Warning: include_once(/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10

Warning: include_once(): Failed opening '/home/jnuesink/reizen.watwijdoen.com/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php73/pear') in /home/litecert/public_html/reizen.watwijdoen.com/wp-content/advanced-cache.php on line 10
Sail 2015 » Wat wij doen

«

»

Aug 22

Sail 2015

Een lekker dagje sail vandaag. Het is wel vroeg opstaan op een vrije vrijdag maar dan heb je ook wat, ten minste dat hopen we. Het is in ieder geval lekker zonnig buiten en de vooruitzichten zijn weer een mooie temperatuur en droog. Dat gaat dus helemaal goed komen vandaag. Eerst op naar Zaandam waar we met vrienden de bus pakken naar Amsterdam. Daar gaan we dan aan boord van de rondvaartboot. Als we daaraf komen gaan we de stad nog even in en treffen we nog meer vrienden. Dat is het plan.

De auto rit duurt ietsje langer dan gepland. Ja het is vrijdag maar er waren toch een paar kleine files. Gelukkig niet te veel vertraging maar als we aankomen is het nog 5 minuten tot de bus gaat. Meteen de deur weer uit dus om naar de bus te gaan. Dat lukt dan uiteindelijk weer ruim want de bus is te laat. Het kaartje kost 5 euro naar Amsterdam centraal. Ik begrijp dan ook al weer waarom de bus niet vol zit.

In Amsterdam aangekomen zijn we nog te vroeg voor de boot. Dit was ook gepland en we hebben voldoende tijd om even een broodje te eten. We lopen het Centraal station in en kopen daar een broodje bij de broodzaak. Het is overal enorm druk maar we zijn toch snel aan de beurt en weer buiten. We eten ons broodje en wachten tot we aan boord mogen van de boot.

Het is een ouderwetse rondvaartboot zoals die in Amsterdam ook door de grachten vaart. De tocht langs de boten is erg leuk maar er zijn wel een paar aantekeningen te plaatsen. De boot is erg vol en doordat hij dicht is, is het enorm heet en kun je nauwelijks foto’s maken. Het is enorm druk op het water en het is verwonderlijk dat het allemaal toch redelijk ordelijk blijft verlopen. De maximum snelheid is hier overal ook nog maar 6 km per uur. Je wilt ook niet sneller want dan zie je niets.

Het is erg indrukwekkend al die enorme boten. We zien boten van over de hele wereld. Als de boot weer aangelegd heeft gaan ontmoeten we Ilse en Dennis en gaan we samen weer verder. Eerst maar even wat drinken. Ik neem een dwaze muntthee en inderdaad dwaas is hij. Het is dus muntthee met daar doorheen jus de orange. Het is niet vies maar ik zal het niet nog eens nemen.

IMG_0998

Het is nog een behoorlijk stuk lopen vanaf centraal station om langs de kade met de boten te lopen. Als we de brug op lopen komt de parade van de bemanning voorbij. Dat is een erg leuk gezicht en je kunt wel zien welke bemanningen er echt lol in hebben en welke niet. De Tsjechen waren verkleed als piraten en soms zie je oude mannetjes erbij lopen waarvan je je afvraagt hoe oud ze al zijn en knap dat ze dit allemaal nog doen. Erg leuk dus om die parade langs te zien komen.

De boten zijn ook voor een deel open voor publiek alleen hebben we de pech dat die boten waarvan we dan denken daar mogen we op, net sluiten. Dat is jammer maar de volgende keer beter. Over 5 jaar moeten we er maar een weekendje Amsterdam van maken denk ik.

Dan pakken we de tram weer terug naar Centraal station. Dat is ook een leuke verrassing want voor 2 haltes betalen we dan 2,90 per persoon. We hadden beter kunnen lopen maar ja dat is te laat. We besluiten dan om met de groep wat te gaan eten. We hadden eerst gedacht om in Zaandam wat te gaan eten maar aangezien Dennis en Ilse nog in Amsterdam blijven is het plan snel geboren om hier te gaan eten en dat wordt dan bij Loetje Centraal.

Het is enorm druk maar we krijgen een pager en moeten ongeveer 20 minuten wachten. Dat blijkt later heel kort te zijn want later wordt mensen meegedeeld dat de wachttijd ongeveer 1,5 uur is. We wachten even in de bar en krijgen dan een mooie ronde tafel buiten. Erg leuk want je kunt goed met elkaar praten en we zitten toch lekker buiten. Het weer is ook super lekker.

We bestellen ons eten en dat gaat lekker snel. Ze hebben dan ook een aangepaste kaart voor Sail. Die is kleiner omdat het natuurlijk zo ongelofelijk druk is. Of het ook sail prijzen zijn weet ik niet maar als je naar de toiletten kijkt die we onderweg tegenkwamen is het wel goed verdienen voor de toilet juffrouws. Ze vragen gewoon een euro om naar het toilet te gaan. Ach het hoort erbij zullen we maar zeggen.

Bij Loetje is het eten uitstekend en ruim voldoende. Ze zeggen ook netjes van te voren dat de porties ruim zijn en we hebben dan ook minder besteld van de friet en de sla. Dat was goed zo want we hebben alles aardig op gekregen. Een toetje na ging er ook nog in en bijna iedereen had de sticky toffee. Erg lekker en ondanks dat het stuk er enorm uitzag was het goed luchtig en licht waardoor de meeste het ook nog op hebben gekregen.

Na het eten hebben we de bus weer terug gepakt naar Zaandam, nog een kopje koffie gedronken bij Jos en Paula en dan de auto in op naar huis. Die rit verliep lekker vlot en thuis aangekomen was het ook wel weer genoeg geweest voor vandaag. Het was een heerlijke dag en Sail is echt een aan te raden evenement.

Jaap

4 comments

Skip to comment form

 1. Bianca

  Wat een heerlijke dag! En wat een geluk dat het weer zo prachtig was! Wij hebben veel minder gezien dan jullie, we gingen vooral voor het concert, maar vonden het ook erg leuk. Mooie foto’s heb je gemaakt!
  Over 5 jaar willen wij ook een weekendje in Amsterdam doorbrengen. Ik had al bedacht dat ik dan in het Movenpick wil logeren 😉 Dat ligt zo geweldig aan het IJ.
  Leuk dat jullie bij Loetje hebben gegeten. Gelukkig hoefden jullie niet zo lang te wachten.

  xxx Bianca

  1. Jaap

   Idd dat ligt super en je hoeft dan de kamer niet uit ;). Volgende keer moeten we wel iets eerder starten met organiseren zodat iedereen mee kan die mee wil en het wel lukt in tegen stelling tot dit keer. We vonden het jammer dat jullie er niet bij waren.

 2. Marlous

  Wat een leuk verslag
  We hadden het te laat gezien, maar dachten ook dat het niet echt iets voor ons zou zijn, maar als ik nu die foto’s zie, dan lijkt het me toch heel gaaf om al die boten van zo dichtbij te zien.
  Het ziet er in ieder geval allemaal heel gezellig uit, dus wie weet gaan we over 5 jaar ook mee

 3. Paula

  Leuk verslag Jaap!
  Het was weer een heerlijk en gezellig dagje, beetje jammer van de boot maar over 5 jaar pakken we een andere!
  Leuke foto’s!!!!

  xxx Paula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>