klein.

Bij de uitgang (of ingang) van de tunnel van de Betuwe lijn staat een grote olifant. Wel jammer dat hier straks toch ook de A15 komt te lopen met een brug. Gewoon jammer dat omdat het toch wel dit mooie gebied zal worden doorkruist door een lawaaierige snelweg. Een tunnel was toch wel een betere oplossing geweest.

IMG_1729

Later kom je langs de overlaat bij Westervoort. Bij Pannerden zit er ook een overlaat die in de laatste jaren allemaal zijn aangepast, aangelegd om de het stijgende waterpijl het hoofd te kunnen bieden. Het is dan inmiddels ook al wel jaren geen echt hoog water meer geweest maar toch goed om te zien dat we er “klaar” voor zijn. Tenminste dat hopen we dan.

Dan kom je bij de splitsing van de IJssel van de Rijn. Ook een erg leuk punt. Er gaat toch flink wat water naar het IJsselmeer toe. Er lopen hier weer veel koeien in de weilanden. Dan loop je langzaam de bewoonde wereld weer in. De feesten voor bevrijdingsdag zijn al in volle gang en duidelijk te horen als in onder de Westervoortse brug door loop.

Een beetje nostalgie dan. Ik kom langs de oude fabriek waar Opa gewerkt heeft en waar ik heel vaak mee naar toe ben geweest. Ik kan vanaf de weg nog steeds de werkplaats zien waar hij werkte en waar ik ook nog een paar mallen heb gemaakt onder de bezielende leiding van Opa. Erg leuk om te zien en ik heb er erg leuke herinneringen aan. Ooit heb ik ook nog meegedaan aan een viswedstrijd in de IJssel georganiseerd door de fabriek. Dan is het nog een kleinstukje naar het station waar de auto staat. Ook dit was een erg leuke route deze week.

Westervoort beton

Westervoort beton

Route hemelvaartdag

Route hemelvaartdag

Score 1 blaar deze week dus valt allemaal goed mee.
Totale afstand gewandeld tot nu toe: 42,8 km

2 comments

 1. Paula

  Dat gaat lekker en al heel wat kilometertjes gelopen, vandaag was het er ook prachtig weer voor, misschien wel een beetje druk.
  Succes met trainen verder en als het bij 1 blaar blijft valt de schade mee.

  xxx Paula

 2. Marlous

  Hartstikke leuk dat je de vierdaagse gaat lopen!
  En wat een leuke blog. Je geniet duidelijk van je wandelingen, dus die vierdaagse gaat wel goedkomen.
  Leuk die verhalen en foto’s!

  xxx Marlous

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>